مقدمه
شیرینی پسته ای یکی از شیرینی های مقوی و خوشمزه است که می تواند زینت بخش مهمانی های ما ایرانی ها باشد. در این مطلب، مراحل اصلی و نکات کلیدی پخت شیرینی پسته ای، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.
مراحل اصلی
اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه
–
در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:
- پودر پسته: ۸۰ گرم
- پودر شکر: ۱۲۰ گرم
- روغن: ۱۲۰ گرم
- آرد: ۲۰۰ گرم
- زرده تخم مرغ: ۱عدد
- هل سائیده: ۱ قاشق چایخوری
- وانیل: کمی
- شکلات تخته ای برای تزیین: مقداری
!
هل در دو نوع سفید و سبز در بازار موجود می باشد و طبق بررسی دانوما بهتر است در شیرینی پزی از نوع سبز آن استفاده شود. هل سبز را با پوست و دانه، چندبار آسیاب کنید و یکی دو بار از الک ریز رد کنید. سپس در ظرف در بسته نگهداری کنید.
!
وانیل مصرفی در دستورات شیرینی سنتی از نوع وانیل خالص است. در صورت مصرف وانیل شکری، مقدار وانیل می بایست دو برابر شود. مصرف بیش از اندازه وانیل باعث تلخ شدن و همچنین تغییر رنگ شیرینی می شود.
دوم | آماده سازی و استراحت دادن خمیر
–
روغن، پودر شکر و هل را مخلوط کرده، با همزن برقی آنقدر بزنید تا کرم مانند شود. زرده تخم مرغ و وانیل را به آن افزوده و بهم زدن ادامه دهید. پودر پسته را اضافه نمایید و آرد را الک کرده و به مواد بیفزائید. خمیر را از چرخ گوشت با دنده متوسط عبور دهید.
سوم | قالب زدن شیرینی پسته ای
–
در ادامه خمیر چرخ شده را بین دو کاغذ روغنی گذاشته و به ضخامت ۳ میلیمتر پهن کنید و قالب بزنید و در سینی بچینید.
!
بررسی دانوما نشان می دهد برای پخت شیرینی خشک از سینی لبه کوتاه استفاده نمایید و اندازه سینی را طوری انتخاب کنید تا زمانی که داخل فر گذاشته می شود، از هر طرف تا دیواره فر، حدود ده سانتیمتر فاصله داشته باشد و حرارت به راحتی پخش شود.
چهارم | پخت و تزئین شیرینی پسته ای
–
در نهایت سینی را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت ۱۲ دقیقه بپزید. پس از سرد شدن شیرینی، در صورت تمال، آن را با شکلات ذوب شده تزئین نمایید.
زمانی که شیرینی، را از فر خارج کردید، بگذارید داخل سینی کاملا خنک شود، سپس آن را با کاردک از سینی جدا کنید. در انتها لازم به یادآوری است که از روی هم چیدن شیرینی به مقدار زیاد در یک ظرف، خودداری کنید و البته به خاطر داشته باشید ظرف شیرینی را دور از نور خورشید و در محیط نسبتا خنک نگهداری کنید.
نکات کلیدی
- مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماست و کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند.
- سینی لعابی فر برای پخت شیرینی مناسب نیست زیرا ظروف لعابی، گرما را در خود نگه می دارد و باعث می شود ته شیرینی تیره شود. سینی روحی و آلومینیومی ظروف مناسبی برای پخت شیرینی هستند. به خاطر داشته باشید در پخت شیرینی های خشک نیازی به چرب کردن سینی نیست.
- بررسی دانوما نشان می دهد چنانچه پودر شکر در معرض هوا قرار بگیرد به دلیل جذب رطوبت هوا، گلوله گلوله می شود که برای جلوگیری از آن می توان یک قاشق سرپر نشاسته داخل یک کیلو پودر شکرریخته و مخلوط کنید تا از گلوله ای شدن پودر شکر جلوگیری کند.
- استفاده از عسل و شکرسرخ علاوه بر سلامتی، به دلیل خاصیت جذب رطوبت، در شیرینی های خشک، باعث ماندگاری بیشتر و تازه ماندن شیرینی می شود. همچنین باعث می شود که سطح شیرینی تیره تر گردد.
منابع و ارجاعات
کتاب جامع شیرینی سنتی ایرانی
مشاوره از آشپز حرفه ای
وبسایت های محتوایی در زمینه راهنمای تهیه شیرینی پسته ای