مقدمه
شیرینی اسکار (در آمریکا معروف به شیرینی اثرانگشتی و در سوئد معروف به غار تمشک) یک نوع شیرینی کلوچه ای است که منشأ آن به احتمال زیاد کشور سوئد بوده است. این کلوچه جزء شیرینی ها خشک محسوب می شود بنابراین مدت ماندگاری خیلی خوبی دارد و می توان با قرار دادن در ظرف دربسته، برای مدتی در جای خشک و خنک نگه داریم. برای آشنایی کامل با مواداولیه، مراحل و طرز تهیه شیرینی اشکار، این مطلب را با دقت مطالعه و در بخش نظرات، تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.
مراحل اصلی
مرحله اول: تهیه و آماده سازی مواد اولیه
–
در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:
- آرد: 2 پیمانه
- پودر شکر: ۱۰۰ گرم
- کره : سه چهارم پیمانه
- زرده تخم مرغ: 1 عدد
- تخم مرغ: 1عدد
- هل سبز سائیده: ۱ قاشق چایخوری
- گردوی نگینی: 250 گرم
- سفیده تخم مرغ: 2 عدد
- وانیل: یک هشتم قاشق چایخوری
!
هل در دو نوع سفید و سبز در بازار موجود می باشد و طبق بررسی دانوما بهتر است در شیرینی پزی از نوع سبز آن استفاده شود. هل سبز را با پوست و دانه، چندبار آسیاب کنید و یکی دو بار از الک ریز رد کنید. سپس در ظرف در بسته نگهداری کنید.
!
وانیل مصرفی در دستورات شیرینی سنتی از نوع وانیل خالص است. در صورت مصرف وانیل شکری، مقدار وانیل می بایست دو برابر شود. صرف بیش از اندازه وانیل باعث تلخ شدن و همچنین تغییر رنگ شیرینی می شود.
مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماست و کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند.
مرحله دوم: آماده سازی و استراحت دادن خمیر
–
کره، پودر قند را باهمزن برقی بزنید، تخم مرغ کامل و زرده تخم مرغ و وانیل را بیفزائید و با همزن برقی هم بزنید. ابتدا هل و سپس آرد الک شده را بتدریج به آن افزوده و مخلوط کنید تا خمیر یک دست و یکنواخت شود. بعد به مدت 2 ساعت آنرا در یخچال استراحت دهید.
!
بهتر است خمیر شیرینی را 1 تا 2 ساعت داخل یخچال استراحت دهید و بعد قالب بزنید.
مرحله سوم: قالب زدن و تزئین
–
از خمیر به اندازه بک گردو برداشته و در دست گرد کنید. سپس به ترتیب ابتدا در سفیده تخم مرغ و بعد در گردوی نگینی شده بغلطانید.
!
بررسی دانوما نشان می دهد برای پخت شیرینی خشک از سینی لبه کوتاه استفاده نمایید و اندازه سینی را طوری انتخاب کنید تا زمانی که داخل فر گذاشته می شود، از هر طرف تا دیواره فر، حدود 10 سانتیمتر فاصله داشته باشد و حرارت به راحتی پخش شود.
مرحله چهارم: پخت شیرینی اسکار
–
در نهایت شیرینی ها را در سینی چیده و به مدت 15 تا 20 دقیقه با حرارت 350درجه فارنهایت بپزید. زمانی که شیرینی، را از فر خارج کردید، بگذارید داخل سینی کاملا خنک شود، سپس آن را با کاردک از سینی جدا کنید. در انتها لازم به یادآوری است که از روی هم چیدن شیرینی به مقدار زیاد در یک ظرف، خودداری کنید و البته به خاطر داشته باشید ظرف شیرینی را دور از نور خورشید و در محیط نسبتا خنک نگهداری کنید.
نکات کلیدی
- سینی لعابی فر برای پخت شیرینی مناسب نیست زیرا ظروف لعابی، گرما را در خود نگه می دارد و باعث می شود ته شیرینی تیره شود. سینی روحی و آلومینیومی ظروف مناسبی برای پخت شیرینی هستند. به خاطر داشته باشید در پخت شیرینی های خشک نیازی به چرب کردن سینی نیست.
- بررسی دانوما نشان می دهد چنانچه پودر شکر در معرض هوا قرار بگیرد به دلیل جذب رطوبت هوا، گلوله گلوله می شود که برای جلوگیری از آن می توان یک قاشق سرپر نشاسته داخل یک کیلو پودر شکرریخته و مخلوط کنید تا از گلوله ای شدن پودر شکر جلوگیری کند.
- استفاده از عسل و شکرسرخ علاوه بر سلامتی، به دلیل خاصیت جذب رطوبت، در شیرینی های خشک، باعث ماندگاری بیشتر و تازه ماندن شیرینی می شود. همچنین باعث می شود که سطح شیرینی تیره تر گردد.
منابع و ارجاعات
- کتاب جامع شیرینی سنتی ایرانی
- مشاوره از آشپز حرفه ای
- ویکی پدیا
- وبسایت های محتوایی در حوزه شیرینی پزی
ممنون به نظر خیلی خوشمزه میاد حتما درست میکنم