0

مقدمه

به میوه ای سرشار از فیبر و مواد مغذی بوده و در نتیجه برای درمان و پیشگیری از انواع بیماری ها مناسب می باشد به همین دلیل خوردن آن بسیار تاکید شده است. همچنین پیشنهاد متخصصان تغذیه این است که روزانه مقداری به را در رژیم غذایی قرار داده تا در کوتاه مدت و بلند مدت شاهد تاثیر بی نظیر آن باشید. در بین انواع خوراکی های تهیه شده با به، ترشی آن یکی از ترشی های سنتی با طعم خاص و خوشمزه است و در کمترین زمان آماده می شود. ترشی به مانند ترشی لیته بادمجان و ترشی آلبالو جزو ترشی های طبع سرد بوده و البته مصرف این ترشی ها در همه طول سال توصیه نمی شود. این ترشی خوشمزه اگرچه در کنار انواع غذاهای خورشتی (مانند قورمه سبزی، قیمه لپه، آلواسفناج، خورش پرتقال با مرغ و آلو مسمابرنجی (مانند زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با گوشت و استانبولی پلو) و غذاهای نونی (مانند کوکو سبزی، کوکو هویج، کوکو سیب زمینی، کتلت گردو، کتلت نخود، کتلت سیب زمینی، شامی کباب اصفهانی، شامی لپه، شامی بلغور، شامی آرد نخودچی و جوجه کباب) سرو می شود اما همانطور که عنوان شد بهتر است به دلیل طبع سرد و سودازا بودن (به دلیل استفاده از بادمجان)، از مصرف آن خودداری کرده، کمتر مصرف نموده و یا حتی المقدور با غذاهای با طبع گرم میل نمایید. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه ترشی به این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

لوازم و وسایل مورد نیاز برای تهیه ترشی به عبارت است از:

  • خرد کن
  • شیشه مناسب
  • قابلمه
  • چاقو
  • شیشه مناسب

مراحل اصلی

اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • به: 1 کیلو گرم
  • ادویه معطر: 1 قاشق مربا خوری
  • دارچین: دو تکه خرد شده
  • نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم
  • سرکه: به میزان لازم که البته می توانید از طرز تهیه سرکه سیب و سرکه انگور استفاده نمایید.

دوم | تمیز کردن و خرد کردن به

پوست و هسته به را جدا کرده و در سرکه جوشانده و سپس آن را با چاقو به صورت خلالی خرد کنید..

سوم | افزودن نمک، فلفل، سرکه

به خرد شده را در شیشه مناسب ریخته، کمی نمک و فلفل به آن اضافه کرده و در ادامه سرکه را روی به بریزید تا حدی که روی مواد ترشی را بپوشاند و تا وقتی جا بیافتد در جای خنک نگه داری کنید.

چهارم | جا افتادن ترشی به

جا انداختن ترشی به

ظرف های ترشی به را مدت مناسبی در جای خنک و تاریک قرار دهید تا ترشی جا بیفتد.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه ترشی به عبارت است از:

  • دلیل اصلی بیماری های اعصاب و روان مانند افسردگی، کرختی، بی انگیزگی و در نتیجه عدم موفقیت در زندگی، ناشی از غلبه سردی و خشکی بر مغز است. ترشیجات به طور عمومی و به غیر از موارد خاص مانند ترشی انبه، ترشی پیاز و ترشی بامیه دارای طبع سرد و خشک هستند و مصرف زیاد از حد ترشیجات باعث سردی مغز شده و موجبات حواس پرتی و کندی حافظه، آلزایمر و حتی مشکلات کبدی می شود.
  • لازم است به ازای هر لیتر سرکه 3 قاشق مصلح آن یعنی تخم سیاه دانهاستفاده شود.
  • فصل مناسب برای مصرف ترشیجات: حتی المقدور از خوردن ترشیجات در فصل تابستان و پاییز باید پرهیز کرد چون از نظر طب سنتی ایران، غذاهای فصل زمستان باید دارای طبع گرم باشند لذا توصیه می‌شود کنار غذاهای با طبع گرم و خشک، مصرف ترشیجات را برنامه‌ریزی کرد.
  • زمان منع مصرف ترشی: از خوردن ترشیجات در شب پرهیز کنید، خوردن سرکه و ترشیجات در شب باعث دفع بیشتر کلسیم از بدن شده و موجب پوکی استخوان و ضعف اعصاب و حتی سکته‌های مغزی و قلبی می‌شود.
  • موارد منع مصرف ترشی با غذا: از خوردن ترشی کلم و گل کلم و ترشی هفت‌بیجار که نفخ ایجاد می کنند، همراه با غذاهای نفاخ از جمله خوراک لوبیا چیتی و دیزی آبگوشت پرهیز کنید چراکه همراهی این ترشیجات با این‌گونه غذاها مراتب نفخ معده و روده را فراهم می‌آورند. از خوردن هر نوع ترشی به ‌جز رب نارنج یا آب نارنج همراه با ماهی پرهیز شود. چراکه باعث ضعف کبد و سوء مزاج کبدی شده و شرایط را برای بیماری‌های سیستم ایمنی از جمله MS، ویتیلیگو (برص)، گیلن باره و… فراهم می‌آورد.
  • شیشه های ترشی را قبل از استفاده با آب جوش ضد عفونی کنید تا از کپک زدن ترشی جلوگیری شود.

منابع و ارجاعات

  • ویکی پدیا
  • کتاب دایره المعارف آشپزی
  • وب سایت های محتوایی در حوزه آشپزی
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − 1 =