0

مقدمه

خوردن میوه به، به هر شکلی از طرف متخصصین تغذیه بسیار تاکید شده است. به میوه ای مناسب برای درمان و پیشگیری از انواع بیماری بوده و سرشار از فیبر و مواد مغذی می باشد. پیشنهاد متخصصان تغذیه این است که روزانه مقداری از میوه به را در رژیم غذایی قرار داده تا در کوتاه مدت و بلند مدتشاهد تاثیر بی نظیر آن باشید. در بین انواع خوراکی های تهیه شده با به، ترشی آن یکی از ترشی های سنتی با طعم خاص و خوشمزه است و در کمترین زمان آماده می شود. ترشی به مانند ترشی لیته بادمجان و ترشی آلبالو جزو ترشی های طبع سرد بوده و البته مصرف این ترشی ها در همه طول سال توصیه نمی شود. این ترشی خوشمزه اگرچه در کنار انواع غذاهای خورشتی (مانند قورمه سبزی، قیمه لپه، آلواسفناج و آلو مسمابرنجی (مانند زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با گوشت و استانبولی پلو) و غذاهای نونی (مانند کوکو سبزی، کوکو هویج، کوکو سیب زمینی، کتلت گردو، کشامی لپه، شامی بلغور، شامی آرد نخودچی و جوجه کباب) سرو می شود اما همانطور که عنوان شد بهتر است به دلیل طبع سرد و سودازا بودن (به دلیل استفاده از بادمجان)، از مصرف آن خودداری کرده، کمتر مصرف نموده و یا حتی المقدور با غذاهای با طبع گرم میل نمایید. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه ترشی به این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

لوازم و وسایل مورد نیاز برای تهیه ترشی بهعبارت است از:

  • خرد کن
  • شیشه مناسب
  • قابلمه
  • چاقو
  • شیشه مناسب

مراحل اصلی

اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • به: 1 کیلو گرم
  • ادویه معطر: 1 قاشق مربا خوری
  • دارچین: دو تکه خرد شده
  • نمک فلفل قرمز: به میزان لازم
  • سرکه: به میزان لازم

دوم | تمیز کردن و خرد کردن به

پوست و هسته به را جدا کرده و در سرکه جوشانده و سپس آن را با چاقو به صورت خلالی خرد کنید..

سوم | افزودن نمک، فلفل، سرکه

در ادامه به خرد شده را در شیشه مناسب ریخته، کمی نمک و فلفل به آن اضافه کرده و در ادامه سرکه را روی به بریزید تا حدی که روی مواد ترشی را بپوشاند.

چهارم | جا افتادن ترشی به

ترشی به

در نهایت ظرف های ترشی به را مدت مناسبی در جای خنک و تاریک قرار دهید تا ترشی جا بیفتد.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه ترشی به عبارت است از:

  • دلیل اصلی بیماری های اعصاب و روان مانند افسردگی، کرختی، بی انگیزگی و در نتیجه عدم موفقیت در زندگی، ناشی از غلبه سردی و خشکی بر مغز است. ترشیجات به طور عمومی و به غیر از موارد خاص مانند ترشی انبه، ترشی پیاز و ترشی بامیه دارای طبع سرد و خشک هستند و مصرف زیاد از حد ترشیجات باعث سردی مغز شده و موجبات حواس پرتی و کندی حافظه، آلزایمر و حتی مشکلات کبدی می شود.
  • لازم است به ازای هر لیتر سرکه 3 قاشق مصلح آن یعنی تخم سیاه دانه استفاده شود.
  • فصل مناسب برای مصرف ترشیجات: حتی المقدور از خوردن ترشیجات در فصل تابستان و پاییز باید پرهیز کرد چون از نظر طب سنتی ایران، غذاهای فصل زمستان باید دارای طبع گرم باشند لذا توصیه می‌شود کنار غذاهای با طبع گرم و خشک، مصرف ترشیجات را برنامه‌ریزی کرد.
  • زمان منع مصرف ترشی: از خوردن ترشیجات در شب پرهیز کنید، خوردن سرکه و ترشیجات در شب باعث دفع بیشتر کلسیم از بدن شده و موجب پوکی استخوان و ضعف اعصاب و حتی سکته‌های مغزی و قلبی می‌شود.
  • موارد منع مصرف ترشی با غذا: از خوردن هر نوع ترشی به‌جز رب نارنج یا آب نارنج همراه با ماهی پرهیز شود. چراکه باعث ضعف کبد و سوء مزاج کبدی شده و شرایط را برای بیماری‌های سیستم ایمنی از جمله MS، ویتیلیگو (برص)، گیلن باره و… فراهم می‌آورد.
  • شیشه های ترشی را قبل از استفاده با آب جوش ضد عفونی کنید تا از کپک زدن ترشی جلوگیری شود.

منابع و ارجاعات

  • ویکی پدیا
  • کتاب دایره المعارف آشپزی
  • وب سایت های محتوایی در حوزه آشپزی
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × یک =