مقدمه
شیرینی نارگیلی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که در بعضی از مناطق با نام نان نارگیلی هم شناخته می شود. شیرینی نارگیلی از نظر ظاهری شباهت زیادی به شیرینی پفکی گردویی دارد البته رنگ این دو شیرینی متفاوت است. در این مطلب، مراحل اصلی و نکات کلیدی پخت شیرینی پفکی نارگیلی ، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.
مراحل اصلی
مرحله اول- تهیه و آماده سازی مواد اولیه
–
در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:
- سفیده تخم مرغ: 3 عدد
- پودر نارگیل: 120 گرم
- پودر شکر: 1 پیمانه
!
پودر شکریا پودر قند باید کاملا نرم باشد.
مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماست و کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند.
!
بهتر است از تخم مرغ در سایز متوسط استفاده شود.
مرحله دوم- آماده سازی مایه شیرینی
–
در ظرف مناسبی سفیده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا ابری مانند شود. پودر شکر را بتدریج بیفزائید و مخلوط کنید. سپس نارگیل را به حالت دورانی به مواد اضافه نمائید.
!
بهتر است خمیر شیرینی را 1 تا 2 ساعتداخل یخچال استراحت دهید و بعد قالب بزنید.
مرحله سوم- قالب زدن و تزئین شیرینی پفک نارگیلی
–
در ادامه سینی را کاغذ روغنی بیندازید. مواد را در قیف با سر ماسوره ساده بریزید و با فاصله در سینی شکوفهبزنید و روی آن پودر پسته بپاشید.
مرحله چهارم- پخت شیرینی نارگیلی
–
در نهایت سینی شیرینی را در طبقه وسط به مدت ۱۲- ۱۰ دقیقه در حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت قرار دهید تا شیرینی ها بپزد. سینی را از فر خارج کرده و پس از سرد شدن کامل، شیرینی ها را با کاردک از سینی جدا کنید.
لازم به یادآوری است که از روی هم چیدنشیرینی به مقدار زیاد در یک ظرف، خودداری کنید و البته به خاطر داشته باشید ظرف شیرینی را دور از نور خورشید و در محیط نسبتا خنک نگهداری کنید.
!
بررسی دانوما نشان می دهد برای پخت شیرینی خشک از سینی لبه کوتاهاستفاده نمایید و اندازه سینی را طوری انتخاب کنید تا زمانی که داخل فر گذاشته می شود، از هر طرف تا دیواره فر، حدود 10 سانتیمتر فاصله داشته باشد و حرارت به راحتی پخش شود.
نکات کلیدی
- سینی لعابی فر برای پخت شیرینی مناسب نیست زیرا ظروف لعابی، گرما را در خود نگه می دارد و باعث می شود ته شیرینی تیره شود. سینی روحیو آلومینیومی ظروف مناسبی برای پخت شیرینی هستند. به خاطر داشته باشید در پخت شیرینی های خشک نیازی به چرب کردن سینی نیست.
- استفاده از عسل و شکرسرخ علاوه بر سلامتی، به دلیل خاصیت جذب رطوبت، در شیرینی های خشک، باعث ماندگاری بیشتر و تازه ماندن شیرینی می شود. همچنین باعث می شود که سطح شیرینی تیره تر گردد.
منابع و ارجاعات
- کتاب جامع شیرینی سنتی ایرانی
- مشاوره از آشپز حرفه ای
- وبسایت های محتوایی حوزه شیرینی پزی