مقدمه
شيريني بادامي قزوینی از شيريني هاي بسيار خوشمزه با ماندگاري بالا است كه براي پذيرايي از مهمان ها نيز بسيار مناسب است. در این مطلب، مراحل اصلی و نکات کلیدی طرز تهیه شیرینی بادامی قزوینی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.
مراحل اصلی
مرحله اول – تهیه و آماده سازی مواد اولیه
–
در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:
- آرد برنج: ۱۲۵ گرم
- پودر بادام: ۱۲۵ گرم
- کره آب کرده : ۱۲۵ گرم
- پودر شکر: ۱۲۵ گرم
- زرده تخم مرغ: ۱ عدد
- هل سبز سائیده: یک چهارم قاشق چایخوری
- گلاب: یک چهارم پیمانه
- بادام ریز خرد شده و یا کامل برای تزیین: مقداری
!
هل در دو نوع سفید و سبز در بازار موجود می باشد و طبق بررسی دانوما بهتر است در شیرینی پزی از نوع سبز آن استفاده شود. نکته: هل سبز را با پوست و دانه، چندبار آسیاب کنید و یکی دو بار از الک ریز رد کنید. سپس در ظرف در بسته نگهداری کنید.
!
آرد برنج را سه بار بشوئید و 1 تا 2 روز در آب سرد خیس کنید و در این مدت چندبار آب آن را عوض کنید. سپس برنج را در صافی بریزید تا آب آن گرفته شود و بعد برنج مرطوب را آسیاب نمایید تا کاملا پودر شود. بعد آن را پهن کرده تا نیمه خشک شود. سپس آن را الک کنید و مجددا آرد برنج الک شده را پهن کرده تا کاملا خشکشود و دوباره از الک ریزتر رد کنید و استفاده نمایید.
مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماست و کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند.
مرحله دوم – آماده سازی و استراحت دادن خمیر
–
روغن و پودر شکر را با همزن برقی زده، زرده تخم مرغ را به آن افزوده و به هم زدن ادامه دهید. هل، گلاب، پودر بادامو آرد برنج را به آن بیفزائید و با دست مخلوط کنید تا خمیر لطیف شود. خمیر را به مدت ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید.
مرحله سوم- قالب زدن و تزئین شیرینی
–
در ادامه گلوله های کوچکی از خمیر به اندازه یک قاشق چایخوری برداشته و در دست گرد کنید و یا خمیر را روی سطح صافی به ضخامت نیم سانتیمتر پهن کنید و قالب بزنید و روی آن بادام ریز خرد شده بپاشید. در نهایت پس از شکل دادن به خمیر و قرار دادن آن در سینی، شیرینی را مدتی در یخچال یا فریز قرار دهید، تا کاملا سرد شده و کره داخل آن سفت شود. سپس سینی را بلافاصله در فر قرار دهید. با این روش شیرینی پس از پخت، فرم خود را به خوبی حفظ می کند.
مرحله چهارم- پخت شیرینی بادامی قزوینی
–
در نهایت خمیر را در سینی چرب نشدهگذاشته و به مدت ۱۲-۱۵ دقیقه با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت بپزید.
زمانی که شیرینی، را از فر خارج کردید، بگذارید داخل سینی کاملا خنک شود، سپس آن را با کاردک از سینی جدا کنید. در انتها لازم به یادآوری است که از روی هم چیدن شیرینی به مقدار زیاد در یک ظرف، خودداری کنید و البته به خاطر داشته باشید ظرف شیرینی را دور از نور خورشید و در محیط نسبتا خنک نگهداری کنید.
!
بررسی دانوما نشان می دهد برای پخت شیرینی خشک از سینی لبه کوتاهاستفاده نمایید و اندازه سینی را طوری انتخاب کنید تا زمانی که داخل فر گذاشته می شود، از هر طرف تا دیواره فر، حدود 10 سانتیمتر فاصله داشته باشد و حرارت به راحتی پخش شود.
نکات کلیدی
- سینی لعابی فر برای پخت شیرینی مناسب نیست زیرا ظروف لعابی، گرما را در خود نگه می دارد و باعث می شود ته شیرینی تیره شود. سینی روحیو آلومینیومی ظروف مناسبی برای پخت شیرینی هستند. به خاطر داشته باشید در پخت شیرینی های خشک نیازی به چرب کردن سینی نیست.
- بررسی دانوما نشان می دهد چنانچه پودر شکر در معرض هوا قرار بگیرد به دلیل جذب رطوبت هوا، گلوله گلوله می شود که برای جلوگیری از آن می توان یک قاشق سرپر نشاسته داخل یک کیلو پودر شکرریخته و مخلوط کنید تا از گلوله ای شدن پودر شکر جلوگیری کند.
- استفاده از عسل و شکرسرخ علاوه بر سلامتی، به دلیل خاصیت جذب رطوبت، در شیرینی های خشک، باعث ماندگاری بیشتر و تازه ماندن شیرینی می شود. همچنین باعث می شود که سطح شیرینی تیره تر گردد.
منابع و ارجاعات
- کتاب جامع شیرینی سنتی ایرانی
- مشاوره از آشپز حرفه ای
- وبسایت های محتوایی در حوزه شیرینی پزی