0

مقدمه

ترشی آلبالو از جمله ترشی های محبوب ایرانی است. آلبالو به دلیل خواص بی شمار و ویژگی ضدسرطانی، میوه ای بی نظیری بوده و همچنین سرشار از ویتامین های A، B، C و حاوی مقادیر مناسبی از آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، سدیم و پتاسیم می باشد. بررسی دانوما نشان می دهد ترشی آلبالو مانند ترشی هفت بیجار، ترشی مخلوط و ترشی لیته دارای طبع سرد بوده و البته مصرف این ترشی ها در همه طول سال توصیه نمی شود. این ترشی خوشمزه اگرچه در کنار انواع غذاهای خورشتی (مانند قورمه سبزی، قیمه لپه، آلواسفناج، خورش پرتقال با مرغ و آلو مسمابرنجی (مانند زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با گوشت، آلبالو پلو، استانبولی پلو) و غذاهای نونی(مانند کوکو سبزی، کوکو هویج، کوکو سیب زمینی، کتلت گردو، کتلت نخود، کتلت سیب زمینی، شامی کباب اصفهانی، شامی لپه، شامی بلغور، شامی آرد نخودچی و جوجه کباب) سرو می شود اما همانطور که عنوان شد بهتر است به دلیل طبع سرد، آن را همراه با غذاهای با طبع گرممیل نمایید. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه ترشی آلبالو این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از تهیه این ترشی لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

لوازم و وسایل مورد نیاز برای تهیه ترشی آلبالو عبارت است از:

  • آبکش
  • شیشه مناسب

مراحل اصلی

اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه

تهیه آلبالو تازه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • آلبالو: 1 کیلو گرم
  • فلفل قرمز: 2 قاشق غذاخوری
  • شکر: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و سرکه: به میزان دلخواه

دوم | شستن و تمیز کردن آلبالو

شستن آلبالو برای درست کردن ترشی

آلبالوها را به خوبی شسته و دم آن ها را جدا کنید. سپس یک پارچه ی تمیز پهن کرده و آلبالوها را روی آن قرار دهید تا کاملا خشک شود. و البالوها را در یک آبکش بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود..

سوم | افزودن مخلفات دیگر به آلبالو و جا انداختن ترشی

آلبالو ها را در شیشه مناسب بریزید، سپس سرکه، نمک و شکر را به آلبالو ها اضافه نمایید، شیشه را تکان دهید تا همه مواد باهم مخلوط شوند.

چهارم | جا انداختن ترشی

در شیشه را محکم کنید و به مدت سه تا ده روز در جای خنک قرار دهید تا ترشی آماده شود.

نکات کلیدی

  • خیس بودن آلبالوها باعث می شود ترشی کپک بزند.
  • میزان شکر در ترشی به خودتان بستگی دارد. میتوانید تا 6 قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید.
  • برای طعم دهی بیشتر میتوان از چند حبه سیر، کمی فلفل، مقداری گلپریا تخم گشنیز هم استفاده کرد.
  • شیشه های ترشی آلبالو را قبل از استفاده با آب جوشضد عفونی کنید تا از کپک زدن ترشی جلوگیری شود.

منابع و ارجاعات

  • ویکی پدیا
  • کتاب دایره المعارف آشپزی
  • وب سایت های محتوایی در حوزه آشپزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *