0

مقدمه

بی شک جوجه کباب در کنار غذاهایی چلوکباب کوبیده، زرشک پلو با مرغ و باقالی پلو با گوشت جز محبوب ترین غذاهای مجلسی خواهد بود.جوجه کباب با جوجه‌ ی رسیده یا مرغ بسیار جوان درست می‌شود. گوشت مرغ کبابی هم مانند هر گوشت کبابی دیگری باید 2 تا 3 روز در یخچال بیات شده باشد و 2 تا 3 ساعت پیش از کباب شدن از یخچال بیرون بیاید. برای تهیه جوجه‌کباب، تکه‌های مرغ حتماً به مدت حداقل 1 روز در زعفرانخوابانده می‌شوند. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز پخت جوجه کباب (بی استخوان) این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

پیشنهاد ویژه مطالعه: مراحل و نکات تهیه اکبرجوجه

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • سینه مرغ (بدون استخوان): ۸۰۰ گرم
  • روغن زیتون: یک چهارم پیمانه (۳۰ میلی لیتر)
  • خامه: ۱ پیمانه (۲۰۰ گرم)
  • زعفران (ساییده و حل شده در آب): ۲ قاشق سوپ خوری
  • آب لیمو ترش: ۲ قاشق سوپ خوری
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • کره (ذوب شده): یک دوم پیمانه (۸۰ گرم)


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | اماده سازی و قرار دادن جوجه در مواد

برای آماده سازی جوجه روال زیر را انجام دهید:

  • سینه های مرغ را به ابعاد سه در چهار سانتی متری برش دهید.
  • روغن زیتون، خامه، زعفران، آب لیمو ترش، نمک و فلفل را در ظرفی بریزید و کاملا با یکدیگر مخلوط کنید سپس مرغ را به مدت ۳ ساعت در مواد مرینیت قرار دهید تا مزه دار شود.

سوم | پختن و سیخ کردن جوجه کباب و سرو نهایی

بعد از حدود 3 ساعت قطعات مرغ را به سیخ بکشید. در ادامه کباب پز را آماده کنید (حرارت زیاد و در تمام قسمت ها یکنواخت باشد). سیخ های کباب را به صورت ردیفی روی آن قرار دهید و به طور مرتببگردانید (کباب از هر طرف روی حرارت قرار گیرد). زمانی که گوشت خودش را گرفت، حرارت را کمی ملایم کرده تا کباب کاملا مغز پخت شود. در حین پخت، گوشت را دوبار از روی حرارت بردارید و به وسیله قلم موی مخصوص آشپزی، به کرهآغشته کنید، مجددا روی حرارت قرار دهید. سپس در ظرف مورد نظر قرار داده و به همراه سبزیجات کبابی، نان یا چلو سرو کنید.

پیشنهاد ویژه مطالعه: مراحل و نکات تهیه چلو

نکات کلیدی

  • در صورت تمایل، می توانید در حین پخت، از سسی که قطعات مرغ را در آن خوابانده اید، با قلم موی مخصوص آشپزی، روی تکه های مرغ بمالید.
  • در صورت تمایل، می توانید مقدار خامه را دو برابر کنید.
  • در صورتی که جوجه کباب را روی باربیکیو تهیه می کنید، آن را به سیخ فلزی بکشید و در صورتی که روی تابه گریل، کباب می کنید، می توانید از سیخ چوبی استفاده کنید.

لغات و اصطلاحات

  • جوجه کباب با استخوان: این دستور مانند جوجه کباب (بدون استخوان) تهیه می شود، با این تفاوت که به جای سینه مرغ (بدون استخوان) از ۲ عدد جوجه مرغ (حدود ۱ کیلو گرم) استفاده کنید؛ بدین ترتیب که جوجه های مرغ را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با چاقوی مخصوص سرآشپز، سر بال ها را جدا کرده، باله ها را نیز از مفصل اتصال جدا کنید، همچنین ران مرغ را جدا کرده و از نقطه اتصال مفصل دونیم کنید. سینه مرغ را نیز از وسط برش داده و به قطعات یکدست ببرید سپس قطعات مرغ را به مدت ۲ ساعت در مواد مرینیت قرار دهید تا مزه دار شوند.
  • جوجه کباب با سس انار: این دستور مانند جوجه کباب (بدون استخوان) تهیه می شود، با این تفاوت که مواد مرینیت آن، ۲۸ میلی لیتر روغن زیتون، ۷۰ گرم سس انار، ۱۳ گرم شکر، یک عدد پیاز (رنده شده)، ۱۰ گرم زنجبیل تازه (رنده شده)، یک قاشق چای خوری زیره سبز (پودر شده)، مقداری نمک و فلفل سیاه است.
  • جوجه کباب فلفلی: این دستور مانند جوجه کباب (بدون استخوان) تهیه می شود، با این تفاوت که به مواد مرینیت آن، ۴ عدد فلفل قرمز کبابی (خرد شده) اضافه کنید.
  • جوجه کباب با پنیر کبابی: این دستور مانند جوجه کباب (بدون استخوان) تهیه می شود، با این تفاوت که مواد مرینیت آن، یک قاشق سوپ خوری رنده پوست لیمو ترش، ۴۰ میلی لیتر آب لیمو ترش تازه، ۲۸ میلی لیتر آب انگور، ۲ قاشق سوپ خوری شکر، یک قاشق چایخوری دارچین (پودر شده) و مقداری نمکاست‌.؛ همچنین زمانی که تکه های مرغ را به سیخ می کشید، به ترتیب یک تکه مرغ و یک تکه پنیر کبابی داخل سیخ قرار دهید.
  • جوجه کباب با سس گشنیز: این دستور مانند جوجه کباب (بدون استخوان) تهیه می شود، با این تفاوت که مواد مرینیت آن، ۳۵ گرم گشنیز (پاک و خرد شده)، ۵۴ میلی لیتر آب لیمو ترش تازه، ۱۳ گرم شکر قهوه ای، ۴ حبه سیر (کوبیده شده)، ۳۰ میلی لیتر روغن زیتون، مقداری نمک و فلفل سیاه است.
  • جوجه کباب با سس پیازچه: این دستور مانند جوجه کباب (بدون استخوان) تهیه می شود، با این تفاوت که مواد مرینیت آن، ۴۰ گرم پیازچه (خرد شده)، یک قاشق سوپ خوری پودر نارگیل، ۱۲۵ میلی لیتر روغن زیتون، ۸۰ میلی لیتر اب لیمو ترش تازه، ۲۰ گرم جعفری (پاک و خرد شده)، یک عدد پیاز (خلالی خرد شده)، ۷ عدد دانه فلفل سیاه (کوبیده شده) و مقداری نمک است.
  • جوجه کباب با سس نارنج: این دستور مانند جوجه کباب (بدون استخوان) تهیه می شود، با این تفاوت که مواد مرینیت آن، ۱۲۵ میلی لیتر روغن زیتون، ۲ قاشق سوپ خوری زعفران، ۸۰ میلی لیتر آب نارنج تازه، ۳۲ گرم کره ذوب شده مقداری نمک و فلفل سیاه است.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 1 =