0

مقدمه

ریواس یک گیاه کوهی است که در فصل بهار و تابستان در دامنه‌ های کوه‌ ها رشد کرده و دارای ارزش غذایی بالایی است همچنین سرشار از فیبر، ویتامین k و … می باشد. شربت آن نیز یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین شربت های بهاری می باشد که می توانید به راحتی در خانه آن را درست کنید. از مهمترین خواص شربت ریواس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت ریواس، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه شربت ریواس

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • ریواس: 1 کیلوگرم
  • آب: میزان لازم
  • آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
  • شکر: 800 گرم الی 1 کیلوگرم (بستگی به میزان ترش بودن ریواس دارد)

طرز تهیه شربت

انبه

طرز تهیه شربت زعفران

دوم | پاک کردن و شستن ریواس

پاک کردن ریواس

 

قبل از آماده سازی شربت، اول ریواس ها را شسته و پوست رویه ی آن را بگیرید. سپس ریواس ها را داخل لگن آب چندین بار شسته و آبکشی نمایید.

سوم | درست کردن و سرو شربت ریواس

در ادامه برای آماده سازی این شربت، لازم است:

  • میزان گفته شده از ریواس ها را به همراه کمی آب، داخل قابلمه قرار داده و بر روی حرارت ملایم هم زده تا تا عصاره ریواس خارج و رنگ پس دهد
  • سپس زمانیکه ریواس ها نرم شد، آن را از صافی رد کرده و عصاره به دست آمده را به همراه شکر، مجدد در قابلمه ریخته و مدام هم زده تا شکر ذوب شود.
  • در ادامه نیز آبلیمو را به شربت اضافه کرده و تا وقتی که شربت به قوام رسد، آن را بجوشانید.
  • در نهایت نیز زمانیکه شربت به قوام رسیده و سر شد، آن را در ظروف شیشه ای در دار نگهداری نمایید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت ریواس عبارت است از:

  • کف هنگام جوشیدن: اگر در زمان جوشیدن، ریواس کف کرد حتما باید کف روی ریواس را بگیرید. این کار باعث می شود در انتها ریواس شفاف تری داشته باشید.
  • استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
  • تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
  • مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاشق چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
  • احتیاط در مصرف: اگر به سنگ کلیه یا ناراحتی مثانه مبتلا هستید، بهتر است از ریواس و شربت آن استفاده نکنید.

منابع و ارجاعات

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + چهار =