1

مقدمه

اگر جزو افرادی باشید که در وعده‌های غذایی به‌دنبال پیش‌غذا و انواع چاشنی‌ها هستید، پس زیتون و زیتون پروردهو انواع سالادها همیشه در سفره غذایی‌تان هست. زیتون پرورده از انواع پیش‌غذاهایی است که بیشتر در شهرهای شمالی می‌بینیم و با ذائقه‌های متفاوت وجود دارد. درست‌کردن زیتون پرورده در خانه اما هیجان بیشتری دارد، چون هم مطابق با سلیقه خودتان درست می‌شود هم از سلامت موادی که به آن اضافه می‌شود مطمئن هستید. طبق بررسی دانوما زیتون پرورده مانند ترشی انبه، ترشی پیاز و ترشی بامیه، ترشی خرما، سیر ترشی دارای طبع گرم می باشد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز زیتون پرورده این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این ترشی لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

وسایل مورد نیاز برای تهیه زیتون پرورده عبارت است از:

  • چرخ گوشت
  • ظرف مناسب
  • قاشق مناسب

مراحل اصلی

اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • آب انار: یک و یک و نیم لیتر
  • سبزی معطر: یک و یک دوم قاشق غذاخوری
  • سیر: 2 حبه
  • نمک و گلپر: به میزان دلخواه
  • مغز گردو: 200 گرم
  • دانه انار ترش: 2 قاشق غذاخوری

دوم | چرخ کردن گردو و افزودن سبزی معطر

گردورا چرخ کنید یا بسایید سپس سبزی معطر را خرد و با گردو مخلوط کنید.

سوم | گرفتن هسته زیتون و افزودن مخلفات

هسته زیتون را بگیرید و با مخلوط گردو مخلوط کنید سپس نمک، گلپر، دانه انار را به آن اضافه کنید و هم بزنید. در نهایت آب انار را روی آن بریزید.

چهارم | جا انداختن زیتون پرورده

زیتون پرورده

زیتون پروده را 1 تا 2 روز در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد. زیتون پرورده را می توان در کنار انواع غذاهای خورشتی (مانند قورمه سبزی، قیمه لپه، آلواسفناج، خورش پرتقال با مرغ و آلو مسمابرنجی (مانند زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با گوشت و استانبولی پلو) و غذاهای نونی(مانند کوکو سبزی، کوکو هویج، کوکو سیب زمینی، کتلت گردو، کتلت نخود، کتلت سیب زمینی، شامی کباب اصفهانی، شامی لپه، شامی بلغور، شامی آرد نخودچی و جوجه کباب) سرو نمود.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه زیتون پرورده عبارت است از:

  • اگر زیتون تلخ بود آن را چند بار بجوشانید و آب آن را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود.
  • اگر در زیتون پرورده از گردوی بیشتری استفاده کنید رنگ زیتون پرورده شما روشن‌تر و در صورتی که از انار بیشتری استفاده کنید، رنگ آن تیره تر خواهد شد.
  • گردویی که استفاده می‌کنید باید مرغوب و تازه باشد زیرا افزودن گردوی کهنه به زیتون پرورده باعث می‌شود این پیش غذا به سرعت طعم تلخی پیدا کند.

منابع و ارجاعات

  • ویکی پدیا
  • کتاب دایره المعارف آشپزی
  • وب سایت های محتوایی در حوزه آشپزی
 

نظرات کاربران

1 دیدگاه در “مراحل و نکات طرز تهیه زیتون پرورده خانگی

  1. سوری گفت:

    زیتون پرورده رو هرکی اولین بار درست کرده واقعا خلاق و باحال بوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 5 =