مقدمه
خیار شور یکی از انواع شورهای خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که در تمام فصول سال در کنار غذا سرو می شود. امروزه از خیارشور در کنار انواع غذاهای سنتی و ساندویچی (فست فودی) استفاده می شود به همین دلیل در کنار انواع ترشی (ترشی انبه، ترشی بامیه و ترشی خرما) یا شور مخلوط خانگی جایگاه ویژه ای در سبدمصرف خانوار دارد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه خیار شور این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از تهیه این ترشی لذیذ داشته باشید.
پیش نیاز و ملزومات
لوازم و وسایل مورد نیاز برای تهیه خیار شور عبارت است از:
- آبکش
- شیشه مناسب
- قابلمه
- ملاقه
- چاقو
مراحل اصلی
اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه
–
در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:
- خیار قلمی متوسط: 2 عدد
- سیر: یک بوته
- سرکه: به میزان لازم
- آب نمک جوشیده سرد شده: به مقدار لازم
- نمک: به میزان دلخواه
- فلفل: به میزان لازم
دوم | شستن خیار و سیر
–
خیارها و سیرها را شسته و اجازه داده تا خشک شوند، سپس آن ها را در شیشه مناسبیقرار دهید.
سوم | جوشاندن و آماده سازی آب نمک
–
آبو مقداری نمک را روی حرارت گذاشته تا بجوشد و نمک در آب حل شود سپس آب و نمک را از روی حرارت برداشته تا خنک شود.
چهارم | مخلوط کردن آب جوشیده، سرکه، نمک و فلفل
–
آب جوشیده، نمک، و فلفل را بر روی خیار ها ریخته و در آخر سرکه را اضافه نموده تا روی خیار ها را بگیرد و در شیشه را محکم نمایید.
پنجم | جا انداختن خیار شور
–
شیشه های خیار شور را به مدت یک تا سه روز در یخچال قرار داده تا جا بیافتد. در نهایت برای جلوگیری از کپک زدن خیارشورها باید:
- پس از اینکه خیارشورها آماده شد یک قابلمهمناسب را تا نیمه، پر از آب کنید
- سپس روی حرارت قرار داده و شیشه های خیارشور را به صورت برعکس درون قابلمه قرار دهید
- در نهایت اجازه دهید شیشه های خیارشور به مدت ۳۰ دقیقهبه همین صورت بجوشند تا هوای درون شیشه های به طور کامل تخلیه شود.
- با گذشت این زمان شیشه ها را از آب خارج کرده و پس از خشک کردن روی یک دستمال تمیز به صورت برعکس قرار دهید.
نکات کلیدی
نکات مهم و کلیدی در تهیه خیار شور عبارت است از:
- لازم است به ازای هر لیتر سرکه 3 قاشق مصلح آن یعنی تخم سیاه دانهاستفاده شود.
- بهطور کلی برای تهیه شوری و ترشی حتما مواد اولیه را خوب بشویید و روی پارچهای تمیز پهن کنید تا آب آن کشیده شود و بهطور کامل خشک شود. حتی وجود یک قطره آب میتواند به خرابشدن و کپکزدن ترشی بیانجامد. بهتر است این کار را یک روز قبل انجام دهید تا از خشکبودن همه مواد اولیه اطمینان داشته باشید.
منابع و ارجاعات
- ویکی پدیا
- کتاب دایره المعارف آشپزی
- وب سایت های محتوایی در حوزه آشپزی
من از وقتی با این این مدل طرز تهیه ی شما رو درست میکنم دیگه اصلا از بیرون خیارشور نمیخرم .. ممنون از مطلب خوبتون
مام تو خونه درست میکنیم خودمون خیلیم خوب میشه. کارخونه ای مواد نگهدارنده دارن