0

مقدمه

شیرینی نان چرخی از انواع شیرینی های خوشمزه با دستور پخت آسان است که پیشینه آن به استان قزوین بر می گردد. در این مطلب، مراحل اصلی و نکات کلیدی پخت شیرینی چرخی قزوینی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه

تهیه مواد اولیه شیرینی چرخی

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • آرد: ۳۰۰ گرم
  • زرده تخم مرغ: ۱ عدد. بهتر است از تخم مرغ در سایز متوسط استفاده شود.
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • پودر شکر: ۱۰۰ گرم
  • شیر: یک چهارم پیمانه
  • بکینگ پودر: یک دوم قاشق چایخوری
  • کره: ۱۲۵ گرم
  • هل سبز سائیده: 1 قاشق چایخوری
  • پودر کاکائو: ۱ قاشق سوپخوری


!
مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماست و کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند.


!
هل در دو نوع سفید و سبز در بازار موجود می باشد و طبق بررسی دانوما بهتر است در شیرینی پزی از نوع سبز آن استفاده شود. هل سبز را با پوست و دانه، چندبار آسیاب کنید و یکی دو بار از الک ریز رد کنید. سپس در ظرف در بسته نگهداری کنید.

دوم | آماده سازی و استراحت دادن خمیر شیرینی چرخی

پودر شکر، کره و هل را با همزن برقی زده و به تدریج تخم مرغ و زرده تخم مرغ را به آن اضافه نمائید و به هم زدن ادامه دهید. آرد را الک کرده و به تدریج بیفزائید و مرتبا هم بزنید. بکینگ پودر را در شیر ریخته و آنرا به مواد اضافه نمائید و خوب مخلوط کنید تا خمیر یک دست و لطیف شود. خمیر را دوقسمت کرده، یک قسمت را با کاکائو مخلوط نمائید.


!
بهتر است خمیر شیرینی را 1 تا 2 ساعت داخل یخچال استراحت دهید و بعد قالب بزنید.

سوم | قالب زدن و تزئین شیرینی چرخی

صفحه مخصوص نان چرخی را به چرخ گوشت متصل نموده و مواد را از آن عبور دهید. شیرینی را به درازای دلخواه برش داده و در سینی بچینید.

در نهایت پس از شکل دادن به خمیر و قرار دادن آن در سینی، شیرینی را مدتی در یخچال یا فریز قرار دهید، تا کاملا سرد شده و کره داخل آن سفت شود. سپس سینی را بلافاصله در فر قرار دهید. با این روش شیرینی پس از پخت، فرم خود را به خوبی حفظ می کند.


!
بررسی دانوما نشان می دهد برای پخت شیرینی خشک از سینی لبه کوتاه استفاده نمایید و اندازه سینی را طوری انتخاب کنید تا زمانی که داخل فر گذاشته می شود، از هر طرف تا دیواره فر، حدود 10 سانتیمتر فاصله داشته باشد و حرارت به راحتی پخش شود.

چهارم | پخت شیرینی

پخت شیرینی چرخی در فر

در نهایت سینی را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در فر با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت بپزید. زمانی که شیرینی، را از فرخارج کردید، بگذارید داخل سینی کاملا خنک شود، سپس آن را با کاردک از سینی جدا کنید. در انتها لازم به یادآوری است که از روی هم چیدن شیرینی به مقدار زیاد در یک ظرف، خودداری کنید و البته به خاطر داشته باشید ظرف شیرینی را دور از نور خورشید و در محیط نسبتا خنک نگهداری کنید.

نکات کلیدی

  • سینی لعابی فر برای پخت شیرینی مناسب نیست زیرا ظروف لعابی، گرما را در خود نگه می دارد و باعث می شود ته شیرینی تیره شود. سینی روحیو آلومینیومی ظروف مناسبی برای پخت شیرینی هستند. به خاطر داشته باشید در پخت شیرینی های خشک نیازی به چرب کردن سینی نیست.
  • بررسی دانوما نشان می دهد چنانچه پودر شکر در معرض هوا قرار بگیرد به دلیل جذب رطوبت هوا، گلوله گلوله می شود که برای جلوگیری از آن می توان یک قاشق سرپر نشاسته داخل یک کیلو پودر شکرریخته و مخلوط کنید تا از گلوله ای شدن پودر شکر جلوگیری کند.
  • استفاده از عسل و شکرسرخ علاوه بر سلامتی، به دلیل خاصیت جذب رطوبت، در شیرینی های خشک، باعث ماندگاری بیشتر و تازه ماندن شیرینی می شود. همچنین باعث می شود که سطح شیرینی تیره تر گردد.

منابع و ارجاعات

  • کتاب جامع شیرینی سنتی ایرانی
  • مشاوره از آشپز حرفه ای
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − 6 =