مقدمه
شله زرد از انواع دسرهای سنتی ایرانی هاست که بخاطر پخت آسان و داشتن برنج سرشار از کلسیم، ویتامین های گروه آ و ب است. از سوی دیگر شله زرد در کنار زولبیا بامیه، کاچی، فرنی، شیر برنج، حلوای آردگندم، حلوای آردبرنج (ترحلوا) و انواع آش ها مانند آش رشته، آش جو، آش شله قلم کار معمولا مزین سفره های ماه مبارک رمضان است. شله زرد در کنار مزه مطلوب دارای خواص فراوانی مانند: هضم آسان، ایجاد نیرو و سیری می باشد. برای آشنایی کامل با مراحل و نکات طرز تهیه دسر شیر برنج این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.
پیش نیاز و ملزومات
وسایل مورد نیاز تهیه شله زرد عبارت است از:
- قابلمه
- کفگیر
- ظرف مناسب
- قاشق
مراحل اصلی
اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه
–
در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:
- برنج نیم دانه: 1 کیلو گرم
- شکر: 1 کیلوگرم
- گلاب: یک پیمانه
- کره: 200 گرم
- گلاب: یک دوم پیمانه
- زعفران: 5 قاشق سوپ خوری
- هل: به مقدار دلخواه
- خلال بادام: مقداری برای تزیین
- خلال پسته: مقداری برای تزیین
- پودر دارچین: مقداری برای تزیین
دوم | خیساندن و پخت برنج
–
برنج را به مدت 12 ساعت در آب خیس کرده سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید. در قابلمه ای 7 پیمانه اب ریخته برنج را داخل آن بریزید و اجازه دهید پخته و کمی نرم شود.
سوم | افزودن شکر، گلاب، کره و زعفران و سرو نهایی
–
زمانی که برنج کاملا شفته شد، شکررا اضافه کرده و کاملا هم زده تا مخلوط شوند. زعفران را با گلاب مخلوط کرده و به همراه کره به برنج اضافه نموده و اجازه دهید کاملا بپزند. در نهایت، شله زرد را در ظرف های مناسب ریخته و با خلال پسته، خلال بادام و پودر دارچین تزیین کنید.
نکات کلیدی
برخی نکات مهم و کلیدی تهیه شله زرد عبارت است از:
- بهتر است از برنج نیم دانه برای تهیه شله زرد استفاده کنید ولی اگر از برنج کامل استفاده کردید،حتما با پشت قاشق آن را له کنید تا کاملا نرم شود.
- زعفران را هیچوقت مستقیماً در شله زرد نریزید، مقدار مورد نظر زعفران را در آب جوش حل کنید و به موادتان اضافه کنید.
- اندازه شكر و در واقع شیرین بودن طعم شله زرد به ذائقه افراد بستگی دارد ولی به طور معمول اندازه شكر تقریبا دو برابراندازه برنج در نظر گرفته می شود.
منابع و ارجاعات
- کتاب جامع شیرینی سنتی ایرانی
- مشاوره از آشپز حرفه ای
- وبسایت های محتوایی حوزه شیرینی پزی
شله زرد هم خوشمزه و هم خوشرنگه و سفره رو خیلی قشنگ میکنه