2

مقدمه

ترحلوا (حلوا آرد برنج)، از انواع دسرهای سنتی ایرانی هاست که سرشار از ویتامیناست و می‌تواند در میز عصرانه یا صبحانه جای بگیرد. زولبیا و بامیه، کاچی، فرنی ساده، فرنی دو رنگ، شیربرنج، شله زرد، حلوای آرد گندم و تر حلوا یا حلوای آرد برنج، شیرینی ها و میان وعده هایی هستند که در ماه مبارک رمضان اقبال به آنها بیشتر از دیگر ایام سال است. برخلاف حلوای آرد گندم، در ترحلوا از آرد برنج به جای آرد گندم استفاده می شود. همچون حلوای آردگندم این حلوا نیز دارای فوایدی مانند: تقویت عمومی بدن، درمان کم خونی، تقویت قوای جنسی و … می باشد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز “تهیه دسر تر حلوا” این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

لوازم مورد نیاز برای تهیه ترحلوا شامل موارد زیر می شود:

  • ظرف های مناسب
  • قابلمه
  • آبکش
  • کفگیر

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • آرد برنج: 1 کیلو گرم
  • شکر: 1 کیلو گرم
  • کره: 900 گرم
  • روغن: 200 گرم
  • زعفران: به میزان دلخواه
  • آب: 4 پیمانه
  • گلاب: یک دوم پیمانه
  • پودر پسته و پودر بادام: مقداری برای تزیین

دوم | آماده سازی شربت

آب و شکر را در قابلمه ریخته مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید. بعد از جوش آمدن و آب شدن شکر، زعفران آب زده را اضافه کنید و در آخر گلابرا اضافه نموده و بعد از یکی دو جوش ظرف را از روی حرارت برداشته تا خنک شود.

سوم | تفت دادن با کره و تغییر رنگ آرد

آرد برنج را در قابلمه ای ریخته و با حرارت کم تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود. سپس کره را به آرد اضافه کرده و اجازه دهید رنگ آرد خرمایی و تیره گردد.

چهارم | افزودن شربت، آماده شدن و تزیین ترحلوا

ترحلوا

برای آماده سازی و تزیین حلوا باید:

  • زیر شعله آرد را ملایم کنید و شربت را به تدریج به آرد اضافه کرده و مرتبا هم بزنید تا آرد سفت گردد و کاملا جا بیافتد.
  • در نهایت در سینی ریخته و با پودر پسته و پودر بادام تزیین کنید.

نکات کلیدی

نکات مهم تهیه و پخت ترحلوا یا حلوای آرد برنج عبارت است از:

  • در روش پخت ترحلوا می بایست از یک پیمانه ی یکسان برای تمام مواد استفاده کنید. هم چنین میزان مواد اولیه ی گفته شده در دستور را تغییر ندهید.
  • اگر در مرحله آخر سرخ شدن حلوا به روغن نیفتاد مقداری کره یا روغن به حلوا اضافه کنید.
  • برای خوش طعم کردن حلوا با آرد برنج می توانید به جای گلاب از هلو یا مقدار کمی وانیل استفاده کنید.
  • برای تهیه شربت حلوا زعفران را از قبل در درون آب حل کنید.
  • اگر بعد از ریختن شربت در درون حلوای آرد برنج حلوا را به مدت زیادی بر روی حرارت قرار دهید شربت می سوزد و باعث می شود که حلوا سفت و خشک شود.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

2 دیدگاه در “مراحل و نکات تهیه ترحلوا (حلوا آرد برنج) مجلسی و خوشمزه

  1. مهرناز گفت:

    چقدر خوشمزه به نظر میاد

  2. مهسا گفت:

    من عاشق حلوام همیشه درست میکنم اینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 10 =