0

مقدمه

شیرینی گردوئی دارچینی، همچون شیرینی پفکی گردویی، قرابیه گردویی و گردویی ساده یکی از انواع خانواده شیرینی گردویی است که از شیرینی های مجلسی و مقوی و با طبع گرم محسوب می شود. برای آشنایی مرحله به مرحله با پخت شیرینی گردویی دارچین یا دارچینی، این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.

مراحل اصلی

مرحله اول: تهیه و آماده سازی مواد اولیه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • آرد: ۲۸۰ گرم
  • کره: ۱ پیمانه
  • پودر شکر: ۱ پیمانه
  • گردوی پودر شده: ۲ پیمانه
  • پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری
  • زرده تخم مرغ: ۲ عدد
  • رنده پوست پرتقال: ۱ قاشق چایخوری
  • نمک: کمی
  • بادام خرد شده: برای تزیین
  • شکلات ذوب شده: برای تزیین


!
پودر شکریا پودر قند باید کاملا نرم باشد.

مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماست و کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند.

مرحله دوم: آماده سازی و استراحت دادن خمیر

در ظرف مناسبی آرد، پودر دارچین، نمک، کاکائو و پودر شکر را الک کنید. کره به دمای اتاق رسیده را داخل آرد بیندازید و با نوک انگشتان یا چنگال مخلوط کنید تا به صورت ریز و گندمی شکل شود. سپس گردوی پودر شده، رنده پوست پرتقال و زرده های تخم مرغ را اضافه کرده و مخلوط نمائید تا خمیر، یکنواخت و یکدست شود. خمیر را به مدت ۱ ساعت استراحت دهید


!
بهتر است خمیر شیرینی را 1 تا 2 ساعت داخل یخچال استراحت دهید و بعد قالب بزنید.

مرحله سوم: قالب زدن و تزئین شیرینی گردوئی دارچینی

در ادامه خمیر را بین دو کاغذ روغنی به ضخامت ۳ تا ۴ میلیمتر پهن کرده و با قالب دلخواه قالب بزنید و روی آن بادام خرد شده بپاشید، در نهایت پس از شکل دادن به خمیر و قرار دادن آن در سینی، شیرینی را مدتی در یخچال یا فریز قرار دهید، تا کاملا سرد شده و کره داخل آن سفت شود. سپس سینی را بلافاصله در فر قرار دهید. با این روش شیرینی پس از پخت، فرم خود را به خوبی حفظ می کند.

مرحله چهارم: پخت شیرینی

در نهایت شیرینی را به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقهبا حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت بپزید. شیرینی ها را از فر خارج کرده و پس از سرد شدن با شکلات ذوب شده تزئین کنید. زمانی که شیرینی، را از فر خارج کردید، بگذارید داخل سینی کاملا خنک شود، سپس آن را با کاردک از سینی جدا کنید. در انتها لازم به یادآوری است که از روی هم چیدن شیرینی به مقدار زیاد در یک ظرف، خودداری کنید و البته به خاطر داشته باشید ظرف شیرینی را دور از نور خورشید و در محیط نسبتا خنک نگهداری کنید.

نکات کلیدی

  • سینی لعابی فر برای پخت شیرینی مناسب نیست زیرا ظروف لعابی، گرما را در خود نگه می دارد و باعث می شود ته شیرینی تیره شود. سینی روحی و آلومینیومی ظروف مناسبی برای پخت شیرینی هستند. به خاطر داشته باشید در پخت شیرینی های خشک نیازی به چرب کردن سینی نیست.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − دوازده =