0

مقدمه

کیک یزدی نوعی شیرینی بومی یزد در مرکز ایران است و بیشتر در خود استان یزد برای پذیرایی در مراسم‌ از جمله مراسم‌های مذهبی از آن استفاده می‌کنند. در این مطلب، مراحل اصلی و نکات کلیدی پخت کیک یزدی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.

مراحل اصلی

مرحله اول- تهیه و آماده سازی مواد اولیه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • آرد : 2 پیمانه
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • شیر: سه چهارم پیمانه
  • شکر: 1 پیمانه
  • گلاب : یک چهارم پیمانه
  • بکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
  • جوش شیرین: 1 قاشق چایخوری
  • هل: 1 قاشق چایخوری
  • کنجد: کمی
  • مغز پسته: به صورت دلخواه جهت تزئین


!
هل در دو نوع سفید و سبز در بازار موجود می باشد و طبق بررسی دانوما بهتر است در شیرینی پزی از نوعسبز آن استفاده شود. هل سبز را با پوست و دانه، چندبار آسیابکنید و یکی دو بار از الک ریز رد کنید. سپس در ظرف در بسته نگهداری کنید.


!
مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماست و کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند.

مرحله دوم- آماده سازی و استراحت دادن خمیر

در ظرف مناسبی روغن، شکر و تخم مرغ را ریخته، با همزن برقی بزنید تا کرم و کش دار شود. شیر، گلاب و هل را افزوده و مخلوط کنید. آرد، بکینگ پودر و جوش شیرین را الک کرده و به مواد اضاقه نمائید.


!
بهتر است خمیر شیرینی را 1 تا 2 ساعت داخل یخچال استراحت دهید و بعد قالب بزنید.

مرحله سوم- قالب زدن و تزئین کیک یزدی

داخل قالب کیک یزدی را کاغذ انداخته و آنرا از مواد پر کنید. کمی کنجد روی خمیر بپاشید.

مرحله چهارم- پخت کیک یزدی

در نهایت کیک را به مدت 10 تا 12 دقیقه در فر 450 درجه فارنهایتبپزید.

زمانی که شیرینی، را از فر خارج کردید، بگذارید کاملا خنک شود و به خاطر داشته باشید ظرف شیرینی را دور از نور خورشید و در محیط نسبتا خنکنگهداری کنید.

نکات کلیدی

  • سینی لعابی فر برای پخت شیرینی مناسب نیست زیرا ظروف لعابی، گرما را در خود نگه می دارد و باعث می شود ته شیرینی تیره شود. سینی روحیو آلومینیومی ظروف مناسبی برای پخت شیرینی هستند. به خاطر داشته باشید در پخت شیرینی های خشک نیازی به چرب کردن سینی نیست.
  • بررسی دانوما نشان می دهد چنانچه پودر شکر در معرض هوا قرار بگیرد به دلیل جذب رطوبت هوا، گلوله گلوله می شود که برای جلوگیری از آن می توان یک قاشق سرپر نشاسته داخل یک کیلو پودر شکرریخته و مخلوط کنید تا از گلوله ای شدن پودر شکر جلوگیری کند.
  • استفاده از عسل و شکرسرخ علاوه بر سلامتی، به دلیل خاصیت جذب رطوبت، در شیرینی های خشک، باعث ماندگاری بیشتر و تازه ماندن شیرینی می شود. همچنین باعث می شود که سطح شیرینی تیره تر گردد.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 3 =