0

مقدمه

شیرینی فسایی یکی از شیرینی های خوشمزه، با دستورالعمل آسان و البته ماندگاری بالاست که برای نوروز نیز طرفدار بالایی دارد. در این مطلب، مراحل اصلی و نکات کلیدی طرز تهیه شیرینی فسایی ، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.

مراحل اصلی

مرحله اول- تهیه و آماده سازی مواد اولیه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • کره: 200 گرم
  • پودر شکر: 210 گرم
  • آرد: 450 گرم
  • هل سبز سائیده: 1 قاشق چایخوری
  • زرده تخم مرغ: 1 عدد
  • زعفران دمکرده: 1 قاشق چایخوری
  • کنجد در صورت تمایل: مقداری


!
در برخی از دستورهای تهیه، آرد نخودچی به عنوان مواد اولیه قید شده است، اما الزامی برای آن وجود ندارد.


!
هل در دو نوع سفیدو سبز در بازار موجود می باشد و طبق بررسی دانوما بهتر است در شیرینی پزی از نوع سبز آن استفاده شود. هل سبز را با پوست و دانه، چندبار آسیابکنید و یکی دو بار از الک ریز رد کنید. سپس در ظرف در بسته نگهداری کنید.


!
زعفران را آسیاب نموده، مقداری آب گرم روی آن بریزید و روی بخار کتری بگذارید تا دم بکشد. در شیرینی پزی از زعفران غلیظ استفاده نمایید و در ظرف دربسته و در یخچال نگهداری کنید.

مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماست و کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند.

مرحله دوم- آماده سازی و استراحت دادن خمیر

کرهو پودر شکر را باهمزن برقی بزنید تا پوک و سبک شود. آردو هل سائیده را الک کرده، به آن بیفزائید و سپس خمیر را دوباراز چرخ گوشت رد کنید.


!
بهتر است خمیر شیرینی را 1 تا 2 ساعت داخل یخچال استراحت دهید و بعد قالب بزنید.

مرحله سوم: قالب زدن و تزئین

در ادامه خمیر را بین دو کاغذ روغنی قرار داده و با وردنه به ضخامت 3 تا 4 میلیمتر پهن کنید و قالببزنید. خمیر شیرینی را در سینی چرب نشده و بچینید. با قلم مو روی شیرینی ها را، مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران بمالید


!
در نهایت پس از شکل دادن به خمیر و قرار دادن آن در سینی، شیرینی را مدتی در یخچال یا فریز قرار دهید، تا کاملا سرد شده و کره داخل آن سفت شود. سپس سینی را بلافاصله در فر قرار دهید. با این روش شیرینی پس از پخت، فرم خود را به خوبی حفظ می کند.

مرحله چهارم – پخت شیرینی فسایی

در نهایت خمیر را به مدت 12 تا 15دقیقه با حرارت 350 درجه فارنهایت بپزید. (می توانید روی شیرینی را کنجد بپاشید). زمانی که شیرینی، را از فر خارج کردید، بگذارید داخل سینی کاملا خنک شود، سپس آن را با کاردک از سینی جدا کنید. در انتها لازم به یادآوری است که از روی هم چیدن شیرینی به مقدار زیاد در یک ظرف، خودداری کنید و البته به خاطر داشته باشید ظرف شیرینی را دور از نور خورشیدو در محیط نسبتا خنک نگهداری کنید.


!
بررسی دانوما نشان می دهد برای پخت شیرینی خشک از سینی لبه کوتاهاستفاده نمایید و اندازه سینی را طوری انتخاب کنید تا زمانی که داخل فر گذاشته می شود، از هر طرف تا دیواره فر، حدود 10 سانتیمتر فاصله داشته باشد و حرارت به راحتی پخش شود.

نکات کلیدی

  • سینی لعابی فر برای پخت شیرینی مناسب نیست زیرا ظروف لعابی، گرما را در خود نگه می دارد و باعث می شود ته شیرینی تیره شود. سینی روحیو آلومینیومی ظروف مناسبی برای پخت شیرینی هستند. به خاطر داشته باشید در پخت شیرینی های خشک نیازی به چرب کردن سینی نیست.
  • استفاده از عسل و شکرسرخ علاوه بر سلامتی، به دلیل خاصیت جذب رطوبت، در شیرینی های خشک، باعث ماندگاری بیشتر و تازه ماندن شیرینی می شود. همچنین باعث می شود که سطح شیرینی تیره تر گردد.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 2 =