0

مقدمه

ترشی پوست لیمو یکی از انواع ترشی های خوشمزه و بسیار پر طرفدار ایرانی است که به دلیل اینکه بامیه فقط در فصل پاییز در بازار موجود است در فصل پاییز تهیه می شود. این ترشی علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد به دلیل وجود بامیه برای سلامتی نیز مفید می باشد. جالب است بدانید که استفاده از این ترشی تاثیر زیادی برای سلامت بدن از جمله تقویت مغز، درمان چاقی و سلامت قلبدارد. ترشی لیمو مانند ترشی آلبالو و ترشی به دارای طبع سرد می باشد. این ترشی خوشمزه اگرچه در کنار انواع غذاهای خورشتی (مانند قورمه سبزی، قیمه لپه، آلواسفناج، خورش پرتقال با مرغ و آلو مسمابرنجی (مانند زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با گوشت و استانبولی پلو) و غذاهای نونی (مانند کوکو سبزی، کوکو هویج، کوکو سیب زمینی، کتلت گردو، کتلت نخود، کتلت سیب زمینی، شامی کباب اصفهانی، شامی لپه، شامی بلغور، شامی آرد نخودچی و جوجه کباب) سرو می شود اما همانطور که عنوان شد بهتر است به دلیل طبع سرد، آن را همراه با غذاهای با طبع گرم میل نمایید. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه پوست لیمو ترش این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این ترشی لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

وسایل مورد نیاز برای تهیه ترشی پوست لیمو ترش عبارت است از:

  • آبکش
  • سیر کوب
  • شیشه مناسب

مراحل اصلی

اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • پوست لیمو ترش: 500 گرم
  • فلفل قرمز: 2 قاشق غذاخوری
  • سیر کوبیده: 2 بوته
  • نمک و سرکه: به میزان دلخواه
  • تخم سیاه دانه: لازم است به ازای هر لیتر سرکه 3 قاشق مصلح آن یعنی تخم سیاه دانه استفاده شود.

دوم | جوشاندن پوست لیمو ترش

پوست لیمو ترش را 2 بار جوشانده و سپس 24 ساعت در آب سرد قرار دهید، دقت داشته باشید طی این مدت آب ظرف را عوض کنید تا تلخی پوست لیمو گرفته شود. سپس در آبکش ریخته تا آب آن ها کاملا خارج شود.

سوم | افزودن ادویه جات، سرکه، سیر کوبیده به ترشی لیمو

پوست لیمو، سرکه، ادویه جات و سیر کوبیده را مخلوط کنید و در شیشه مناسب بریزید .

چهارم | جا انداختن ترشی پوست لیمو

ترشی را یک هفته در جای خنک نگه داری کنید. و بعد از یک هفته ترشی آماده است.

جا انداختن ترشی پوست لیمو

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه ترشی پوست لیمو عبارت است از:

  • دلیل اصلی بیماری های اعصاب و روان مانند افسردگی، کرختی، بی انگیزگی و در نتیجه عدم موفقیت در زندگی، ناشی از غلبه سردی و خشکی بر مغز است. ترشیجات به طور عمومی و به غیر از موارد خاص مانند ترشی انبه، ترشی پیاز و ترشی بامیه، ترشی خرما، سیر ترشی دارای طبع سرد و خشک هستند و مصرف زیاد از حد ترشیجات باعث سردی مغز شده و موجبات حواس پرتی و کندی حافظه، آلزایمر و حتی مشکلات کبدی می شود.
  • لازم است به ازای هر لیتر سرکه 3 قاشق مصلح آن یعنی تخم سیاه دانهاستفاده شود.
  • فصل مناسب برای مصرف ترشیجات: حتی المقدور از خوردن ترشیجات در فصل تابستان و پاییز باید پرهیز کرد چون از نظر طب سنتی ایران، غذاهای فصل زمستان باید دارای طبع گرم باشند لذا توصیه می‌شود کنار غذاهای با طبع گرم و خشک، مصرف ترشیجات را برنامه‌ریزی کرد.
  • زمان منع مصرف ترشی: از خوردن ترشیجات در شب پرهیز کنید، خوردن سرکه و ترشیجات در شب باعث دفع بیشتر کلسیم از بدن شده و موجب پوکی استخوان و ضعف اعصاب و حتی سکته‌های مغزی و قلبی می‌شود.
  • موارد منع مصرف ترشی با غذا: از خوردن ترشی کلم و گل کلم و ترشی هفت‌بیجار که نفخ ایجاد می کنند، همراه با غذاهای نفاخ از جمله خوراک لوبیا چیتی و دیزی آبگوشت پرهیز کنید چراکه همراهی این ترشیجات با این‌گونه غذاها مراتب نفخ معده و روده را فراهم می‌آورند. از خوردن هر نوع ترشی به‌جز رب نارنج یا آب نارنج همراه با ماهی پرهیز شود. چراکه باعث ضعف کبد و سوء مزاج کبدی شده و شرایط را برای بیماری‌های سیستم ایمنی از جمله MS، ویتیلیگو (برص)، گیلن باره و… فراهم می‌آورد.
  • همه مواد ترشی باید کاملا خشک باشد خیس بودن مواد باعث کپک زدن ترشی می شود.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + 17 =