

مقدمه
کاچی، از انواع دسرهای سنتی ایرانی ها است که سرشار از ویتامین است و میتواند در میز عصرانه یا صبحانه جای بگیرد. از سوی دیگر کاچی در کنار زولبیا بامیه، شیر برنج، فرنی، شله زرد، حلوای آردگندم و ترحلوا (حلوای آرد برنج) و همینطور انواع آش ها مانند آش رشته، آش جو، آش شله قلم کار معمولا مزین سفره های ماه مبارک رمضان است. کاچی در کنار مزه مطلوب دارای خواص فراوانی مانند: تقویت عمومی بدن، درمان کم خونی، تقویت قوای جنسی، مفید برای بعد از زایمان، مفید برای بعد از دوران نقاهت، مفید برای شب زفاف، کمبود اسپرم و… می باشد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه دسر کاچی این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.
پیش نیاز و ملزومات
- صافی
- ماهیتابه
- قابلمه
- کفگیر
مراحل اصلی
مرحله اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه
–
در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:
- آرد گندم: ۵۰۰ گرم
- کره: ۳۰۰ گرم
- روغن: 500 گرم
- شکر: 1 کیلو گرم
- زعفران: به میزان دلخواه
- آب: 12 پیمانه
- گلاب: یک دوم پیمانه
- پودر پسته و پودر بادام: مقداری برای تزیین
مرحله دوم | آماده کردن شربت
–
آب و شکر را در قابلمه ریخته مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید. بعد از جوش آمدن و آب شدن شکر، زعفران را اضافه کنید و در آخر گلاب را اضافه نمایید و بعد از یکی دو جوش ظرف را از روی حرارت برداشته تا از داغی بیفتد.
مرحله سوم |تفت دادن و طلایی شدن آرد
–
آرد را در قابلمه ای ریخته و با حرارت کم تفت دهید و با کفگیر چوبی مدام به هم بزنید تا کاملا بوی خامی آرد گرفته شود و کمی رنگ آن تیره گردد.
مرحله چهارم | افزودن شربت و قوام آمدن و تزیین کاچی
–
در ادامه زیر شعله آرد را ملایم کنید و شربت را به تدریج به آرد اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا آرد سفت گردد و بجوش آید و به روغن بیفتد. در نهایت در ظرف مورد نظر ریخته و با پودر پسته و پودر بادام تزیین کنید.
نکات کلیدی
- اگر کاچی شما سفت شد میتوانید مقداری آب جوش یا زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.
- در صورتی که کاچی را برای زائو تهیه می کنید بهتر است حتما از روغن حیوانی استفاده کنید و از ادویه های گرمو نبات یا شیره انگور به جای شکر استفاده کنید.
- در طرز تهیه کاچی عسل میتواند جایگزین شکر گردد.
منابع و ارجاعات
- کتاب جامع شیرینی سنتی ایرانی
- مشاوره از آشپز حرفه ای
- وبسایت های محتوایی در حوزه آشپزی
نوشته های مشابه
مراحل و نکات تهیه ترشی هفت بیجار خانگی
-
Posted by
ahmad
- 0 comments
ترشی هفت بیجار یکی از ترشی های معروف و خوشمزه خطه گیلان بوده که به دلیل شباهت بسیاری که به ترشی مخلوط دارد. این ترشی گاها با نام ترشی مخلوط نیز شناخته می شود. تفاوت ترشی بیجار با ترشی هفت بیجار در این است که هفت بیجار ریز خرد شده و ترشی بیجار چرخ میگردد. این ترشی از معروف ترینسوغات شهرستان بیجار است که اصالتی 150 ساله دارد. ترشی هفت بیجار امروزه به عنوان دورچین غذای همه ی ایرانی ها استفاده شده و محبوبیت ویژه ای دارد. ترشی هفت بیجار مانند ترشی لیته بادمجان و ترشی آلبالو جزو ترشی های شهر های شمالی کشور بوده و البته مصرف این ترشی ها در همه طول سال توصیه نمی شود. این ترشی خوشمزه اگرچه در کنار انواع غذاهای خورشتی (مانند قورمه سبزی، قیمه لپه، آلواسفناج، خورش پرتقال با مرغ و آلو مسما)، برنجی (مانند زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با گوشت و استانبولی پلو) و غذاهای نونی (مانند کوکو سبزی، کوکو هویج، کوکو سیب زمینی، کتلت گردو، کتلت نخود، کتلت سیب زمینی، شامی کباب اصفهانی، شامی لپه، شامی بلغور، شامی آرد نخودچی و جوجه کباب) سرو می شود اما همانطور که عنوان شد بهتر است به دلیل طبع سرد و سودازا بودن (به دلیل استفاده از بادمجان)، از مصرف آن خودداری کرده، کمتر مصرف نموده و یا حتی المقدور با غذاهای با طبع گرم میل نمایید. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه ترشی یا ترشی هفت بیجاراین مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این ترشی لذیذ داشته باشید.
