مقدمه
شیرینی فندقی دارچینی، یکی از شیرینی های سنتی ایرانی و مجلسی است که به دلیل استفاده از دارچین بسیار مقوی و با طبع گرم است. برای آشنایی کامل با مواد اولیه، مراحل و نکات پخت شیرینی فندقی دارچینی، این مطلب را با دقت مطالعه و در بخش نظرات، تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
پیشنهاد ویژه مطالعه: مراحل و نکات تهیه شیرینی فندقی شکلاتی
مراحل اصلی
مرحله اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه
–
در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:
- آرد: 200 گرم
- پودر شکر: 125 گرم
- کره: 125 گرم
- دارچین: یک و یک دوم قاشق چایخوری
- پودر فندق: یک سوم پیمانه
- نسکافه: 1 قاشق سوپ خوری
- آبجوش: 1 قاشق سوپ خوری
- جوش شیرین: یک چهارم قاشق چایخوری
- هل: یک چهارم قاشق چایخوری
- شکر درشت + دارچین یا کاکائو برای تزئین: مقداری
!
هل در دو نوع سفید و سبز در بازار موجود می باشد و طبق بررسی دانومابهتر است در شیرینی پزی از نوع سبز آن استفاده شود. هل سبز را با پوست و دانه، چندبار آسیاب کنید و یکی دو بار از الک ریز رد کنید. سپس در ظرف در بسته نگهداری کنید.
مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماستو کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند.
!
بهتر است از تخم مرغ در سایز متوسط استفاده شود.
مرحله دوم | آماده سازی و استراحت دادن خمیر
–
کره و پودر شکر را باهمزن برقی بزنید. نسکافه را در آبجوش حل کرده و به کره افزوده، سپس جوش شیرین و هل را نیز اضافه کنید. آرد و دارچین را الک کرده و به مواد بیفزائیدو حدود 10 تا 12 دقیقه ورز دهید.
!
بهتر است خمیر شیرینی را 1 تا 2 ساعت داخل یخچال استراحت دهید و بعد قالببزنید.
مرحله سوم | قالب زدن و تزئین شیرینی فندقی دارچینی
–
خمیر را روی میز کار به ضخامت نیم سانتیمتر پهن کرده و با قالب گل پنج پر قالب بزنید
در نهایت پس از شکل دادن به خمیر و قرار دادن آن در سینی، شیرینی را مدتی در یخچال یا فریز قرار دهید، تا کاملا سرد شده و کره داخل آن سفت شود. سپس سینی را بلافاصله در فر قرار دهید. با این روش شیرینی پس از پخت، فرم خود را به خوبی حفظ می کند.
!
بررسی دانوما نشان می دهد برای پخت شیرینی خشک از سینی لبه کوتاه استفاده نمایید و اندازه سینی را طوری انتخاب کنید تا زمانی که داخل فر گذاشته می شود، از هر طرف تا دیواره فر، حدود 10 سانتیمتر فاصله داشته باشد و حرارت به راحتی پخش شود.
مرحله چهارم | پخت شیرینی فندقی دارچینی
–
در نهایت حدود 15 دقیقه با حرارت 350 درجه فارنهایت بپزید. سینی را از فر در آورده و روی شیرینی ها را پس از کمی سردشدن ابتدا با الک دارچین یا کاکائو پاشیده و سپس شکر درشت بریزید
در انتها لازم به یادآوری است که از روی هم چیدن شیرینی به مقدار زیاد در یک ظرف، خودداری کنید و البته به خاطر داشته باشید ظرف شیرینی را دور از نور خورشید و در محیط نسبتا خنک نگهداری کنید.
نکات کلیدی
- سینی لعابی فر برای پخت شیرینی مناسب نیست زیرا ظروف لعابی، گرما را در خود نگه می دارد و باعث می شود ته شیرینی تیره شود. سینی روحی و آلومینیومی ظروف مناسبی برای پخت شیرینی هستند. به خاطر داشته باشید در پخت شیرینی های خشک نیازی به چرب کردن سینی نیست.
- بررسی دانوما نشان می دهد چنانچه پودر شکر در معرض هوا قرار بگیرد به دلیل جذب رطوبت هوا، گلوله گلوله می شود که برای جلوگیری از آن می توان یک قاشق سرپر نشاسته داخل یک کیلو پودر شکرریخته و مخلوط کنید تا از گلوله ای شدن پودر شکر جلوگیری کند.
- استفاده از عسل و شکرسرخ علاوه بر سلامتی، به دلیل خاصیت جذب رطوبت، در شیرینی های خشک، باعث ماندگاری بیشتر و تازه ماندن شیرینی می شود. همچنین باعث می شود که سطح شیرینی تیره تر گردد.
منابع و ارجاعات
- کتاب جامع شیرینی سنتی ایرانی
- مشاوره از آشپز حرفه ای
- وبسایت های محتوایی در حوزه شیرینی پزی