مقدمه
شیر برنج، از انواع دسرهای سنتی ایرانی هاست که بخاطر داشتن شیر و برنج سرشار از کلسیم، پروتئین، فسفر و ویتامین های گروه آ و ب است. از سوی دیگر شیر برنج در کنار زولبیا بامیه، کاچی، فرنی، شله زرد، حلوای آردگندم، حلوای آرد برنج (ترحلوا) و انواع آش ها مانند آش رشته، آش جو، آش شله قلم کار معمولا مزین سفره های ماه مبارک رمضان است. شیر برنج در کنار مزه مطلوب دارای خواص فراوانی مانند: افزایش طول عمر و مفید بودن برای پوست، درخشندگی و سفیدی و صافی پوست و همچنین برای رفع خستگی و گرسنگی می باشد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه دسر شیر برنج این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.
پیش نیاز و ملزومات
- قابلمه
- کفگیر
- ظرف مناسب
مراحل اصلی
مرحله اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه
–
در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:
- برنج: 200 گرم
- شیر: 2 لیتر
- گلاب: یک دوم پیمانه
- شکر: 1 پیمانه
- خامه: 150 گرم
- گلاب: یک دوم پیمانه
- پودر پسته و پودر بادام: مقداری برای تزیین
- گل محمدی: مقداری برای تزئیین
مرحله دوم | خیساندن و پخت برنج
–
برنج را به مدت 2 تا 3 ساعت در آب خیس کرده سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید. در قابلمه ای اب ریخته برنج را داخل آن بریزید و اجازه دهید پخته و کمی نرم شود.
مرحله سوم | افزودن شیر و گلاب و تزیین شیر برنج
–
برای آماده سازی نهایی شیر برنج باید:
- زمانی که برنج کامل پخت، شیر را به تدریج بیافزایید و اجازه دهید کمی شیر برنج غلیظ شود.
- در ادامه، گلاب، شکر و خامه را به مواد اضافه نمایید و اجازه داده کاملا پخته و جا بیافتد و در ظرف مورد نظر سرو کرده و با پودر پستهو پودر بادام تزیین کنید.
نکات کلیدی
- بهتر است از برنج نیم دانه برای تهیه شیر برنج استفاده کنید ولی اگر از برنج کامل استفاده کردید،حتما با پشت قاشق آن را له کنید تا کاملا نرم شود.
- عده ای برای طبخ شیر برنج، برنج را از شب قبل در گلاب خیس میکنند که اینکار باعث میشود عطر گلاب بیشتر به خورد شیر برنج برود و کاملا در برنج قالب شود. شما هم اگر مایلید میتوانید برنج را در گلاب خیس کنید.
- در تهیه شیر برنج میتوان شکررا حذف کرد و بعد از پخت، شیر برنج را با مربا، عسل یا شیره ی انگور و خرما سرو کرد.
منابع و ارجاعات
- کتاب جامع شیرینی سنتی ایرانی
- مشاوره از آشپز حرفه ای
- وبسایت محتوایی شیرینی پزی
شیربرنج خصوصا توی فصل زمستون خیلی میچسبه خیلی خوشمزس