1

مقدمه

شله زرد از انواع دسرهای سنتی ایرانی هاست که بخاطر پخت آسان و داشتن برنج سرشار از کلسیم، ویتامین های گروه آ و ب است. از سوی دیگر شله زرد در کنار زولبیا بامیه، کاچی، فرنی، شیر برنج، حلوای آردگندم، حلوای آردبرنج (ترحلوا) و انواع آش ها مانند آش رشته، آش جو، آش شله قلم کار معمولا مزین سفره های ماه مبارک رمضان است. شله زرد در کنار مزه مطلوب دارای خواص فراوانی مانند: هضم آسان، ایجاد نیرو و سیری می باشد. برای آشنایی کامل با مراحل و نکات طرز تهیه دسر شیر برنج این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

وسایل مورد نیاز تهیه شله زرد عبارت است از:

  • قابلمه
  • کفگیر
  • ظرف مناسب
  • قاشق

مراحل اصلی

اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • برنج نیم دانه: 1 کیلو گرم
  • شکر: 1 کیلوگرم
  • گلاب: یک پیمانه
  • کره: 200 گرم
  • گلاب: یک دوم پیمانه
  • زعفران: 5 قاشق سوپ خوری
  • هل: به مقدار دلخواه
  • خلال بادام: مقداری برای تزیین
  • خلال پسته: مقداری برای تزیین
  • پودر دارچین: مقداری برای تزیین

دوم | خیساندن و پخت برنج

پختن برنج برای تهیه شله زرد

برنج را به مدت 12 ساعت در آب خیس کرده سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید. در قابلمه ای 7 پیمانه اب ریخته برنج را داخل آن بریزید و اجازه دهید پخته و کمی نرم شود.

سوم | افزودن شکر، گلاب، کره و زعفران و سرو نهایی

سرو نهایی شله زرد

زمانی که برنج کاملا شفته شد، شکررا اضافه کرده و کاملا هم زده تا مخلوط شوند. زعفران را با گلاب مخلوط کرده و به همراه کره به برنج اضافه نموده و اجازه دهید کاملا بپزند. در نهایت، شله زرد را در ظرف های مناسب ریخته و با خلال پسته، خلال بادام و پودر دارچین تزیین کنید.

نکات کلیدی

برخی نکات مهم و کلیدی تهیه شله زرد عبارت است از:

  • بهتر است از برنج نیم دانه برای تهیه شله زرد استفاده کنید ولی اگر از برنج کامل استفاده کردید،حتما با پشت قاشق آن را له کنید تا کاملا نرم شود.
  • زعفران را هیچوقت مستقیماً در شله زرد نریزید، مقدار مورد نظر زعفران را در آب جوش حل کنید و به موادتان اضافه کنید.
  • اندازه شكر و در واقع شیرین بودن طعم شله زرد به ذائقه افراد بستگی دارد ولی به طور معمول اندازه شكر تقریبا دو برابراندازه برنج در نظر گرفته می شود.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

1 دیدگاه در “مراحل و نکات تهیه “شله زرد”خانگی و خوشمزه

  1. مبین گفت:

    شله زرد هم خوشمزه و هم خوشرنگه و سفره رو خیلی قشنگ میکنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − بیست =