مراحل و نکات تهیه کتلت گردو مجلسی

مراحل و نکات تهیه کتلت گردو مجلسی

برچسب ها:
0 3 181
12 آذر 1400
+

مقدمه

کتلت یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی است که مدلهای متنوعی برای پختن آن وجود دارد مانند کتلت سیب زمینی، کتلت گردو، کتلت نخود. کتلت گردو یکی از انواع کتلت ‌های با کیفیت و نسبتاً گرانقیمت است که البته طعم خاصی داشته و طرفداران خاص خود را نیز دارد. به طور کلی انواع کتلت شباهت زیادی با انواع شامی مانند شامی سبزی، شامی بلغور گندم، شامی کباب، شامی نخود، شامی آردنخودچی، شامی لپه (پوک)، شامی ترش و بالاخص شامی کباب دارد. گردو با آنتی اکسیدان ها و ویتامین هایی که در خود دارد، می تواند به غنی شدن سفره غذای شما کمک کند. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کتلت گردو این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

! این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

+

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه -

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • بلغور گندم: 1 پیمانه
  • پیاز: 1 عدد (140 گرم)
  • مغز گردو (آسیاب شده): 2 پیمانه (320 گرم)
  • زردچوبه (پودر شده): 1 قاشق چایخوری (3 گرم)
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • پودر سوخاری: به میزان لازم
  • روغن مایع (مخصوص سرخ شده): به میزان لازم

! برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | خیس کردن و پختن بلغور گندم -

بلغور گندم را به مدت 12 ساعت در مقداری آب خیس کنید (در طول خیساندن، 2 تا 3 بار آب آن را عوض کنید). سپس هنگام پخت، در آبکش بریزید. بلغور گندم را در قابلمه ای حاوی آب جوش و روی حرارت به مدت 45 دقیقه بپزد. پس از پخت، آن را آبکش کنید و به مدت 30 دقیقه کنار بگذارید تا سرد شود.

مرحله سوم | آماده کردن مایه کتلت -

برای درست کردن مایه کتلت گام های زیر را انجام دهید:

  • پیاز را رنده کنید، سپس در تنظیف ریخته و فشار دهید تا آب آن کاملا خارج شود.
  • در ظرفی، بلغور گندم، گردو، پیاز و زردچوبه را بریزید و کاملا با یک دیگر مخلوط کنید.
  • 2 عدد از تخم مرغ ها را همراه مقداری نمک و فلفل سیاه در ظرفی جداگانه بریزید و با همزن دستی هم بزنید، سپس آن را به مخلوط بلغور بیافزایید و با دست ورز دهید تا کاملا حالت چسبندگی پیدا کند.

مرحله چهارم | فرم دادن و سرخ کردن -

در نهایت برای سرخ کردن و سرو کتلت نیز:

  • کف دست را با مقداری روغن مایع، چرب کنید. از مایه آماده شده به اندازه دلخواه بردارید و در دست به شکل دلخواه فرم دهید و آن ها را در ظرفی حاوی تخم مرغ بغلطانید، سپس به پودر سوخاری آغشته کنید.
  • کتلت ها را در تابه ای حاوی روغن داغ روی حرارت ملایم سرخ کنید، یک طرف آن ها که سرخ شد، برگردانید تا روی دیگر هم سرخ شود، سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود. کتلت ها را در ظرف مورد نظز بچینید و سرو کنید.
+

لغات و اصطلاحات

  • کتلت بادام: این دستور مانند کتلت گردو تهیه می شود، با این تفاوت که به جای گردو، از 230 گرم مغز بادام ( آسیاب شده) استفاده کنید.
  • کتلت بادام زمینی: این دستور مانند کتلت گردو تهیه می شود، با این تفاوت که به جای گردو، از 120 گرم بادام زمینی (آسیاب شده) استفاده کنید.
  • کتلت گردو با برنج: این دستور مانند کتلت گردو تهیه می شود، فقط به مواد آن یک پیمانه برنج (دم کشیده) بیافزایید.
+

منابع و ارجاعات

+

نظرات کاربران

)