مراحل و نکات تهیه خورش پرتقال با مرغ

مراحل و نکات تهیه خورش پرتقال با مرغ

برچسب ها:
4 7 125
12 آذر 1400
+

مقدمه

خورشت پرتقال یکی از خورش های محلی و سنتی ایرانی است که اصالت آن به شهر تبریز بر می گردد. این خورش خوشمزه طعمی ترش دارد و برای کسانی که غذاهای ترش مزه را می پسندد می تواند تجربه جالبی باشد. این خورشت طعم جدید و خوشایندی دارد و مطمئنا ارزش یك بار امتحان كردن را خواهد داشت از طرفی جالب است بدانید که مدت زمان آماده سازی آن نیز کمتر از یک ساعت است. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز پخت خورش پرتقال این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

! این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

+

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه -

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • مرغ (۸ تکه خرد شده): ۱ عدد (۱ کیلو گرم)
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • آب پرتقال: ۱ پیمانه (۲۵۰ میلی لیتر)
  • پوست پرتقال (خلالی خرد شده، تلخی گرفته و شیرین شده):۳ پیمانه (۱۶۰ گرم)
  • زعفران (ساییده و حل شده در آب): ۱ قاشق سوپ خوری
  • شکر: یک چهارم پیمانه (۳۸ گرم)
  • پرتقال (فیله شده): ۱ عدد (۲۱۰ گرم)
  • آب لیمو ترش تازه: ۲ قاشق سوپ خوری
  • زنجبیل تازه (رنده شده): ۲ قاشق سوپ خوری
  • خلال پسته (تفت داده شده): مقداری برای تزیین
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم

! این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

! برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | طعم دار کردن و سرخ کردن مرغ -

تکه های مرغ را با کمی نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار شوند. پس از این مدت، آن را از یخچال بیرون آورید و در تابه ای حاوی روغن داغ، از هردو طرف سرخ کنید. سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.

سوم | پختن مرغ و افزودن پرتقال و زعفران به خورش -

برای پختن مرغ و افزودن آب پرتقال روال زیر را انجام دهید:

  • در قابلمه ای، تکه های مرغ و ۲ پیمانه آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید، در قابلمه را بگذارید تا مرغ به مدت ۴۵ دقیقه بپزد.
  • در ادامه، ۳۰ دقیقه اخر پخت مرغ، آب پرتقال، خلال پوست پرتقال، زعفران و شکر را به خورش بیافزایید و بگذارید کاملا پخته و جا بیافتد.

چهارم | پخت نهایی خورش و سرو نهایی -

در ۵ دقیقه آخر پخت خورش، فیله پرتقال، اب لیموترش، زنجبیل تازه و مقداری نمک به آن بیافزایید و بگذارید خورش چند جوش بزند. در نهایت خورشت پرتقال را در ظرف مورد نظر ریخته، روی آن، خلال پسته بریزید و به همراه چلو سرو کنید.

یشنهاد ویژه مطالعه: مراحل و نکات پخت چلوی ساده

+

نکات کلیدی

  • میزان شکرخورش، به ذائقه شما بستگی دارد، می توانید مقدار ان را کمو زیاد کنید.
  • خلال پسته را خیس نکنید، زیرا تغییر رنگمی دهد.
  • افزودن پرتقال در اواخر پخت خورش، باعث می شود خواص پرتقال کاملا حفظ شود.
  • زمان اضافه کردن زنجبیل به خورش، در ۵ تا ۱۰ دقیقه اخر پخت خورش است تا عطر و خواص زنجبیل، کاملا حفظ شود
+

منابع و ارجاعات

+

نظرات کاربران

)