0

مقدمه

کتلت یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی است که مدل های متنوعی برای پختن آن وجود دارد مانند کتلت نخود، کتلت گردو، کتلت سیب زمینی. به طور کلی انواع کتلت شباهت زیادی با انواع شامی مانند شامی سبزی، شامی بلغور گندم، شامی کباب، شامی نخود، شامی آردنخودچی، شامی ترش و بالاخص شامی نخود دارد. کتلت نخود معمولاً با نخود و ارده تهیه می‌شود و معمولاً بدون برنج و با نان سِرو می‌شود. این کتلت بسیار مناسب افراد دیابتی است به این خاطر که داخل مواد به جای سیب زمینی، آرد نخود خام قرار دارد و نخود برای تنظیم قند خون مفید است. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کتلت نخود این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • نخود: 2 پیمانه (280 گرم)
  • سیر (کوبیده شده): 2 حبه (10 گرم)
  • ارده: 1 پیمانه (170 گرم)
  • زیره سبز (پودر شده): 1 قاشق چایخوری (3 گرم)
  • سبزیجات معطر (پاک و خرد شده): 20 گرم
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • سس ماست: طبق دستور داده شده
  • روغن مایع (مخصوص سرخ شده): به میزان لازم


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | خیس کردن و پختن نخود

نخود را از 24 ساعت قبل در مقداری آب خیس کنید (در طول خیساندن، 2 تا 3 بارآب آن را عوض کنید). سپس هنگام پخت، در آبکش بریزید. نخود را در قابلمه ای حاوی آب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت 4 ساعت بپزد. پس از پخت، آبکش و آسیاب کنید تا له شود.

مرحله سوم | آماده کردن مایه کتلت

در ظرفی، نخود، سیر، ارده، زیره، سبزیجات معطر، مقداری نمک و فلفل سیاه را بریزید و با یک دیگر مخلوط کنید.

مرحله چهارم | سرخ کردن و تزیین کتلت نخود

برای سرخ کردن کتلت باید:

  • کف دست را با مقداری روغن مایع، چرب کنید. از مایه آماده شده به اندازه گردو بردارید و در دست به شکل دلخواه فرم دهید
  • در ادامه، کتلت ها را در تابه ای حاوی روغن داغ روی حرارت ملایم سرخ کنید، یک طرف آن ها که سرخ شد، برگردانید تا روی دیگر هم سرخ شود، سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود. کتلت ها را در ظرف مورد نظز بچینید و همراه سس ماست و دانه فلفل سیاه تزیین و سرو کنید.

نکات کلیدی

  • روش تهیه سس ماست: در ظرفی در دار، 100 گرم ماست، 60 میلی لیتر آب لیمو ترش تازه، 30 میلی لیتر روغن زیتون، مقداری نمک و فلفل سیاه را بریزید و کاملا هم بزنید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 − یک =