مراحل و نکات طرز تهیه خیار شور خانگی
-
Posted by
ahmad
- 0 comments
خیار شور یکی از انواع شورهای خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که در تمام فصول سال در کنار غذا سرو می شود. امروزه از خیارشور در کنار انواع غذاهای سنتی و ساندویچی (فست فودی) استفاده می شود به همین دلیل در کنار انواع ترشی (ترشی انبه، ترشی بامیه و ترشی خرما) یا شور مخلوط خانگی جایگاه ویژه ای در سبدمصرف خانوار دارد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه خیار شور این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از تهیه این ترشی لذیذ داشته باشید.
مراحل تهیه ترشی خرما خانگی و خوشمزه | همراه با مواد اولیه و نکات کلیدی
-
Posted by
ahmad
- 0 comments
خرمایکی از خوشمزهترین، مقوی ترین و مفیدترین میوههای تابستانی است که اصالت آن به کشور های هند و مالزی برمی گردد. خرما غنی از آنتی اکسیدان ها و فیبر و غنی از پتاسیم است. خوردن آن برای کاهش کلسترول، درمان یبوست و افزایش سطح انرژی و سلامت استخوان ها مفید است. بررسی دانوما نشان می دهد ترشی خرما مانند ترشی بامیه، ترشی پیاز و ترشی سماق دارای طبع گرم می باشد. می توانید این ترشی خوشمزه و مفید را در کنار انواع غذاهای خورشتی (مانند قورمه سبزی، قیمه لپه، آلواسفناج، خورش پرتقال با مرغ و آلو مسما)، برنجی (مانند زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با گوشت، آلبالو پلو، استانبولی پلو) و غذاهای نونی(مانند کوکو سبزی، کوکو هویج، کوکو سیب زمینی، کتلت گردو، کتلت نخود، کتلت سیب زمینی، شامی کباب اصفهانی، شامی لپه، شامی بلغور، شامی آرد نخودچی و جوجه کباب) میل نمایید. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه ترشی خرما این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از تهیه این ترشی لذیذ داشته باشید.
مراحل طرز تهیه ترشی فلفل خانگی
-
Posted by
ahmad
- 0 comments
ترشی فلفل یکی از انواع ترشی های خوشمزه و خوشرنگ ایرانی است که علاوه بر اینکه می توانید از آن به عنوان یک چاشنی خوشمزه استفاده کنید می توانید این نوع ترشی ها را برای فصول سرد سال در منزل تهیه کنید. این ترشی برای کسانی که ذائقه تند دارند، طعم خوشایندی دارد. ترشی فلفل مانند ترشی بامیه، ترشی پیاز و ترشی سماق دارای طبع گرم می باشد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه ترشی فلفل این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از تهیه این ترشی لذیذ داشته باشید.
مراحل طرز تهیه ترشی آب گوجه مشهدی (ترشی سالاد مشهدی)
-
Posted by
ahmad
- 0 comments
ترشی آب گوجه مشهدییکی از خوشمزه ترین و خوش رنگ ترین ترشی استان خراساناست. این ترشی خوشمزه برخلاف دیگر ترشی ها، دارای سرکه کمی بوده و تمام طعم و مزه آن به آب گوجه استفاده شده برمی گردد. ترشی آب گوجه مانند ترشی آلبالو و ترشی به دارای طبع سرد می باشد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه ترشی مشهدی یا آب گوجه این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این ترشی لذیذ داشته باشید.
