مقدمه
ترشی پیاز یکی از انواع ترشی های خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که در تمام فصول سال در کنار غذا سرو می شود. این ترشی علاوه بر طعم خوبی که دارد به دلیل استفاده از پیاز دارای خواص فراوانی مانند تقابل با سلول های سرطان سینه و سرطان روده، تقویت سلامت قلب، فواید آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و جلوگیری از چسبندگی پلاکت خونی است. بررسی دانوما نشان می دهد که ترشی پیاز در کنار ترشی انبه، ترشی بامیه و ترشی سماق دارای طبع گرم می باشد برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه ترشی پیاز این مطلب را با دقت مطالعه بفرمایید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از تهیه این ترشی لذیذ داشته باشید.
پیش نیاز و ملزومات
وسایل مورد نیاز برای تهیه ترشی پیاز عبارت است از:
- آبکش
- شیشه مناسب برای ترشی
- ظرف مناسب
- ملاقه
مراحل اصلی
اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه
–
در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:
- پیاز ریز: 2 کیلو گرم
- سیر: 200 گرم
- نعنا: 1 پیمانه
- سرکه: به میزان لازم
- نمک: به میزان دلخواه
دوم | شستن و خرد کردن پیاز و سیر
–
برای شستن و خرد کردن پیاز و سیر روال زیر را انجام دهید:
- پیاز را پوست گرفته و بشویید و اجازه داده تا آب ان کاملا خارج شود و سپس پیازها را در صورت تمایل در اندازه دلخواه خرد کنید.
- سیر ها را پوست گرفته، اجازه دهید کاملا خشک شده سپس پوست بگیرید و خرد نمایید.
سوم | آماده کردن و مخلوط کردن مخلفات پیاز ترشی
–
برای آماده سازی کامل پیاز ترشی باید:
- یک ردیف پیاز را در ظرف مورد نظر قرار داده سیر را روی پیاز ها بریزید.
- در ادامه، کمی نعنا خشک، نمک و فلفل سیاه ریخته. به همین صورت مواد را تا به ترتیب تا انتها چیده و سرکهرا داخل شیشه مناسب ریخته تا حدی که روی مواد ترشی را بگیرد.
چهارم | جا انداختن پیاز ترشی
–
در ظرف را محکم کرده و به مدت 2 هفته در جای خشک و خنک و به دور از نور خورشید قرار دهید.
بعد از آماده شدن می توانید این ترشی خوشمزه و مفید را که طبع گرم نیز دارد در کنار انواع غذاهای خورشتی (مانند قورمه سبزی، قیمه لپه، آلواسفناج، خورش پرتقال با مرغ و آلو مسما)، برنجی (مانند زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با گوشت، آلبالو پلو، استانبولی پلو) و غذاهای نونی(مانند کوکو سبزی، کوکو هویج، کوکو سیب زمینی، کتلت گردو، کتلت نخود، کتلت سیب زمینی، شامی کباب اصفهانی، شامی لپه، شامی بلغور، شامی آرد نخودچی و جوجه کباب) میل نمایید.
نکات کلیدی
برخی نکات مهم تهیه ترشی پیاز عبارت است از:
- همه مواد ترشی باید کاملا خشک باشد خیس بودن مواد باعث کپک زدنترشی می شود.
منابع و ارجاعات
- ویکی پدیا
- کتاب دایره المعارف آشپزی
- وب سایت های محتوایی در حوزه آشپزی
وای تا حالا نخوردم باید درست کنم حتما