مقدمه
خرمایکی از خوشمزهترین، مقوی ترین و مفیدترین میوههای تابستانی است که اصالت آن به کشور های هند و مالزی برمی گردد. خرما غنی از آنتی اکسیدان ها و فیبر و غنی از پتاسیم است. خوردن آن برای کاهش کلسترول، درمان یبوست و افزایش سطح انرژی و سلامت استخوان ها مفید است. بررسی دانوما نشان می دهد ترشی خرما مانند ترشی بامیه، ترشی پیاز و ترشی سماق دارای طبع گرم می باشد. می توانید این ترشی خوشمزه و مفید را در کنار انواع غذاهای خورشتی (مانند قورمه سبزی، قیمه لپه، آلواسفناج، خورش پرتقال با مرغ و آلو مسما)، برنجی (مانند زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با گوشت، آلبالو پلو، استانبولی پلو) و غذاهای نونی(مانند کوکو سبزی، کوکو هویج، کوکو سیب زمینی، کتلت گردو، کتلت نخود، کتلت سیب زمینی، شامی کباب اصفهانی، شامی لپه، شامی بلغور، شامی آرد نخودچی و جوجه کباب) میل نمایید. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه ترشی خرما این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از تهیه این ترشی لذیذ داشته باشید.
پیش نیاز و ملزومات
لوازم مورد نیاز برای تهیه ترشی خرما عبارت است از:
- ماهیتابه
- شیشه مناسب برای ترشی
- ظرف مناسب
مراحل اصلی
اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه
–
در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:
- خرما بی هسته: 1 کیلو گرم
- سماق کوبیده: 500 گرم
- تمر هندی جوشیده: 500 گرم
- آب لیمو ترش: یک و یک دوم پیمانه
- دارچین پودر شده: 1 قاشق سوپ خوری
- مغز گردو خرد شده: 100 گرم
- دانه انار: 50 گرم
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- آب: به میزان لازم
دوم | خیساندن و تفت دادن سماق
–
ابتدا 2 تا 3 لیوان آب را با سماق در ظرفی ریخته تا کامل خیس بخورد. سپس مخلوط سماق و آب را از صافی گذارنده و کنار بگذارید.
سوم | خیساندن و جوشاندن سماق و تمرهندی
–
تمر هندی را در 1 الی 2 لیوان آب به مدت 1 روز خیسانده و بعد از آن صاف کنید. سماق و تمر هندی صاف شده را در ظرف فلزی باهم مخلوط و آب لیمو ترش را نیز بیافزایید. مایع مخلوط شده را روی گاز قرار داده تا مقداری بجوشد و گاز را خاموش کرده تا مایع سرد گردد.
چهارم | جوشاندن خرما و مخلوط کردن با مخلفات
–
خرما ها را چرخ یا له کرده و به مایع خنک شده بیافزایید و روی شعله گذاشته تا کمی بجوشد و یک دست گردد. دانه های انار، گردو، نمکو فلفل را افزوده و در شیشه مناسب بریزید.
پنجم | جا انداختن ترشی
–
در نهایتشیشه های ترشی را 3 روز در یخچال بگذارید تا جا بیافتد.
نکات کلیدی
نکات مهم تهیه ترشی خرما عبارت است از:
- همه مواد ترشی باید کاملا خشک باشد خیس بودن مواد باعث کپک زدنترشی می شود.
منابع و ارجاعات
- ویکی پدیا
- کتاب دایره المعارف آشپزی
- وب سایت های محتوایی در حوزه آشپزی
چه جالب! ترشی خرما من تا به حال نخوردم