0

مقدمه

شیرینی قرابیه بادام تبریز همانند قرابیه گردویی و قرابیه نارگیلی از شیرینی های سنتی تبریز است. این شیرینی در شهرهای مختلف آذربایجان (از جمله تبریز) و همینطور قزوین و شهرستان زنجان و نیز در کشورهای دیگر مانند جمهوری آذربایجان و ترکیه نیز پخته می شود. قرابیهدر تبریز از شیرینی های مجلسی و گران قیمت محسوب می شود. در زنجان به آن قرابی می گویند. این شیرینی از سوغات مخصوص تبریز و زنجان به شمار می‌رود. در این مطلب، مراحل و طرز تهیه شیرینی قرابیه بادام تبریز، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.

مراحل اصلی

مرحله اول: تهیه و آماده سازی مواد اولیه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • بادام سفید: 200 گرم
  • شکر: 340 گرم
  • سفیده تخم مرغ: 140 گرم
  • بادام و پسته خرد شده برای تزئین: مقداری
  • کیک اسفنجی: 50 گرم


!
پودر شکریا پودر قند باید کاملا نرم باشد.

مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماست و کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند. بهتر است از تخم مرغ در سایز متوسط استفاده شود.

مرحله دوم: آماده سازی و استراحت دادن خمیر

بررسی های دانوما نشان می دهد برای آماده سازی خمیر شیرینی قرابیه بادام، روال زیر را انجام دهید:

  • بادام را از پوست دوم جدا کنید و چند ساعت در اب ولرم خیس کرده و بگذارید تا کاملا نرم شود.
  • سپس آنرا در صافی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. شکر را با بادام نرم شده مخلوط کنید و نیمی از سفیده های تخم مرغ را به آن بیفزائید و سه بار با چرخ گوشت با دنده متوسطچرخ نمائید.
  • بعد از آن مواد را بتدریج داخل چرخ گوشت بریزید تا بر اثر چرخ شدنبه روغن نیفتد.
  • در ادامه مجددا کمی سفیده و کیک اسفنجی را به آن اضافه کرده و سه بار دیگر مواد را از چرخ گوشت رد کنید.
  • سپس دوباره خمیر را ورز دهید تا کاملا سفید شود.
  • در ادامه خمبر را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا شکر حل شود و گرمای مواد دست را بگزد (اگر خمیر سفت بود کمی سفیده به آن اضافه کنید و مجددا ورز دهید).
  • در آخر مواد را در کاسه ای بریزید و باقیمانده سفیده را به آن بیافزایید. و کمی با همزن برقی هم بزنید و کنار بگذارید تا خنک شود.

مرحله سوم: قالب زدن و تزئین

در ادامه کف سینی شیرینی پزی را کاغذ روغنی انداخته و مواد قرابیه را داخل قیف با ماسوره ساده 2 سانتیمتری ریخته و با فاصله روی کاغذ روغنی بریزید. روی مواد بادام و پسته خرد شده بپاشید.

مرحله چهارم: پخت شیرینی قرابیه بادام تبریز

در انتها شیرینی را به مدت 20 تا 25 دقیقه با حرارت 375 درجه سانتیگراد بپزید. سپس سینی را از فر خارج کرده و روی قرابیه را بپوشانید و پس از سرد شدن کامل، با کاردک از کاغذ جدا کنید. لازم به یادآوری است که از روی هم چیدن شیرینی به مقدار زیاد در یک ظرف، خودداری کنید و البته به خاطر داشته باشید ظرف شیرینی را دور از نور خورشید و در محیط نسبتا خنک نگهداری کنید.


!
بررسی دانوما نشان می دهد برای پخت شیرینی خشک از سینی لبه کوتاه استفاده نمایید و اندازه سینیرا طوری انتخاب کنید تا زمانی که داخل فر گذاشته می شود، از هر طرف تا دیواره فر، حدود 10 سانتیمتر فاصله داشته باشد و حرارت به راحتی پخش شود.

نکات کلیدی

  • شیرینی قرابیه به دلیل داشتن بادام و پسته، غنی از آهن گیاهی است، ولی در عوض کالریبالایی دارد.
  • سینی لعابی فر برای پخت شیرینی مناسب نیست زیرا ظروف لعابی، گرما را در خود نگه می دارد و باعث می شود ته شیرینی تیره شود. سینی روحیو آلومینیومی ظروف مناسبی برای پخت شیرینی هستند. به خاطر داشته باشید در پخت شیرینی های خشک نیازی به چرب کردن سینی نیست.
  • استفاده از عسل و شکرسرخ علاوه بر سلامتی، به دلیل خاصیت جذب رطوبت، در شیرینی های خشک، باعث ماندگاری بیشتر و تازه ماندن شیرینی می شود. همچنین باعث می شود که سطح شیرینی تیره تر گردد.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + 10 =