0

مقدمه

حاجی بادام یا حاجی بادوم، شیرینی بادامی قزوین و قرابیه بادام تبریزی همانطور که اسمشان مشخص است از شیرینی های خوشمزه سنتی و خشک هستند که ماده اصلی و اولیه آن بادام است. حاجی بادام (حاجی بادامی و یا حاج بادامی) نوعی شیرینی محلی است که در برخی شهرهای مرکزی ایران به ویژه یزدتولید می‌شود. این شیرینی به دلیل مواد اولیه به کار رفته، ارزش غذایی خوبی دارد. برای آشنایی کامل با مواد اولیه، طرز تهیه و نکات شیرینی حاجی بادامی یزدی، این مطلب را با دقت مطالعه و در بخش نظرات، تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • پودر شکر: ۲۰۰ گرم
  • جوش شیرین: ۱ قاشق چایخوری
  • هل سائیده: یک ونیم قاشق چایخوری
  • پودر بادام: ۱۵۰ گرم
  • آرد نخود چی: ۵۰ گرم


!
تفاوت بین شیرینی حاجی بادام ساده و یزدی در این است که در شیرینی حاجی بادام یزدی علاوه بر مواد اولیه دیگر، آردنخودچینیز استفاده می شود.


!
هل در دو نوع سفید و سبز در بازار موجود می باشد و طبق بررسی دانوما بهتر است در شیرینی پزی از نوع سبز آن استفاده شود. هل سبز را با پوست و دانه، چندبار آسیاب کنید و یکی دو بار از الک ریز رد کنید. سپس در ظرف در بسته نگهداری کنید.

دوم | آماده سازی و استراحت دادن خمیر

آرد نخودچی، پودر بادام و پودر شکر را مخلوط کرده و تخم مرغ ها را دانه دانه به آن اضافه نمایید و مخلوط کنید. جوش شیرین و هل سائیده را نیز بیافزایید خمیر را ورز دهید تا جایی که به دست نچسبد.


!
(در مورد شیرینی هایی که کره ای ست یا تخم مرغ دارد) بهتر است خمیر شیرینی را 1 تا 2 ساعت داخل یخچال استراحت دهید و بعد قالب بزنید.

سوم | قالب زدن و تزئین

از خمیر گلوله های کوچکی به اندازه یک نخود برداشته و در دست گردکنید و در سینی چرب شده بچینید.

چهارم | پخت شیرینی حاجی بادام یزدی

شیرینی حاجی بادام یزدی

در نهایت سینی را در فر با حرارت ۲۴۰ درجه فارنهایت (۱۲۰ درجه سانتیگراد) به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید. زمانی که شیرینی، را از فر خارج کردید، بگذارید داخل سینی کاملا خنک شود، سپس آن را با کاردک از سینی جدا کنید. در انتها لازم به یادآوری است که از روی هم چیدن شیرینی به مقدار زیاد در یک ظرف، خودداری کنید و البته به خاطر داشته باشید ظرف شیرینی را دور از نور خورشید و در محیط نسبتا خنک نگهداری کنید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی تهیه و پخت شیرینی حاجی بادام یزدی در منزل عبارت است از:

  • سینی لعابی فر برای پخت شیرینی مناسب نیست زیرا ظروف لعابی، گرما را در خود نگه می دارد و باعث می شود ته شیرینی تیره شود. سینی روحی و آلومینیومی ظروف مناسبی برای پخت شیرینی هستند. به خاطر داشته باشید در پخت شیرینی های خشک نیازی به چرب کردن سینی نیست.
  • بررسی دانوما نشان می دهد چنانچه پودر شکر در معرض هوا قرار بگیرد به دلیل جذب رطوبت هوا، گلوله گلوله می شود که برای جلوگیری از آن می توان یک قاشق سرپر نشاسته داخل یک کیلو پودر شکرریخته و مخلوط کنید تا از گلوله ای شدن پودر شکر جلوگیری کند.
  • استفاده از عسل و شکرسرخ علاوه بر سلامتی، به دلیل خاصیت جذب رطوبت، در شیرینی های خشک، باعث ماندگاری بیشتر و تازه ماندن شیرینی می شود. همچنین باعث می شود که سطح شیرینی تیره تر گردد.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 − سه =