2

مقدمه

خیار شور یکی از انواع شورهای خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که در تمام فصول سال در کنار غذا سرو می شود. امروزه از خیارشور در کنار انواع غذاهای سنتی و ساندویچی (فست فودی) استفاده می شود به همین دلیل در کنار انواع ترشی (ترشی انبه، ترشی بامیه و ترشی خرما) یا شور مخلوط خانگی جایگاه ویژه ای در سبدمصرف خانوار دارد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه خیار شور این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از تهیه این ترشی لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

لوازم و وسایل مورد نیاز برای تهیه خیار شور عبارت است از:

  • آبکش
  • شیشه مناسب
  • قابلمه
  • ملاقه
  • چاقو

مراحل اصلی

اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • خیار قلمی متوسط: 2 عدد
  • سیر: یک بوته
  • سرکه: به میزان لازم
  • آب نمک جوشیده سرد شده: به مقدار لازم
  • نمک: به میزان دلخواه
  • فلفل: به میزان لازم

دوم | شستن خیار و سیر

خیارها و سیرها را شسته و اجازه داده تا خشک شوند، سپس آن ها را در شیشه مناسبیقرار دهید.

سوم | جوشاندن و آماده سازی آب نمک

آبو مقداری نمک را روی حرارت گذاشته تا بجوشد و نمک در آب حل شود سپس آب و نمک را از روی حرارت برداشته تا خنک شود.

چهارم | مخلوط کردن آب جوشیده، سرکه، نمک و فلفل

آب جوشیده، نمک، و فلفل را بر روی خیار ها ریخته و در آخر سرکه را اضافه نموده تا روی خیار ها را بگیرد و در شیشه را محکم نمایید.

پنجم | جا انداختن خیار شور

شیشه های خیار شور را به مدت یک تا سه روز در یخچال قرار داده تا جا بیافتد. در نهایت برای جلوگیری از کپک زدن خیارشورها باید:

  • پس از اینکه خیارشورها آماده شد یک قابلمهمناسب را تا نیمه، پر از آب کنید
  • سپس روی حرارت قرار داده و شیشه های خیارشور را به صورت برعکس درون قابلمه قرار دهید
  • در نهایت اجازه دهید شیشه های خیارشور به مدت ۳۰ دقیقهبه همین صورت بجوشند تا هوای درون شیشه های به طور کامل تخلیه شود.
  • با گذشت این زمان شیشه ها را از آب خارج کرده و پس از خشک کردن روی یک دستمال تمیز به صورت برعکس قرار دهید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه خیار شور عبارت است از:

  • لازم است به ازای هر لیتر سرکه 3 قاشق مصلح آن یعنی تخم سیاه دانهاستفاده شود.
  • به‌طور کلی برای تهیه شوری و ترشی حتما مواد اولیه را خوب بشویید و روی پارچه‌ای تمیز پهن کنید تا آب آن کشیده شود و به‌طور کامل خشک شود. حتی وجود یک قطره آب می‌تواند به خراب‌شدن و کپک‌زدن ترشی بیانجامد. بهتر است این کار را یک روز قبل انجام دهید تا از خشک‌بودن همه مواد اولیه اطمینان داشته باشید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

2 دیدگاه در “مراحل و نکات طرز تهیه خیار شور خانگی

  1. سعیده گفت:

    من از وقتی با این این مدل طرز تهیه ی شما رو درست میکنم دیگه اصلا از بیرون خیارشور نمیخرم .. ممنون از مطلب خوبتون

  2. دریایی گفت:

    مام تو خونه درست میکنیم خودمون خیلیم خوب میشه. کارخونه ای مواد نگهدارنده دارن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 10 =