2

مقدمه

چُلو غذایی است که از برنج تهیه می‌شود و پس از آبکش کردن، آن را به تنهايي دم مي گذارند و بعد از دم کشيدن با کباب یا خورش خورده می‌شود. در چلو برنج خالص با روغن یا کره پخته می‌شود. چلو تقریبا در اکثر غذاهای سنتی ایرانی مانند چلو کباب کوبیده ، زرشک پلو با مرغ، سبزی پلو با ماهی، باقالی پلو با گوشت، میگو پلو، جوجه کباب بی استخوان، اکبر جوجه و چلو گوشت استفاده می شود. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز پخت چلوی آبکشی این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

پیش نیاز و ملزومات

لوازم مورد نیاز برای تهیه چلو عبارت است از:

  • ظرف های مناسب
  • قابلمه
  • آبکش
  • کفگیر

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • برنج: ۴ پیمانه (۶۴۰ گرم)
  • نمک: به میزان لازم
  • کره: ۷۰ گرم
  • زعفران (ساییده و حل شده در آب): ۲ قاشق سوپ خوری
  • روغن مایع: به میزان لازم
خرید برنج


!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | خیس کردن برنج

برنج را به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت در آب و نمک خیس کنید سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید.

سوم | آبکش کردن برنج

برنج را داخل قابلمه ای حاوی آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود سپس آن را آبکش کنید.

چهارم | دم کردن چلو

دم کردن چلو

در نهایت برای دم کردن چلو می بایست:

  • برنج آبکش شده را در قابلمه ای حاوی مقداری روغن داغ بریزید و به صورت مخروط درآورید سپس با دسته کفگیر چند سوراخ در آن درست کنید (این کار باعث می شود بخار برنج به راحتی بالا بیاید و بهتر دم بکشد). در قابلمه را بگذارید، حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود.
  • کره را با ۳ قاشق سوپ خوری روغن مایع، روی حرارت ملایم داغ کنید. زمانی که بخار برنج بلند شد، آن را روی برنج بریزید، زعفران را نیز در گوشه ای از برنج بریزید، در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به مدت ۲۵ دقیقه دم بکشد.


!
برای اطمینان از اینکه بخار برنج بلند شده است، می توانید مقداری آب به بدنه قابلمه بپاشید، اگر جرز جز کزد، موقع آن است که کره را روی برنج بریزید.

پنجم | تزیین و سرو نهایی چلو

بعد از دم کشیدن، پلو زعفرانی را جدا کنید، چلو را در ظرف مورد نظر بکشید و با پلو زعفرانی تزیین کنید. در نهایت توجه داشته باشید در کنار چلو می توانید انواع خورشت های ایرانی مانند خورش ملا قورمۀ شمالی، خورش ماست، خورش کرفس، خورش قورمه سبزی، خورش قیمه، خورش خلال، خورش پرتقال، خورش بامیه، خورش آلو اسفناج و خورش آلو مسما را تهیه و سرو نمایید.

نکات کلیدی

برخی نکات مهم و کاربردی تهیه چلو ساده عبارت است از:

  • برنج اعلا برنجی است خشک، نیمه بلوری، بلند، باریک، سفت و بدون خرده برنج که به آسانی زیر دندان خرد نمی شود و رنگ آن متمایل به زرد است. برای تشخیص عطرو طعم برنج، مقداری از آن را بین کف دو دست، به یکدیگر مالیده و با دهان روی آن بدمید، در این لحظه، باید عطر برنج اعلا به مشام برسد، برنج خشک هنگام پخت رِی بیشتری دارد، بنابراین با وجود گران تر بودن، صرفه بیشتری دارد؛ زیرا از یک پیمانه آن سه پیمانه چلو به دست می آید، برنج تازه رِی نمی کند و هنگام پخت، به سرعت له می شود.
  • نوع برنج و تازگی یا کهنگی آن در زمان پخت تاثیر دارد. معمولا برنج تازه، زمان کمتر و برنج کهنه زمان بیشتری نیاز دارد در آب جوشان بجوشد تا آماده شود. برای اطمینان از زمان آبکش کردن برنج، چند دانه برنج را با کفگیر از قابلمه بیرون بیاورید و بین دو انگشت له کنید. اگر نرم بود و دانه خیلی ظریفی از آن باقی ماند، آماده است و اگر سفت بود، بگذارید چند جوش دیگر بخورد سپس در آبکش بریزید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

2 دیدگاه در “مراحل تهیه چلو ی ساده (برنج آبکش)

  1. محمد گفت:

    من با همین روش درست می کنم

  2. مزیدی گفت:

    سایتتون همه چی رو داره/ عالیییی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + چهار =