مقدمه
کوکوی هویج در کنار انواع دیگر کوکو مانند کوکوی سبزی، کوکوی مرغ، کوکوی سیب زمینی، کوکوی بادمجان، کوکوی شیرین، کوکوی مرغ بادکوبه ای، کوکوی پیاز و کوکوی کدو از جمله کوکوهای خوشمزهای است که علاوه بر مزه بینظیر دارای بافتی خاص است. بافت این غذا چیزی شبیه به بافت پنکیک است. کوکوی هویج برای آن دسته از افرادی که تمایل به مصرف غذاهای گیاهی بدون گلوتن دارند، مناسب است. میزان فیبر گیاهی بالای این غذا و خواص فوق العاده هویج برای سلامتی، کوکوی هویج را تبدیل به غذایی بسیار مناسب برای سلامتی و لاغری تبدیل کرده است. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کوکو هویج این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.
!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.
مراحل اصلی
مرحله اول | تهیه مواد اولیه
–
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
- گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله): 300 گرم
- پیاز (رنده و آب گرفته شده): 1 عدد (140)
- آرد نخود چی (الک شده): یک چهارم پیمانه (25 گرم)
- هویج (رنده شده): 3 عدد (210 گرم)
- زعفران (ساییده و حل شده در آب): 1 قاشق سوپ خوری
- نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
- تخم مرغ: 2 عدد
- برگ کاهو: مقداری برای سرو
- روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم
!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.
مرحله دوم | مخلوط کردن گوشت با آرد نخود چی، هویج و ادویه جات
–
در ظرفی مناسب، گوشت چرخ کرده، پیاز، آرد نخودچی و هویج را بریزید و کاملا مخلوط کنید. زعفران، کمی نمک و فلفل را به آن بیافزایید و مواد را مجددا مخلوط کنید.
مرحله سوم | افزودن تخم مرغ به مخلوط گوشت
–
تخم مرغ ها را یکی یکی به مخلوط گوشت اضافه کنید و ورز دهید تا کاملا حالت چسبندگی پیدا کند.
مرحله سوم | سرخ کردن کوکو هویج و سرو آن
–
برای پختن حبوبات و گوشت باید تمام مایه کوکو را یک مرتبه در تابه ای حاوی روغن داغ بریزید و با پشت قاشق مایه را به طور یکنواخت پهن کنید. حرارت را ملایم کنید و در تابه را بگذارید. یک طرف کوکو که سرخ شد، ظرفی مناسب را روی دهانه تابه قرار دهید و کوکو را با احتیاط در آن برگردانید. در ادامه کوکو را از سمت دیگر در تابه گذاشته و آن را مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود. سپس کوکو را در ظرف مورد نظر برگردانید، برش دهید و به صورت دلخواه سرو کنید.
منابع و ارجاعات
- ویکی پدیا
- کتاب آشپزی دایره المعارف آشپزی ایرانی
- وبسایت های محتوایی در حوزه آشپزی