0

مقدمه

شیرینی قرابیه نارگیلی، مانند قرابیه بادام و قرابیه گردو، یکی دیگر از انواع قرابیه های مجلسی و خوشمزه تبریز است. در اصل بافت این شیرینی ترد بوده و از داخل نرم و لطیفاست. اگرچه تهیه خانواده شیرینی قرابیه راحت به نظر برسه اما چنانچه نکاتش رعایت نشه امکان دارد به نتایج دلخواه از پخت این شیرینی نرسید. در این مطلب، مراحل و طرز تهیه و پخت شیرینی قرابیه نارگیلی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.

مراحل اصلی

مرحله اول: تهیه و آماده سازی مواد اولیه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • پودر نارگیل: 250 گرم
  • شکر: 500 گرم
  • سفیده تخم مرغ: 7 تا 8 عدد
  • آبلیمو: 1 قاشق چایخوری
  • وانیل یک چهارم چایخوری
  • روغن مایع: 140 گرم
  • شهد: مقداری
  • بادام و پسته خرد شده: مقداری


!
وانیل مصرفی در دستورات شیرینی سنتی از نوع وانیل خالص است. در صورت مصرف وانیل شکری، مقدار وانیل می بایست دو برابر شود. مصرف بیش از اندازه وانیل باعث تلخ شدن و همچنین تغییر رنگ شیرینی می شود..


!
آرد برنجاز آسیاب کردن برنج به دست می آید. برای تهیه آرد برنج در منزل، از برنج معمولی که زیاد سفت نباشد استفاده نمایید. برنج را سه بار بشوئید و 1 تا 2 روز در آب سرد خیس کنید و در این مدت چندبار آب آن را عوض کنید. سپس برنج را در صافی بریزید تا آب آن گرفته شود و بعد برنج مرطوب را آسیاب نمایید تا کاملا پودر شود. بعد آن را پهن کرده تا نیمه خشک شود. سپس آن را الک کنید و مجددا آرد برنج الک شده را پهن کرده تا کاملا خشک شود و دوباره از الک ریزتر رد کنید و استفاده نمایید.


!
پودر شکریا پودر قند باید کاملا نرم باشد.

مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماستو کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند.

مرحله دوم: آماده سازی و استراحت دادن خمیر

بررسی های دانوما نشان می دهد برای آماده سازی خمیر شیرینی قرابیه نارگیل، روال زیر را انجام دهید:

  • پودر نارگیل، شکر، نیمی از سفیده ها و نیمی از روغن مایع را مخلوط کرده و سه بار از چرخ گوشت با دنده متوسط عبور دهید.
  • مواد را داخل ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم مرتبا هم بزنید تا گرمشود.
  • سپس باقیمانده ی سفیده ها، روغن مایع و آبلیمو را مخلوط کرده، به مواد بیفزائید و سریع مخلوط کنید تا گرم شود (گرمای مواد باید به حدی باشد که اگر انگشت زدید گرمای آن دست شما را بگزد).
  • بعد مواد را از روی حرارت برداشته، وانیل را به آن اضافه کرده و در دمای محیط استراحت دهید تا کامل خنک شود.

مرحله سوم: قالب زدن و تزئین

در ادامه کف سینی شیرینی را کاغذ روغنی بیندازید و مواد را در قیف با ماسوره سر صاف 2 سانتیمتر بریزید و با فاصله، روی کاغذ روغنی چیده و روی آن بادام و پسته خرد شد بپاشید.

مرحله چهارم: پخت و تزئین نهایی شیرینی قرابیه نارگیلی

در نهایت شیرینی را به مدت 15 تا 20 دقیقه با حرارت 350 درجه فارنهایت بپزید. زمانیکه روی شیرینی طلایی و دارای ترک های ریز شد آنرا از فر خارج کرده و بگذارید کاملا سرد شود. سپس با قلمو روی آن شهد بمالید. لازم به یادآوری است که از روی هم چیدن شیرینی به مقدار زیاد در یک ظرف، خودداری کنید و البته به خاطر داشته باشید ظرف شیرینی را دور از نور خورشید و در محیط نسبتا خنک نگهداری کنید.

نکات کلیدی

  • در صورت سفت بودن خمیر قرابیه، کمی سفیده تخم مرغ و در صورت شل بودن مواد، کمی آرد برنج اضافه نمائید
  • سینی لعابی فر برای پخت شیرینی مناسب نیست زیرا ظروف لعابی، گرما را در خود نگه می دارد و باعث می شود ته شیرینی تیره شود. سینی روحی و آلومینیومی ظروف مناسبی برای پخت شیرینی هستند. به خاطر داشته باشید در پخت شیرینی های خشک نیازی به چرب کردن سینی نیست.
  • بررسی دانوما نشان می دهد چنانچه پودر شکر در معرض هوا قرار بگیرد به دلیل جذب رطوبت هوا، گلوله گلوله می شود که برای جلوگیری از آن می توان یک قاشق سرپر نشاسته داخل یک کیلو پودر شکرریخته و مخلوط کنید تا از گلوله ای شدن پودر شکر جلوگیری کند.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − سه =