0

مقدمه

شربت خاکشیر یکی از بهترین انتخاب ‌ها برای روزهای گرم تابستان است. در واقع این نوشیدنی یکی از معروف ‌ترین و پرطرفدارترین شربت‌ های خانگی است که علاوه بر خنکی و شادابی که در تابستان فراهم می‌کند، فواید زیادی هم برای سلامتی دارد. از مهمترین خواص این شربت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان بواسیر
  • اشتها آور
  • درمان یبوست
  • کمک به رفع عطش
  • تصفیه‌ کننده خون
  • جلوگیری از التهاب کلیه
  • درمان سنگ کلیه
  • درمان تب
  • رفع سوء هاضمه
  • درمان زخم معده
  • تقویت قوای جنسی
  • درمان عفونت های گوارشی

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت خاکشیر، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه شربت خاکشیر

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • خاکشیر: نصف لیوان
  • آب: 6 لیوان
  • شکر: یک لیوان
  • گلاب: 2 قاشق غذاخوری

دوم | شستن خاکشیر

پیش از هر چیز باید خاکشیر را با حوصله بشویید تا ریگ ‌های ریز آن خارج شود .برای این منظور مقداری خاکشیر و آب سرد را در یک ظرف گود شفاف ریخته و بعد از چند ثانیه، آب آن را خالی کنید. لازم است این کار را تا جایی تکرار کنید که آب روی خاکشیر و ته ظرف، کاملا شفاف و زلال شوند، زیرا دانه ‌های ریگ و شن، کمی کدورت ایجاد کرده و قابل مشاهده هستند.

سوم | درست کردن و سرو شربت خاکشیر

درست کردن شربت خاکشیر

برای آماده سازی این شربت، خاکشیر شسته شده را همراه با شکر، گلاب و آب داخل پارچی مناسب ریخته و آنقدر هم بزنید تا شکر کاملا حل شود.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت خاکشیر عبارت است از:

  • استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
  • تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
  • مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاشق چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید.

منابع و ارجاعات

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 17 =