مقدمه
شیرینی هلال خامه یکی از انواع شیرینیهای سنتی ایرانی است که به دلیل استفاده از خامه لطافت قابل ملاحظه ای دارد. برای آشنایی کامل با مواد اولیه، مراحل و طرز تهیه شیرینی هلال خامه ای، این مطلب را با دقت مطالعه و در بخش نظرات، تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.
مراحل اصلی
مرحله اول: تهیه و آماده سازی مواد اولیه
–
در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:
- خامه: ۱۰۰ گرم
- آرد: به میزان لازم
- کره: ۱۰۰ گرم
- پودر شکر: ۱۰۰ گرم
- زرده تخم مرغ: ۱ عدد
- وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
مواد لازم برای رومال:
- زرده تخم مرغ: ۱ عدد
- زعفران دمکرده: یک چهارم قاشق چایخوری
- پودر شکر: ۱ قاشق چایخوری
- روغن مایع: ۱ قاشق چایخوری
مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماست و کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند.
!
وانیل مصرفی در دستورات شیرینی سنتی از نوع وانیل خالص است. در صورت مصرف وانیل شکری، مقدار وانیل می بایست دو برابر شود. مصرف بیش از اندازه وانیل باعث تلخ شدن و همچنین تغییر رنگ شیرینی می شود.
!
زعفران را آسیاب نموده، مقداری آب گرم روی آن بریزید و روی بخار کتری بگذارید تا دم بکشد. در شیرینی پزی از زعفران غلیظ استفاده نمایید و در ظرف دربسته و در یخچال نگهداری کنید.
مرحله دوم: آماده سازی و استراحت دادن خمیر
–
کره و پودر شکررا باهمزن برقی بزنید. زرده تخم مرغ و وانیل را به آن اضافه نموده، دوباره هم بزنید. خامه را به مواد افزوده و مخلوط کنید. آرد را الک کرده و به تدریج بیفزائید تا خمیر لطیف و یکنواخت شود. سپس خمیر را یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
مرحله سوم: قالب زدن و تزئین
–
بعد از آن خمیر را بین دو کاغذ روغنی به ضخامت ۴ تا ۵ میلیمتر پهن کرده و با قالب هلالی قالب بزنید. زرده تخم مرغ ، زعفران دمکرده، پودر شکر و روغن مایع را مخلوط کرده و برای رومال شیرینی استفاده نمائید.
!
بررسی دانوما نشان می دهد برای پخت شیرینی خشک از سینی لبه کوتاه استفاده نمایید و اندازه سینی را طوری انتخاب کنید تا زمانی که داخل فر گذاشته می شود، از هر طرف تا دیواره فر، حدود 10 سانتیمتر فاصله داشته باشد و حرارت به راحتی پخش شود.
مرحله چهارم: پخت شیرینی هلال خامه ای
–
در نهایت خمیر شیرینی را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت بپزید. زمانی که شیرینی، را از فرخارج کردید، بگذارید داخل سینی کاملا خنک شود، سپس آن را با کاردک از سینی جدا کنید. در انتها لازم به یادآوری است که از روی هم چیدن شیرینی به مقدار زیاد در یک ظرف، خودداری کنید و البته به خاطر داشته باشید ظرف شیرینی را دور از نور خورشید و در محیط نسبتا خنک نگهداری کنید.
نکات کلیدی
- استفاده از عسل و شکرسرخ علاوه بر سلامتی، به دلیل خاصیت جذب رطوبت، در شیرینی های خشک، باعث ماندگاری بیشتر و تازه ماندن شیرینی می شود. همچنین باعث می شود که سطح شیرینی تیره تر گردد.
منابع و ارجاعات
- کتاب جامع شیرینی سنتی ایرانی
- مشاوره از آشپز حرفه ای
- وبسایت های محتوایی حوزه شیرینی پزی