مراحل و نکات تهیه شامی کباب اصفهانی ترد و مجلسی

مراحل و نکات تهیه شامی کباب اصفهانی ترد و مجلسی

برچسب ها: اصفهان
0 1 579
12 آذر 1400
+

مقدمه

شامی کباب اصفهانی در کنار انواع دیگر شامی همچون شامی سبزی، شامی بلغور گندم، شامی نخود، شامی آرد نخودچی، شامی لپه (پوک) و شامی ترش تابه ای، یکی از انواع کتلت های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی و از غذاهای سنتی اصفهان است که با استفاده از گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی، تهیه می شود. شایان ذکر است تفاوت اصلی شامی کباب با کتلت سیب زمینی در استفاده از آردنخودچی و سیب زمینی آب پز در شامی است، در حالیکه در کتلت به طور معمول از سیب زمینی خام رنده شده، استفاده می شود. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه شامی کباب (اصفهان) این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

! این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

+

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه -

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله): 300 گرم
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • ادویه کاری (پودر شده): یک قاشق چایخوری (3 گرم) شامل زردچوبه (۲ قاشق سوپ خوری)، دارچین (۱ قاشق سوپ خوری)، هل (۱ قاشق سوپ خوری)، زیره (۱ قاشق سوپ خوری) و تخم گشنیز (۲ قاشق سوپ خوری) است که به صورت آسیاب شده با (۱ قاشق سوپ خوری) پودر سیر مخلوط شده اند.
  • زردچوبه (پودر شده): 1 قاشق چایخوری (3 گرم)
  • پیاز (رنده و آب گرفته) : 1 عدد (140 گرم)
  • سیب زمینی (آبپر و رنده شده): 4 عدد (670 گرم)
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • آرد نخودچی (الک شده): یک دوم پیمانه (50 گرم)
  • شبت و جعفری (پاک و خرده شده): از هرکدام 2 قاشق سوپ خوری (جمعا 40 گرم)
  • روغن مایع (مخصوص سرخ شده): به میزان لازم

! برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | ورز دادن گوشت با نمک و افزودن ادویه جات -

در ظرفی، گوشت چرخ کرده را با مقداری نمک ورز دهید تا کاملا حالت چسبندگی پیدا کند. سپس ادویه کاری و زردچوبه را به آن اضافه کنید و ورز دهید. در ادامه، پیاز، سیب زمینی، تخم مرغ، آرد نخودچی، مقداری فلفل سیاه، شبتو جعفری را به آن اضافه کرده و مجددا ورز دهید.

مرحله سوم | شکل دادن و سرخ کردن شامی و سرو نهایی -

برای اماده سازی شامی باید:

  • کف دست را با مقداری روغن مایع، چرب کنید. از مایه آماده شده به اندازه نارنگی بردارید و در دست به شکل گرد فرم دهید و کمی آن را پهن کنید.
  • شامی ها را در تابه ای حاوی روغن داغ از هردو طرف روی حرارت ملایم سرخ کنید، سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود. شامی ها را در ظرف مورد نظز بچینید و سرو کنید.
+

نکات کلیدی

  • معمولا در شامی کباب اصفهان اندازه سیب زمینی بیشتر از گوشت و در برخی مواقع تا دو برابر است.
  • چرب کردن کف دست با روغن مانع چسبیدن گوشت به کف دست می شود و گوشت راحت تر فرم می گیرد.
  • ورز دادن گوشت چرخ کرده با نمک، مانع از وا رفتن گوشت می شود و چسبندگی گوشت را بیشتر می کند.
  • افزودن ادویه کاری به گوشت چرخ کرده، طعم و عطرمتفاوتی را به غذا می بخشد.
  • افزودن جعفری به شامی کباب، طعم بهتری به آن می بخشد.
+

لغات و اصطلاحات

  • شامی کباب بروجرد: این دستور مانند شامی کباب اصفهان تهیه می شود، فقط سبزی آن شامل، جعفری، تره و گشنیز (جمعا 150 گرم ) است.
+

منابع و ارجاعات

+

نظرات کاربران

)