0

مقدمه

سرکه انگوربه صورت گسترده ای به علت عطر و طعم خاص خود در دستورالعمل های آشپزی استفاده شده و همانطور که می دانید حالت اسیدی و رایحه خاصی به غذا می بخشد. از آنجا که سرکه کالری کمی دارد، از آن به عنوان قسمتی از برنامه کاهش وزن استفاده می کنند که این یکی از فواید سرکه انگور می باشد. همچنین سرکه انگور می تواند به بهبود متابولیسم کبدبرای تولید مناسب انسولین، و مقابله با رادیکال های آزاد کمک کرده و از رشد سلول های سرطانی جلوگیری کند. از سرکه طبیعی انگور یا سرکه سیب می توان برای تهیه انواع ترشی مانند ترشی انبه، ترشی پیاز و ترشی بامیه، ترشی خرما، سیر ترشی، ترشی آلبالو و … استفاده کرد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه سرکه انگور این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این سرکه لذیذ داشته باشید.


!
براى اشخاص پیر و سالخورده و اشخاص سوداوى مزاج و بیماران مبتلا به بیماریهاى ریوى، سرفه تازه و خشک، درد مفاصل، ضعف احشاء و آلات داخل شکم، براى رحم و اعصاب و افعال مرتبط با اعصاب، نیروى جنسى و سردمزاجان مضر است. مداومت در خوردن آن موجب ضعف دید چشم، زردى رنگ رخسار و لاغرى بدن مى‏ شود.

پیش نیاز و ملزومات

لوازم مورد نیاز برای تهیه سرکه انگور خانگی عبارت است از:

  • دبه های پلاستیکی
  • قابلمه
  • صافی

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه

مواد اولیه سرکه انگور

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • انگور: 5 کیلو گرم
  • سرکه: نیم لیتر
  • شکر: نیم کیلو گرم
  • نمک: 2 قاشق غذا خوری

دوم | مخلوط کردن سرکه، نمک و شکر

در قابلمه ای سرکه، نمک و شکررا با هم مخلوط کرده و کمی بجوشانید سپس کنار گذاشته تا سرد شود.

سوم | شستن و له کردن انگور

انگوررا شسته و بگذارید کامل آب آن خشک شود. آنگاه آن را له کرده و در دبه ی پلاستیکی یا شیشه دهان گشاد ریخته تا بهتر بتوانید آن را خالی و صاف کرد.

چهارم | مخلوط کردن انگور و سرکه مخلوط شده

سرکه مخلوط شده را روی انگور ها ریخته و در ظرف را طوری ببندید که هوا ردو بدل شود.

پنجم | جا افتادن سرکه انگور

ظرف را 1 ماه در جای خشک و خنک بگذارید و بعد از 1 ماه آن را صاف کنید.

سرکه انگور

نکات کلیدی

برخی نکات مهم و کلیدی در مورد تهیه سرکه انگور عبارت است از:

  • بعد از 4-5 روز از مرحله اول که انگور در حال تغییر شکل است یعنی لک دار شده و در حال گندیدن است، سر و کله حشراتی پیدا می شود که به آنها پشه سرکه یا پشه میوه می گویند. این پشه ها در فرایند تخمیر ماده اولیه و تولید سرکه موثر می باشند. هر گاه دمای محیط از 25 درجه سانتیگراد پایین بیاید قدرت زاد و ولد این حشرات کم شده و در نهایت در زیر 16 درجه سانتیگراد باعث از بین رفتن پشه ها می‏شود و اگر دمای محیط بالاتر از 30 درجه سانتیگراد نیز باشد باعث عقیم شدن حشره نر و در نهایت باز منجربه از بین رفتن آنها می‏گردد، پس نتیجه می‏گیریم بهترین دما جهت زندگی این پشه ها 25 درجه سانتیگراد است.
  • اگر آب انگور، پرمایه باشد در این حالت طعم تلخی می هد و برای اینکه ترش شود و سرکه ایجاد گردد باید مقداری آب به آن اضافه کرد و آنرا هم زد تا آب با همه محتویات ظرف مخلوط شود.
  • اگر اولین بار است که سرکه تهیه می‌کنید با مقدار کم مثلا با دو کیلو انگورشروع کنید.
  • هرگز در مراحل تولید سرکه نباید درب ظرف یا بشکه را کاملاً به صورت کیپ بگذارید چرا که در صورت در جریان نبودن هوا، هرگز سرکه ترش نخواهد شد

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + 14 =