1

مقدمه

شیرینی آجیلی به دلیل ظاهر غنی و طعم متفاوتی که دارد برای مجالس بسیار مناسب می باشد بنابراین می توان گفت شیرینی آجیلی یکی از دسرهای خوب برای پذیرایی از میهمانان است. در این مطلب، مراحل اصلی و نکات کلیدی تهیه شیرینی آجیلی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.

مراحل اصلی

مرحله یک- تهیه و آماده سازی مواد اولیه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • کره: ۳۰۰ گرم
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • پودر شکر: ۱۲۰ گرم
  • شربت: ۳ قاشق سوپخوری
  • پودر فندق: ۸۰ گرم
  • آرد: ۵۰۰ گرم
  • وانیل: کمی
  • خرما: ۴۵۰ گرم
  • دارچین: ۱ قاشق سوپخوری
  • فندق خرد شده: مقداری
  • پسته خرد شده: مقداری
  • روغن مایع: ۲ قاشق سوپخوری


!
وانیل مصرفی در دستورات شیرینی سنتی از نوع وانیل خالص است. در صورت مصرف وانیل شکری، مقدار وانیل می بایست دو برابر شود. مصرف بیش از اندازه وانیل باعث تلخ شدن و همچنین تغییر رنگ شیرینی می شود.


!
مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماست و کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند.


!
بهتر است از تخم مرغ در سایز متوسط استفاده شود.

مرحله دو- آماده سازی و استراحت دادن خمیر

کره و پودر شکر را با همزن برقی بزنید. تخم مرغ و وانیل را به آن افزوده و مجددا هم بزنید. شربترا نیز اضافه نمائید. پودر فندق و آرد الک شده را داخل مواد ریخته، مخلوط کنید. خمیر را یکساعت داخل یخچال استراحت دهید

مرحله سه- قالب زدن و تزئین شیرینی اجیلی

در ادامه خمیر را بین دو کاغذ روغنیبه ضخامت ۳ میلیمتر پهن کنید و به صورت مستطیل پنج در سه برش داده و در سینی چرب نشده بچینید.

در نهایت پس از شکل دادن به خمیر و قرار دادن آن در سینی، شیرینی را مدتی در یخچال یا فریز قرار دهید، تا کاملا سرد شده و کره داخل آن سفت شود. سپس سینی را بلافاصله در فر قرار دهید. با این روش شیرینی پس از پخت، فرم خود را به خوبی حفظ می کند.

مرحله چهار – پخت و تزئین نهایی شیرینی آجیلی

در نهایت سینی را در فر ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بگذارید تا شیرینی پخته شود. خرما را پس از جدا سازی پوست و هسته چرخ کرده، دارچین و روغن مایع را با آن مخلوط نموده و روی قطعات شیرینی سرد شده بمالید. در آخر روی شیرینی را با فندق و پسته خرد شده بپوشانید.

زمانی که شیرینی، را از فر خارج کردید، بگذارید داخل سینی کاملا خنک شود، سپس آن را با کاردک از سینی جدا کنید. در انتها لازم به یادآوری است که از روی هم چیدن شیرینی به مقدار زیاد در یک ظرف، خودداری کنید و البته به خاطر داشته باشید ظرف شیرینی را دور از نور خورشید و در محیط نسبتا خنک نگهداری کنید.


!
بررسی دانوما نشان می دهد برای پخت شیرینی خشک از سینی لبه کوتاهاستفاده نمایید و اندازه سینی را طوری انتخاب کنید تا زمانی که داخل فر گذاشته می شود، از هر طرف تا دیواره فر، حدود 10 سانتیمتر فاصله داشته باشد و حرارت به راحتی پخش شود.

نکات کلیدی

  • سینی لعابی فر برای پخت شیرینی مناسب نیست زیرا ظروف لعابی، گرما را در خود نگه می دارد و باعث می شود ته شیرینی تیره شود. سینی روحیو آلومینیومی ظروف مناسبی برای پخت شیرینی هستند. به خاطر داشته باشید در پخت شیرینی های خشک نیازی به چرب کردن سینی نیست.
  • بررسی دانوما نشان می دهد چنانچه پودر شکر در معرض هوا قرار بگیرد به دلیل جذب رطوبت هوا، گلوله گلوله می شود که برای جلوگیری از آن می توان یک قاشق سرپر نشاسته داخل یک کیلو پودر شکرریخته و مخلوط کنید تا از گلوله ای شدن پودر شکر جلوگیری کند.
  • استفاده از عسل و شکرسرخ علاوه بر سلامتی، به دلیل خاصیت جذب رطوبت، در شیرینی های خشک، باعث ماندگاری بیشتر و تازه ماندن شیرینی می شود. همچنین باعث می شود که سطح شیرینی تیره تر گردد.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

1 دیدگاه در “مراحل و نکات تهیه شیرینی آجیلی

  1. لنگری گفت:

    چه خوبه.برای عید به خصوص

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − شش =