0

مقدمه

قطاب نوعی شیرینی مجلسی ایرانی است. این شیرینی از معروف‌ ترین شیرینی‌های سنتی شهرهای یزد و کرمان است. البته نوع دیگری از این شیرینی پر طرفدار، شیرینی قطاب عسلی است که سوغات استان اردبیل می باشد. در این مطلب، طرز تهیه و پخت شیرینی قطاب با شربت عسلی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.

مراحل اصلی

مرحله اول: تهیه و آماده سازی مواد اولیه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • آرد: حدود 250 گرم
  • ماست: 100 گرم
  • کره آب شده: 60 گرم
  • زرده تخم مرغ: 2 عدد
  • بکینگ پودر: 1 قاشق سوپ خوری

مواد میانی:

  • پودر بادام: 250 گرم
  • پودر شکر: 12۰ گرم
  • هل سبز سائیده: 1 قاشق سوپ خوری
  • گلاب یا سفیده تخم مرغ:1 قاشق سوپ خوری

مواد لازم شربت عسلی:

  • شکر: 250 گرم
  • عسل: 40 گرم
  • آب : 1 پیمانه
  • گلاب: یک چهارم پیمانه

هل در دو نوع سفید و سبز در بازار موجود می باشد و طبق بررسی دانومابهتر است در شیرینی پزی از نوع سبز آن استفاده شود. هل سبز را با پوست و دانه، چندبار آسیاب کنید و یکی دو بار از الک ریزرد کنید. سپس در ظرف در بسته نگهداری کنید.


!
پودر شکر یا پودر قند باید کاملا نرم باشد.

مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماستو کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند.


!
بهتر است از تخم مرغ در سایز متوسط استفاده شود.

مرحله دوم: آماده سازی و استراحت دادن خمیر

ماست و بکینگ پودر را باهم مخلوط کرده، زرده تخم مرغ و کره آب شده را به آن اضافه نموده و مخلوط کنید. آرد الک کرده را به تدریج به مواد بیفزائید و مخلوط کنید تا خمیر لطیف و یکدستی به دست آید. سپس به مدت یک تا دو ساعت استراحت دهید. برای تهیه مواد میانی، پودر بادام، پودر شکر و هل را را مخلوط کرده و کمی گلاببه آن بیفزائید تا منسجم شود.


!
بهتر است خمیر شیرینی را 1 تا 2 ساعت داخل یخچال استراحت دهید و بعد قالببزنید.

مرحله سوم: قالب زدن و تزئین قطاب با شربت عسلی

خمیررا روی سطح آرد پاشی شده به ضخامت 3 تا 4 میلیمتر باز کرده و با قالب گرد به قطر 6 سانتیمتر قالب بزنید. از مواد میانی به اندازه یک قاشق سوپ خوری در مرکز خمیر گذاشته و خمیر را تا کرده تا دو طرف آن بهم بچسبند. بعد با دست آنرا فرم داده و بپیچید. شیرینی را مدتی در یخچال یا فریز قرار دهید، تا کاملا سرد شده و کره داخل آن سفت شود. سپس سینی را بلافاصله در فر قرار دهید. با این روش شیرینی پس از پخت، فرم خود را به خوبی حفظ می کند.

مرحله چهارم: پخت شیرینی قطاب با شربت عسلی

در نهایت قطاب ها را در سینی چیده، به مدت15 تا 20 دقیه با حرارت 350 درجه فارنهایت بپزید به طوری که روی آن ها طلایی شود. در آخر به مدت 5 دقیقه در شربت عسلی ولرمقرار دهید و سپس سرو نمائید.


!
برای تهیه شربت شکر، عسل و آب را بجوشانید تا به غلظت مناسب برسد در آخر گلاب را به آن بیفزائید.

زمانی که شیرینی، را از فر خارج کردید، بگذارید داخل سینی کاملا خنک شود، سپس آن را با کاردک از سینی جدا کنید. در انتها لازم به یادآوری است که از روی هم چیدن شیرینی به مقدار زیاد در یک ظرف، خودداری کنید و البته به خاطر داشته باشید ظرف شیرینی را دور از نور خورشید و در محیط نسبتا خنک نگهداری کنید.

نکات کلیدی

  • سینی لعابی فر برای پخت شیرینی مناسب نیست زیرا ظروف لعابی، گرما را در خود نگه می دارد و باعث می شود ته شیرینی تیره شود. سینی روحی و آلومینیومی ظروف مناسبی برای پخت شیرینی هستند. به خاطر داشته باشید در پخت شیرینی های خشک نیازی به چرب کردن سینی نیست.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج − سه =