مراحل و نکات طرز تهیه ترشی بندری خانگی
-
Posted by
ahmad
- 0 comments
ترشی بندری یکی از انواع ترشی های خوشمزه و پر طرفدار ایرانی بوده و نیز یکی از خوشمزه ترین ترشی های تند می باشد طعم و مزه ترشی ها در منزل کاملا متفاوت و خوشمزه است. شما می توانید در تهیه ترشی بندری از سبزیجات دلخواه استفاده کنید و با فلفل تند این ترشی را آماده کنید. ترشی بندری به علت داشتن بادمجانمانند ترشی مخلوط، ترشی هفت بیجار دارای طبع سرد می باشد این ترشی خوشمزه اگرچه در کنار انواع غذاهای خورشتی (مانند قورمه سبزی، قیمه لپه، آلواسفناج، خورش پرتقال با مرغ و آلو مسما)، برنجی(مانند زرشک پلو با مرغ و استانبولی پلو) و غذاهای نونی (مانند کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کتلت گردو، کتلت نخود، کتلت سیب زمینی، شامی کباب اصفهانی، شامی لپه، شامی آرد نخودچی و جوجه کباب) سرو می شود اما همانطور که عنوان شد بهتر است به دلیل طبع سرد، آن را همراه با غذاهای با طبع گرم میل نمایید. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه ترشی بندری این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این ترشی لذیذ داشته باشید.
مراحل و نکات طرز تهیه ترشی به خانگی و خوشمزه
-
Posted by
ahmad
- 0 comments
خوردن میوه به، به هر شکلی از طرف متخصصین تغذیه بسیار تاکید شده است. به میوه ای مناسب برای درمان و پیشگیری از انواع بیماری بوده و سرشار از فیبر و مواد مغذی می باشد. پیشنهاد متخصصان تغذیه این است که روزانه مقداری از میوه به را در رژیم غذایی قرار داده تا در کوتاه مدت و بلند مدتشاهد تاثیر بی نظیر آن باشید. در بین انواع خوراکی های تهیه شده با به، ترشی آن یکی از ترشی های سنتی با طعم خاص و خوشمزه است و در کمترین زمان آماده می شود. ترشی به مانند ترشی لیته بادمجان و ترشی آلبالو جزو ترشی های طبع سرد بوده و البته مصرف این ترشی ها در همه طول سال توصیه نمی شود. این ترشی خوشمزه اگرچه در کنار انواع غذاهای خورشتی (مانند قورمه سبزی، قیمه لپه، آلواسفناج و آلو مسما)، برنجی (مانند زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با گوشت و استانبولی پلو) و غذاهای نونی (مانند کوکو سبزی، کوکو هویج، کوکو سیب زمینی، کتلت گردو، کشامی لپه، شامی بلغور، شامی آرد نخودچی و جوجه کباب) سرو می شود اما همانطور که عنوان شد بهتر است به دلیل طبع سرد و سودازا بودن (به دلیل استفاده از بادمجان)، از مصرف آن خودداری کرده، کمتر مصرف نموده و یا حتی المقدور با غذاهای با طبع گرم میل نمایید. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه ترشی به این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.
مراحل و نکات تهیه زولبیا و بامیه خانگی خوشمزه
-
Posted by
ahmad
- 0 comments
زولبیا و بامیه از انواع شیرینی های سنتی و محبوب در میان ایرانیان است که به طور معمول همچون کاچی، فرنی، شیربرنج، شله زرد، حلوای آرد گندم و حلوای آرد برنج و همینطور انواع آش ها همچون آش رشته، آش جو و آش شله قلمکار، در ماه مبارک رمضان تهیه می شود. درست کردن زولبیا در منزل کار بسیار سادهای است از سوی دیگر زولبیا و بامیه خانگی بسیار خوشمزهتر و سالمتر از زولبیای بازاری است به دلیل اینکه در منزل با مواد تازه و کره آب شده درست میشود. برای آشنایی کامل با مراحل و نکات طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی این مطلب را با دقت بخوانید و تجربیات خود را در انتها به اشتراک بگذارید.
مراحل و نکات تهیه “شله زرد”خانگی و خوشمزه
-
Posted by
ahmad
- 0 comments
شله زرد از انواع دسرهای سنتی ایرانی هاست که بخاطر پخت آسان و داشتن برنج سرشار از کلسیم، ویتامین های گروه آ و ب است. از سوی دیگر شله زرد در کنار زولبیا بامیه، کاچی، فرنی، شیر برنج، حلوای آردگندم، حلوای آردبرنج (ترحلوا) و انواع آش ها مانند آش رشته، آش جو، آش شله قلم کار معمولا مزین سفره های ماه مبارک رمضان است. شله زرد در کنار مزه مطلوب دارای خواص فراوانی مانند: هضم آسان، ایجاد نیرو و سیری می باشد. برای آشنایی کامل با مراحل و نکات طرز تهیه دسر شیر برنج این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.
