1

مقدمه

فرنی دو رنگ، از انواع دسرهای سنتی ایرانی هاست که می‌تواند در میز عصرانه یا صبحانه جای بگیرد. نکته قابل اینکه جایگزین کردن عسل یا شیره های گیاهی با شکر ارزش غذایی و خواص فرنی را بیشتر می کند. فرنی در کنار مزه مطلوب، دارای خواص فراوانی مانند: تقویت عمومی بدن، درمان کم خونی، بهبود دهنده سینه درد و گلو در سرما خوردگی، جلو گیری از بروز سرطان، تقویت بنیه برای مادران تازه زایمان کرده و غیره می باشد. لازم به ذکر است فرنی همچون زولبیا بامیه، شیر برنج، کاچی، شله زرد، حلوای آرد گندم و حلوای آرد برنج (ترحلوا) و همینطور انواع آش ها مانند آش رشته، آش جو، آش شله قلم کار معمولا مزین سفره های ماه مبارک رمضان است. برای آشنایی کامل با مراحل و نکات طرز تهیه دسر فرنی دو رنگ با آردبرنج، این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

  • ظرف های مناسب
  • قابلمه
  • آبکش
  • کفگیر
  • قالب

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • آرد برنج: 6 قاشق سوپ خوری
  • شیر سرد: 2 لیتر
  • شکر: 8 قاشق غذا خوری
  • گلاب: 3 قاشق غذا خوری
  • زعفران دم کرده غلیظ: مقداری
  • پودر پسته و پودر بادام: مقداری برای تزیین

مرحله دوم | مخلوط کردن شیر و مخلفات برای رنگ اول

نیمی از آرد برنج، گلاب و شکر را در یک لیتر شیر سرد حل کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و بوی خامی آرد گرفته شود. در ادامه در قالب مورد نظر ریخته و به مدت 45 دقیقه در یخچال قرار دهید تا ببندد.

مرحله سوم | مخلوط کردن شیر و مخلفات برای رنگ دوم

برای آماده کردن رنگ دوم فرنی به مرحل زیر دقت نمایید:

  • باقی آرد برنج، گلاب و شکر را در باقی شیر سرد حل کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و بوی خامی آرد گرفته شود.
  • فرنی را کمی که از حرارت افتاد زعفران را به آن بیافزایید. بعد از خنک شدن روی لایه قبل ریخته و در یخچال قرار داده تا ببندد
  • در نهایت فرنی را می توانید با پودر پسته یا خلال پسته تزیین نموده و سرو نمایید.

نکات کلیدی

  • در روش پخت ترحلوا می بایست از یک پیمانه ی یکسان برای تمام مواد استفاده کنید. هم چنین میزان مواد اولیه ی گفته شده در دستور را تغییر ندهید.
  • اگر در مرحله آخر سرخ شدن حلوا به روغن نیفتاد مقداری کره یا روغن به حلوا اضافه کنید.
  • برای خوش طعم کردن حلوا با آرد برنج می توانید به جای گلاب از هلو یا مقدار کمی وانیل استفاده کنید.
  • برای تهیه شربت حلوا زعفران را از قبل در درون آب حل کنید.
  • اگر بعد از ریختن شربت در درون حلوای آرد برنج حلوا را به مدت زیادی بر روی حرارت قرار دهید شربت می سوزد و باعث می شود که حلوا سفت و خشک شود.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

1 دیدگاه در “مراحل و نکات تهیه فرنی دو رنگ و خوشمزه

  1. مسعودی گفت:

    چقدر اینا قشنگن . برای مهمونی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − پنج =