1

مقدمه

شیر برنج، از انواع دسرهای سنتی ایرانی هاست که بخاطر داشتن شیر و برنج سرشار از کلسیم، پروتئین، فسفر و ویتامین های گروه آ و ب است. از سوی دیگر شیر برنج در کنار زولبیا بامیه، کاچی، فرنی، شله زرد، حلوای آردگندم، حلوای آرد برنج (ترحلوا) و انواع آش ها مانند آش رشته، آش جو، آش شله قلم کار معمولا مزین سفره های ماه مبارک رمضان است. شیر برنج در کنار مزه مطلوب دارای خواص فراوانی مانند: افزایش طول عمر و مفید بودن برای پوست، درخشندگی و سفیدی و صافی پوست و همچنین برای رفع خستگی و گرسنگی می باشد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه دسر شیر برنج این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

  • قابلمه
  • کفگیر
  • ظرف مناسب

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • برنج: 200 گرم
  • شیر: 2 لیتر
  • گلاب: یک دوم پیمانه
  • شکر: 1 پیمانه
  • خامه: 150 گرم
  • گلاب: یک دوم پیمانه
  • پودر پسته و پودر بادام: مقداری برای تزیین
  • گل محمدی: مقداری برای تزئیین

مرحله دوم | خیساندن و پخت برنج

برنج را به مدت 2 تا 3 ساعت در آب خیس کرده سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید. در قابلمه ای اب ریخته برنج را داخل آن بریزید و اجازه دهید پخته و کمی نرم شود.

مرحله سوم | افزودن شیر و گلاب و تزیین شیر برنج

برای آماده سازی نهایی شیر برنج باید:

  • زمانی که برنج کامل پخت، شیر را به تدریج بیافزایید و اجازه دهید کمی شیر برنج غلیظ شود.
  • در ادامه، گلاب، شکر و خامه را به مواد اضافه نمایید و اجازه داده کاملا پخته و جا بیافتد و در ظرف مورد نظر سرو کرده و با پودر پستهو پودر بادام تزیین کنید.

نکات کلیدی

  • بهتر است از برنج نیم دانه برای تهیه شیر برنج استفاده کنید ولی اگر از برنج کامل استفاده کردید،حتما با پشت قاشق آن را له کنید تا کاملا نرم شود.
  • عده ای برای طبخ شیر برنج، برنج را از شب قبل در گلاب خیس میکنند که اینکار باعث میشود عطر گلاب بیشتر به خورد شیر برنج برود و کاملا در برنج قالب شود. شما هم اگر مایلید میتوانید برنج را در گلاب خیس کنید.
  • در تهیه شیر برنج می‌توان شکررا حذف کرد و بعد از پخت، شیر برنج را با مربا، عسل یا شیره ی انگور و خرما سرو کرد.

منابع و ارجاعات

  • کتاب جامع شیرینی سنتی ایرانی
  • مشاوره از آشپز حرفه ای
  • وبسایت محتوایی شیرینی پزی
 

نظرات کاربران

1 دیدگاه در “مراحل و نکات تهیه دسر شیر برنج خانگی و خوشمزه

  1. کمند گفت:

    شیربرنج خصوصا توی فصل زمستون خیلی میچسبه خیلی خوشمزس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 + 8 =