مقدمه
حلوا (حلوا آرد گندم)، از انواع دسرهای سنتی ایرانی هاست که میتواند در میز عصرانه یا صبحانه جای بگیرد. از سوی دیگر حلوا در کنار زولبیا بامیه، شیر برنج، حلوا آردبرنج (ترحلوا)، فرنی، شله زرد و انواع آش ها مانند آش رشته، آش جو، آش شله قلم کار معمولا مزین سفره های ماه مبارک رمضان است. حلوادر کنار مزه مطلوب دارای خواص فراوانی مانند: تقویت عمومی بدن، درمان کم خونی، تقویت قوای جنسی، مفید برای بعد از زایمان، مفید برای بعد از دوران نقاهت، مفید برای شب زفاف، کمبود اسپرم و… می باشد. برای آشنایی کامل با مراحل و نکات طرز تهیه دسر حلوا این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.
پیش نیاز و ملزومات
- ظرف های مناسب
- قابلمه
- آبکش
- کفگیر
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد اولیه حلوا آرد گندم
–
در ابتدا لازم است، مواد اولیه زیر را برای تهیه حلوا، تهیه نمایید:
- آردگندم (آرد سفید): 1 کیلو گرم
- شکر: 1 کیلو گرم
- کره: 900 گرم
- روغن: 200 گرم
- زعفران: 2 تا 3 گرم
- آب: 4 پیمانه
- گلاب: یک دوم پیمانه
- خلال پسته: مقداری برای تزیین
- خلال بادام: مقداری برای تزیین
دوم | آماده سازی شربت
–
آب و شکر را در قابلمه ریخته مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید. بعد از جوش آمدن و آب شدن شکر، زعفران آب زده را اضافه کنید و در آخر گلابرا اضافه نمایید و بعد از یکی دو جوش ظرف را از روی حرارت برداشته تا خنک شود.
سوم | تفت دادن با کره و تغییر رنگ آرد
–
آرد گندم را در قابلمه ای ریخته و با حرارت کم تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود. سپس کره را به آرد اضافه کرده و اجازه دهید رنگ آرد خرمایی و تیره گردد.
چهارم | افزودن شربت، آماده شدن و تزیین ترحلوا
–
برای آماده سازی و تزیین حلوا باید:
- زیر شعله آرد را خاموش کنید و شربت را به تدریج به آرد اضافه کرده و مرتبا هم بزنید تا آرد سفت گردد و کاملا جا بیافتد.
- در نهایت در ظرف مورد نظر ریخته و با پودر پستهو پودر بادام تزیین کنید.
نکات کلیدی
نکات مهم و کلیدی در تهیه حلوا آرد گندم عبارت است از:
- در روش پخت ترحلوا می بایست از یک پیمانه ی یکسان برای تمام مواد استفاده کنید. هم چنین میزان مواد اولیه گفته شده در دستور را تغییر ندهید.
- اگر در مرحله آخر سرخ شدن حلوا به روغن نیفتاد مقداری کره یا روغن به حلوا اضافه کنید.
- برای تهیه شربت حلوا زعفران را از قبل در درون آب حل کنید.
- اگر بعد از ریختن شربت در درون حلوای آرد برنج حلوا را به مدت زیادی بر روی حرارت قرار دهید شربت می سوزد و باعث می شود که حلوا سفت و خشک شود.
منابع و ارجاعات
- ویکی پدیا
- وبسایت های محتوایی شیرینی پزی
- کتاب دایره المعارف آشپزی
حلوا رو هرچی بیشتر درست کنی خوشمزه تر درست میکنی