1

مقدمه

آلبالو پلو یکی از غذاهای رسمی ما ایرانی‌ها است که بسیار خوشمزه، خوش طعم و رنگ و مقوی است. این غذا بیشتر در فصل تابستان مورد استقبال قرار می‌گیرد که فصل آلبالو است. این غذا بیشتر در مجالس مهمانی و جشن تهیه می‌شود. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز پخت آلبالو پلو این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • آلبالو (بدون هسته و دم): 1 کیلو گرم
  • شکر: 9 پیمانه (1350 گرم)
  • برنج: 3 پیمانه (480 گرم)
  • نمک: به میزان لازم
  • خلال بادام: یک چهارم پیمانه
  • مرغ (8 تکه خرد شده): 1 عدد (1200 گرم)
  • پیاز (بدون پوست و چهار قاچ شده): 1 عدد (140 گرم)
  • زردچوبه (پودر شده): ۱ قاشق چای خوری (۳ گرم)
  • زعفران (ساییده و حل شده در آب): 4 قاشق سوپ خوری
  • کره:80 گرم
  • خلال پسته: یک چهارم پیمانه
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | آماده کردن مایه آلبالو پلو

برای تهیه شربت روال زیر را انجام دهید:

  • البالو ها را در ظرف لعابی بریزید، شکر را لابه لای آن ها بپاشید و به مدت ۱۲ ساعت در ظرفی در بسته در یخچالقرار دهید.
  • در ادامه، آلبالو ها را در قابلمه ای لعابی قرار دهید و در این مدت کف روی مربا را با قاشق جدا کنید و دور بریزید. پس از ۲۰ دقیقه تا ۳۰ دقیقهآن ها را در صافی بریزید، شربت را از آن جدا کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. زمانی که شربت قوام آمد، از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم | خیس کردن برنج و خلال بادام

برای خیساندن برنج و خلال بادام گام های زیر را انجام دهید:

  • برنج را به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت در آب و نمک خیس کنید سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید.
  • خلال بادام را به مدت یک ساعت در مقداری آب خیس کنید سپس هنگام مصرف، در آبکش بریزید.

مرحله چهارم | پختن و سرخ کردن مرغ با ادویه جات

برای پختن و سرخ کردن مرغ باید:

  • تکه های مرغ را به همراه پیاز، زردچوبه، کمی نمک و فلفل در قابلمه ای حاوی مقداری آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را بگذارید تا مرغ به مدت ۴۵ دقیقه بپزد.
  • در ادامه بعد از پخت، مرغ را در آبکش قرار دهید سپس به همراه نیمی از زعفران از هر دو طرف در تابه ای حاوی روغن داغ سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.

مرحله پنجم | آماده کردن برنج آلبالو پلو به همراه زعفران و خلال بادام

برای آماده کردن برنج آلبالوپلو باید:

  • برنج را در قابلمه ای حاوی آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود.
  • در ادامه؛ در قابلمه ای حاوی روغن داغ، یک لایه برنج بریزید سپس روی آن، یک ردیف آلبالو بریزید. به همین ترتیب، آلبالو را لا به لای برنج بریزید و و روی آن را با برنج سفید بپوشانید و خلال بادام را در گوشه ایاز برنج بریزید. در قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود.
  • کره را با ۳ قاشق سوپ خوری روغن مایع، روی حرارت ملایم داغ کنید. یک پیمانه سرخالی از شربت قوام آمده را با کره ذوب شده مخلوط کرده و آن را روی برنج بریزید. (برای اطمینان از اینکه بخار برنج بلند شده است، می توانید مقداری آب به بدنه قابلمه بپاشید، اگر جز جز کرد، موقع آن است که کره را روی برنج بریزید).
  • سپس بقیه زعفران را در طرف دیگر قابلمه روی برنج بریزید. در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به مدت ۲۵ دقیقه دم بکشد.

مرحله ششم | تفت دادن خلال پسته و سرو نهایی آلبالو پلو

در نهایت در تابه ای جداگانه حاوی روغن، خلال پسته را به مدت ۴۰ ثانیه تفت دهید. بعد از دم کشیدن، مقداری برنج زعفرانی و آلبالویی را جدا کرده و با خلال پسته و بادام مخلوط کنید، زمانی که آلبالو پلو و مرغ را در ظرف می کشید با برنج های رنگی تزیین و سرو کنید.

نکات کلیدی

  • شربت زیاد، باعث چسبندگی و له شدن آلبالو پلو می شود و شربت کم، شیرینی لازم را به آن نمی دهد، بنابراین به میزآن شربت آلبالو و همچنین پخت برنج دقت کنید.
  • استفاده از خلال بادام و پسته در این دستور، طعم آن را لذیذترمی کند.
  • پخت آلبالو در قابلمه لعابی، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه، باعث می شود تا آلبالو خوش رنگ تر شود.
  • اضافه کردن کره به شربت قوام آمده، مانع از خمیر شدن و به هم چسبیدن برنج می شود. نکته: آلبالو را با حرارت خیلی ملایم دم کنید تا به دلیل شیرینی کف قابلمه، ته دیگ آن نسوزد.
  • خلال پسته را خیس نکنید، زیرا باعث تغییر رنگ آن می شود، اما آن را حتما در کمی روغن، تفت دهید و در زمان سرو، روی برنج بریزید.
  • خلال بادام را حتما خیس کنید، اما نیازی به تفت دادن آن نیست، فقط ان را در قابلمه برنج قرار دهید تا به همراه برنج، دمبکشد.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

1 دیدگاه در “مراحل و نکات تهیه “آلبالو پلو مجلسی” با مرغ

  1. بهاری گفت:

    این غذا هم کمی ترشه هم شیرین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − یازده =