مراحل طرز تهیه ترشی فلفل خانگی

مراحل طرز تهیه ترشی فلفل خانگی

برچسب ها:
0 2 19
04 آبان 1400
+

مقدمه

ترشی فلفل یکی از انواع ترشی های خوشمزه و خوشرنگ ایرانی است که علاوه بر اینکه می توانید از آن به عنوان یک چاشنی خوشمزه استفاده کنید می توانید این نوع ترشی ها را برای فصول سرد سال در منزل تهیه کنید. این ترشی برای کسانی که ذائقه تند دارند، طعم خوشایندی دارد. ترشی فلفل مانند ترشی بامیه، ترشی پیاز و ترشی سماق دارای طبع گرم می باشد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه ترشی فلفل این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از تهیه این ترشی لذیذ داشته باشید.

+

پیش نیاز و ملزومات

لوازم و وسایل مورد نیاز برای تهیه ترشی فلفل عبارت است از:

  • آبکش
  • شیشه مناسب برای ترشی
  • ظرف مناسب
  • ملاقه
  • چاقو
+

مراحل اصلی

اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه -

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • فلفل سبز: 500 گرم
  • آب سرد شده: 500 میلی لیتر
  • سرکه: به میزان لازم
  • سیر: 3 حبه
  • نمک: به میزان لازم

دوم | جوشاندن آب -

آب سرد را روی شعله گاز قرار داده تا گرم شده و جوش آید سپس شعله را خاموش کرده آن را کناری گذاشته تا آب خنک شود.

سوم | شستن فلفل و سیر -

فلفل سبز ها و سیر ها را شسته بر روی دستمال یا تنظیف قرار داده تا کامل خشک شوند.

سوم | مخلوط کردن آب جوشیده، سرکه، نمک و فلفل -

فلفل ها را داخل شیشه مناسب بریزید، سپس آب جوشیده، نمک، سیر را داخل شیشه ریخته و در آخر سرکه را اضافه نموده تا روی فلفل ها را بگیرد و در شیشه را محکم نمایید.

چهارم | جا انداختن ترشی فلفل -

شیشه های ترشی را داخل یخچالبه مدت 8 تا 12 روز قرار دهید تا جا بیافتد.

جا انداختن ترشی فلفل

در نهایت می توانید این ترشی خوشمزه را در کنار انواع غذاهای خورشتی (مانند قورمه سبزی، قیمه لپه، آلواسفناج و آلو مسمابرنجی (مانند زرشک پلو با مرغ، آلبالو پلو، استانبولی پلو) و غذاهای نونی (مانند کوکو سبزی، کوکو هویج، کوکو سیب زمینی، کتلت گردو، کتلت نخود، کتلت سیب زمینی و جوجه کباب) میل نمایید.

+

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه ترشی فلفل عبارت است از:

  • دلیل اصلی بیماری های اعصاب و روان مانند افسردگی، کرختی، بی انگیزگی و در نتیجه عدم موفقیت در زندگی، ناشی از غلبه سردی و خشکی بر مغز است. ترشیجات به طور عمومی و به غیر از موارد خاص مانند ترشی انبه، ترشی پیاز و ترشی بامیه دارای طبع سرد و خشک هستند و مصرف زیاد از حد ترشیجات باعث سردی مغز شده و موجبات حواس پرتی و کندی حافظه، آلزایمر و حتی مشکلات کبدی می شود.
  • لازم است به ازای هر لیتر سرکه 3 قاشق مصلح آن یعنی تخم سیاه دانهاستفاده شود.
  • فصل مناسب برای مصرف ترشیجات: حتی المقدور از خوردن ترشیجات در فصل تابستان و پاییز باید پرهیز کرد چون از نظر طب سنتی ایران، غذاهای فصل زمستان باید دارای طبع گرم باشند لذا توصیه می‌شود کنار غذاهای با طبع گرم و خشک، مصرف ترشیجات را برنامه‌ریزی کرد.
  • زمان منع مصرف ترشی: از خوردن ترشیجات در شب پرهیز کنید، خوردن سرکه و ترشیجات در شب باعث دفع بیشتر کلسیم از بدن شده و موجب پوکی استخوان و ضعف اعصاب و حتی سکته‌های مغزی و قلبی می‌شود.
  • به‌طور کلی برای تهیه شوری و ترشی حتما مواد اولیه را خوب بشویید و روی پارچه‌ای تمیز پهن کنید تا آب آن کشیده شود و به‌طور کامل خشک شود. حتی وجود یک قطره آب می‌تواند به خراب‌شدن و کپک‌زدن ترشی بینجامد. بهتر است این کار را یک روز قبل انجام دهید تا از خشک‌بودن همه مواد اولیه اطمینان داشته باشید
+

منابع و ارجاعات

+

نظرات کاربران

)