0

مقدمه

ترشی آب گوجه مشهدییکی از خوشمزه ترین و خوش رنگ ترین ترشی استان خراساناست. این ترشی خوشمزه برخلاف دیگر ترشی ها، دارای سرکه کمی بوده و تمام طعم و مزه آن به آب گوجه استفاده شده برمی گردد. ترشی آب گوجه مانند ترشی آلبالو و ترشی به دارای طبع سرد می باشد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه ترشی مشهدی یا آب گوجه این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این ترشی لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

وسایل مورد نیاز برای تهیه ترشی آب گوجه عبارت است از:

  • شیشه مناسب
  • چاقو
  • قابلمه
  • آبکش
  • دستمال تنظیف

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه

مواد اولیه ترشی آب گوجه مشهدی

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • گل کلم: 1 کیلو گرم
  • هویج: 300 گرم
  • فلفل دلمه ای: 3 عدد
  • فلفل قلمی: 100 گرم
  • سبزیجات معطر: 300 گرم سبزیجات معطرشامل نعنا، ترخون و جعفری
  • سرکه: یک دوم پیمانه
  • سیر: 200 گرم
  • نمک: 4 تا 5 قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی: 10 کیلوگرم

دوم | شستن سبزیجات

سبزیجات را شسته و روی پارچه یا تنظیف پهن کرده و اجازه دهید تا کامل خشک شده و کنار بگذارید.

سوم | جوشاندن و له کردن گوجه

جوشاندن گوجه

گوجه فرنگی ها را نازک برش زده و آن ها را در مخلوط کن یا غذاساز ریخته و آنقدر زده تا تخم های گوجه فرنگی نیز له شود. سپس آنرا تا حدی جوشانده تا غلیظ گردد سپس اجازه داده خنک شود و صاف کنید.

چهارم | خرد کردن سبزیجات و مخلوط مخلفات ترشی

تمام سبزیجات را با چاقو مناسب به صورت مکعبی خرد کرده و با هم مخلوط نمایید، آب گوجه را با سبزیجات خرد شده مخلوط کرده و به صورت ردیفی در شیشه ریخته، لابه لای آن را نمک پاشیده و روی ترشی را سرکه بریزید سپس در شیشه را محکم نمایید.

پنجم | جا انداختن ترشی

شیشه های ترشی را در جای خنک یا یخچال به مدت 14 روز قرار داده تا جا بیافتد.

جا افتادن ترشی آبگوجه مشهدی

این ترشی خوشمزه اگرچه در کنار انواع غذاهای خورشتی (مانند قورمه سبزی، آلواسفناج، خورش پرتقال با مرغ و آلو مسمابرنجی (مانند زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با گوشت و استانبولی پلو) و غذاهای نونی (مانند کوکو سبزی، کوکو هویج، کوکو سیب زمینی، کتلت گردو، کتلت نخود، کتلت سیب زمینی و جوجه کباب) سرو می شود اما همانطور که عنوان شد بهتر است به دلیل طبع سرد، آن را همراه با غذاهای با طبع گرم میل نمایید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه آب گوجه عبارت است از:

  • دلیل اصلی بیماری های اعصاب و روان مانند افسردگی، کرختی، بی انگیزگی و در نتیجه عدم موفقیت در زندگی، ناشی از غلبه سردی و خشکی بر مغز است. ترشیجات به طور عمومی و به غیر از موارد خاص مانند ترشی انبه، ترشی پیاز و ترشی بامیه، ترشی خرما، سیر ترشی دارای طبع سرد و خشک هستند و مصرف زیاد از حد ترشیجات باعث سردی مغز شده و موجبات حواس پرتی و کندی حافظه، آلزایمر و حتی مشکلات کبدی می شود.
  • بسته به ذائقه خود میتوانید مقدار ترشی و آب را کم یا زیادکنید.

منابع و ارجاعات

  • ویکی پدیا
  • کتاب دایره المعارف آشپزی
  • وب سایت های محتوایی در حوزه آشپزی
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × دو =