0

مقدمه

شیرینی پفکی گردویی از شیرینی‌های بسیار خوشمزه‌ی تبریز است. شیرینی پفکی یکی از مناسب ترین انتخاب‌ها برای شیرینی عید نوروز است چراکه این شیرینی مواد اولیهدر دسترسی دارد که تقریبا در هر خانه ای پیدا می شود. در این مطلب، مراحل اصلی و نکات کلیدی تهیه شیرینی پفکی گردوئی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.

مراحل اصلی

مرحله اول- تهیه و آماده سازی مواد اولیه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • سفیده تخم مرغ: 3 عدد
  • پودر شکر: 200 گرم
  • گردوی خرده شده: 200 گرم
  • وانیل: یک هشتم قاشق چایخوری
  • پودر پسته برای تزئین: مقداری


!
وانیل مصرفی در دستورات شیرینی سنتی از نوع وانیل خالص است. در صورت مصرف وانیل شکری، مقدار وانیل می بایست دو برابر شود. مصرف بیش از اندازه وانیل باعث تلخ شدن و همچنین تغییر رنگ شیرینی می شود.

مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماستو کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند.


!
بهتر است از تخم مرغ در سایز متوسط استفاده شود.

مرحله دوم- آماده سازی مایه ی شیرینی پفکی گردویی

سفیده های تخم مرغرا با همزن برقی زده تا کف نماید. پودر شکر را بتدریج به سفیده افزوده و با همزن برقی مرتبا بزنید تا سفیده ابری مانند شود. وانیل و گردو را به آرامی به سفیده اضافه نمائید.

مرحله سوم- قالب زدن و تزئین شیرینی پفک گردویی

در ادامه سینی شیرینی پزی را با کاغذ روغنی پوشانده و مواد شیرینی را با قاشق کوچک فال فال و با فاصله روی آن گذاشته و پودر پسته روی آن بپاشید.

مرحله چهارم- پخت شیرینی گردویی

سینی را در فر با حرارت 300 درجهفارنهایت به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید. درب فر را باز گذاریدتا از ترک خوردن و تیره شدن شیرینی جلوگیری شود و شیرینی سفیدو روشن بماند.

زمانی که شیرینی، را از فر خارج کردید، بگذارید داخل سینی کاملا خنک شود، سپس آن را با کاردک از سینی جدا کنید. در انتها لازم به یادآوری است که از روی هم چیدن شیرینی به مقدار زیاد در یک ظرف، خودداری کنید و البته به خاطر داشته باشید ظرف شیرینی را دور از نور خورشید و در محیط نسبتا خنک نگهداری کنید.


!
بررسی دانوما نشان می دهد برای پخت شیرینی خشک از سینی لبه کوتاهاستفاده نمایید و اندازه سینی را طوری انتخاب کنید تا زمانی که داخل فر گذاشته می شود، از هر طرف تا دیواره فر، حدود 10 سانتیمتر فاصله داشته باشد و حرارت به راحتی پخش شود.

نکات کلیدی

  • پرالین گردوئی: مانند پفک گردوئی تهیه می شود فقط به جای گردوی خرد شده از 100 پودر گردو استفاده نمایید.
  • سینی لعابی فر برای پخت شیرینی مناسب نیست زیرا ظروف لعابی، گرما را در خود نگه می دارد و باعث می شود ته شیرینی تیره شود. سینی روحی و آلومینیومی ظروف مناسبی برای پخت شیرینی هستند. به خاطر داشته باشید در پخت شیرینی های خشک نیازی به چرب کردن سینی نیست.
  • بررسی دانوما نشان می دهد چنانچه پودر شکر در معرض هوا قرار بگیرد به دلیل جذب رطوبت هوا، گلوله گلوله می شود که برای جلوگیری از آن می توان یک قاشق سرپر نشاسته داخل یک کیلو پودر شکرریخته و مخلوط کنید تا از گلوله ای شدن پودر شکر جلوگیری کند.
  • استفاده از عسل و شکرسرخ علاوه بر سلامتی، به دلیل خاصیت جذب رطوبت، در شیرینی های خشک، باعث ماندگاری بیشتر و تازه ماندن شیرینی می شود. همچنین باعث می شود که سطح شیرینی تیره تر گردد.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + هفده =