مراحل و نکات تهیه شیرینی کرکی
-
Posted by
ahmad
- 0 comments
شیرنی کرکی در اصل مربوط به شهرستان نائین اصفهان است. این شیرینی سنتی در ایام نوروز بسیار مورد استقبال قرار میگیرد. از جمله شیرینی های مناسب اعیاد مخصوصا عید نوروز می توان به شیرینی دانمارکی، شیرینی نخودچی، شیرینی نان کشمشی، شیرینی زبان، شیرینی مشهدی، شیرینی نان برنجی، شیرینی نارگیلی، شیرینی نان پنجره، شیرینی قطاب ساده، شیرینی برشتوک نخودچی، شیرینی ساق عروس، شیرینی مارمالاد توپی، شیرینی سیگارت، شیرینی مینیاتوری، شیرینی کرکی، شیرینی پفکی گردویی، شیرینی گردویی ساده و شیرینی گردویی دارچینی و در برخی مناطق به انواع قرابیه مانند قرابیه گردویی، قرابیه نارگیلی و قرابیه بادام اشاره کرد. ویژگی شاخص این شیرینی این است که در پخت آن از انواع آردها مانند آرد برنج، آرد نخودچی و آرد گندم (یا آرد جوانه گندم) استفاده میشود. تهیه شیرنی کرکی بسیار ساده است و در این مطلب، مراحل اصلی و نکات کلیدی پخت شیرینی کرکی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.
مراحل و نکات تهیه شیرینی خرمایی
-
Posted by
ahmad
- 0 comments
استان کرمانشاه، غذاها و شیرینی های محلی بسیار مفید و خوشمزه ای دارد. نان برنجی، نان برساق، کاک، نان خرمایی، شیرینی شکری و شیرینی بژی تنها چند نمونه از فهرست بلند بالای شیرینی های لذیذی است که میراث فرهنگی و غذایی کرمانشاه را شامل می شود. خرما یکی از میوه های نواحی گرمسیریهست که منبع غنی از املاح معدنی و سرشار از ویتامین های مختلف می باشد. با خرما و فرآورده های آن شیرینی ها و کیک های متنوع و مفیدی را می توان درست کرد. شیرینی یا نان خرمایی نیز طبع گرم، عطر و طعم فوق العاده ای دارد و با کمی سلیقه می توانید آن را به خوبی تزیین و برای میهمانی آماده نمایید. در این مطلب، مراحل اصلی و نکات کلیدی پخت شیرینی (نان) خرمایی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.
مراحل و نکات تهیه شیرینی برشتوک نخودچی، شیرمرغ و یا حلوای خشک شکلاتی و ساده
-
Posted by
ahmad
- 0 comments
فرهنگ تهیه و ارائه شیرینی در اعیاد ملی و مذهبی ما ایرانیان از جایگاه ویژه ای برخوردار است که به دلیل سلامت بیشتر و هزینه کمتر می توانید این شیرینی های فوق العاده را در منزل تهیه نمایید. از جمله شیرینی های مناسب اعیاد من جمله عید نوروز می توان به شیرینی دانمارکی، شیرینی نخودچی، شیرینی نان کشمشی، شیرینی زبان، شیرینی مشهدی، شیرینی نان برنجی، شیرینی نارگیلی، شیرینی نان پنجره، شیرینی قطاب ساده و قطاب عسلی، شیرینی برشتوک نخودچی، شیرینی ساق عروس، شیرینی سیگارت، شیرینی مینیاتوری، شیرینی پفکی گردویی، شیرینی گردویی ساده اشاره کرد. حلوای خشک یا شیرینی برشتوک نخودچی همانند شیرینی نون نخودچی، نخودچی به دلیل محبوبیت بیش از حد بین کودکان و بزرگسالان به شیرمرغ در بین سرآشپزها معروف شده است. از این شیرینی خوشمزه در پذیراییهای عیدنوروز و یا سفرههای افطار خود می توانید استفاده کنید. در این مطلب، مراحل اصلی و نکات کلیدی پخت شیرینی شیرمرغ، برشتوک نخودچی یا حلوای خشک، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبیاز پخت این شیرینی داشته باشید.