0

مقدمه

کوکوی سیب زمینی در کنار انواع دیگر کوکو مانند کوکوی سبزی، کوکوی مرغ، کوکوی هویج، کوکوی بادمجان، کوکوی شیرین، کوکوی مرغ بادکوبه ای، کوکوی پیاز و کوکوی کدو، یکی از غذاهای خوشمزه و قدیمی می باشد که پخت آسان و سریعی دارد و با کربوهیدرات و پروتئین فراوانی که در خود جا داده، یک غذای کامل خواهد بود. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کوکو سیب زمینی با جعفری این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • تخم مرغ ( زرده و سفیده جدا): 6 عدد
  • سیب زمینی (آبپز و رنده شده): 4 عدد (680 گرم)
  • زردچوبه (پودر شده): 1 قاشق چایخوری (3 گرم)
  • رازیانه (پود شده): یک دوم قاشق چایخوری (یک و نیم گرم)
  • بکینگ پودر: یک دوم قاشق چایخوری (یک و نیم گرم)
  • جعفری (پاک و خرده شده): 50 گرم
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • روغن مایع (مخصوص سرخ شده): به میزان لازم


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.


!
استفاده از زرشک در کوکوی سیب زمینی، خاصیت غذایی و جذابیت مزه ی غذا را دو چندان می کند.

مرحله دوم | آماده سازی مایه کوکو

برای تهیه مایه کوکو روال زیر را انجام دهید:

  • زرده های تخم مرغ را در ظرفی ریخته و با همزن برقیبزنید تا کرم رنگ شود.
  • در ادامه، در ظرفی سیب زمینی، زردچوبه، رازیانه، بکینگ پودر،جعفری،کمی نمک و فلفل را مخلوط کرده، سپس آن را به زرده تخم مرغ بیافزایید و کاملا مخلوط کنید.
  • سفیده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تاکاملا فرم بگیرد. سپس آن را به آرامی به مواد قبل که آماده شده اضافه و مخلوط نمایید.

مرحله سوم | سرخ کردن کوکو و سرو نهایی

برای سرخ کردن و سرو نهایی کوکو باید:

  • تمام مایه کوکو را یک مرتبه در تابه ای حاوی روغن داغ بریزید و با پشت قاشق مایه را به طور یکنواخت پهن کنید. حرارت را ملایم کنید و در تابه را بگذارید.
  • یک طرف کوکو که سرخ شد، ظرفی مناسب را روی دهانه تابه قرار دهید و کوکو را با احتیاط در آن برگردانید و از سمت دیگر در تابه گذاشته و آن را مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.
  • سپس کوکو را در ظرف مورد نظر برگردانید، برش دهید و سرو کنید.


!
افزودن رازیانه، زردچوبه و جعفری عطر مناسبی در کوکوی سیب زمینی ایجاد می کنید، همچنین افزودن بکینگ پودر، کوکو را کمی پوکمی کند.

لغات و اصطلاحات

  • کوکو سیب زمینی قالبی: این دستور مانند کوکوی سیب زمینی با جعفری تهیه می شود، با این تفاوت که یک دوم پیمانه کره را با همزن برقی هم بزنید تا کرم رنگ شود، سپس آن را به زرده تخم مرغ همزده شده اضافه کنید و در انتها یک قالب تفلونی وسط تو خالی مناسب اندازه مایه کوکو انتخاب کنید. کف و اطراف آن را با روغن مایع چرب کرده، سپس مواد را درون آن بریزید و در طبقه وسط فر گرم شده روی حرارت 175 درجه سانتی گراد قرار دهید تا کاملا پخته شود. در صورت تمایل می توانید به کوکوی سیب زمینی قالبی، 50 گرم پنیر گودا (رنده شده)، یک قاشق سوپ خوری زرشک و یک دوم قاشق چایخوری زیرهاضافه کنید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − نوزده =