مقدمه
انبه یکی از خوشمزهترین، مقویترین و مفیدترین میوههای تابستانی است که اصالت آن به کشور های هند و مالزی برمی گردد. انبه دارای مواد معدنی زیادی مانند مس، کلسیم، آهن و آنتیاکسیدانهایی همچون بتاکاروتین است. خوردن انبه به دلیل خواص آن برای شادابی پوست، مقابله با سرطان، تقویت شبکه چشم، تنظیم قند خون و پیشگیری از پوکی استخوان مفید است. بررسی دانوما نشان می دهد ترشی انبه مانند ترشی بامیه، ترشی پیاز و ترشی سماق دارای طبع گرم می باشد. می توانید این ترشی خوشمزه و مفید را در کنار انواع غذاهای خورشتی (مانند قورمه سبزی، قیمه لپه، آلواسفناج، خورش پرتقال با مرغ و آلو مسما)، برنجی (مانند زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با گوشت، آلبالو پلو، استانبولی پلو) و غذاهای نونی (مانند کوکو سبزی، کوکو هویج، کوکو سیب زمینی، کتلت گردو، کتلت نخود، کتلت سیب زمینی، شامی کباب اصفهانی، شامی لپه، شامی بلغور، شامی آرد نخودچی و جوجه کباب) میل نمایید. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه ترشی انبه این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از تهیه این ترشی لذیذ داشته باشید.
پیش نیاز و ملزومات
لوازم مورد نیاز برای تهیه ترشی انبه عبارت است از:
- ماهیتابه
- شیشه مناسب برای ترشی
- ظرف مناسب
مراحل اصلی
اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه
–
در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:
- تخم شنبلیله: 2 قاشق غذا خوری
- پودر فلفل قرمز: 1 قاشق غذا خوری
- روغن مایع: دو و یک سوم پیمانه
- فلفل سیاه: 1 قاشق غذا خوری
- رازیانه: 3 قاشق غذا خوری
- زیره سبز: قاشق غذا خوری
- انبه سبز و کال: 1 کیلو گرم
- نمک: 1 قاشق غذا خوری
- فلفل قرمز و سبز: 10 عدد
- سرکه: 1 پیمانه
دوم | تفت دادن ادویه جات
–
در ماهیتابه ای روغن بریزید، تخم شنلیله، زیره سبز، فلفل سیاه و رازیانه را در آن تفت دهید. دقت داشته باشید حرارت ملایم باشد تا ادویه جات نسوزد. سپس ظرف را از روی حرارت بردارید و بگذارید سرد شود.
سوم | آماده کردن انبه و مخلوط کردن ادویه جات و نمک
–
انبه ها را ساطوری کنید و هسته ی آن ها را خارج کنید بدون اینکه پوست انبه را بگیرید. سپس همه ی مواد را باهم مخلوط کنید، نمک بزنید و در شیشهبریزید.
چهارم | جا انداختن ترشی
–
در نهایت شیشه های ترشی را 1 ماه در جای خنک و دور از نور افتاب بگذارید.
نکات کلیدی
نکات مهم تهیه ترشی انبه عبارت است از:
- همه مواد ترشی باید کاملا خشک باشد خیس بودن مواد باعث کپک زدنترشی می شود.
منابع و ارجاعات
- ویکی پدیا
- کتاب دایره المعارف آشپزی
- وب سایت های محتوایی در حوزه آشپزی