2

مقدمه

در کنار انواع غذاهای سریع و سنتی مانند کوکو سبزی، کشک بادمجان، حلیم بادمجان، کتلت سیب زمینی، کتلت نخود و کوکو هویج اگر در فصول گرم سال به دنبال غذایی خوشمزه و سالم هستید، به شما آبدوغ خیار را پیشنهاد می دهیم. آب دوغ خیار، یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که بیشتر آن را در وعده‌های ناهار فصل تابستان تهیه و سرو می‌کنند؛ زیرا این غذا به‌ صورت سرد، صرف شده و به سرعت در خانه آماده می‌شود. جالب است بدانید معمولا در هنگام سرو آب دوغ، چند تکه یخ می‌ریزند و نان تیلیت می‌کنند تا تبدیل به غذایی سیرکننده شود. در تهیه این غذای ساده دست شما کاملا باز و می توانید بسته به علاقه برخی از مواد اولیه آن را حذف یا اضافه کنید. در گذشته‌ای نه چندان دور، آب دوغ خیار از غذاهای ثابت در سفره ایرانیان در فصول گرم سال بوده و منبعی سرشار از ویتامین، فیبر و مواد معدنی مانند کلسیم است برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه آب دوغ خیار این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • ماست ترش یا شیرین: به مقدار دلخواه (حدود ۳۰۰ گرم)
  • خامه: نصف پیمانه (50 گرم)
  • خیار: 4 عدد
  • سبزی خوردن: 200 گرم
  • تربچه خرد شده: 3 تا 4 عدد
  • پیاز (نگینی خرد شده): ۱ عدد
  • گردو: 12 عدد کامل
  • کشمش: به مقدار دلخواه (حدود ۱۰۰ گرم)
  • نان خشک: به مقدار لازم
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • زنجبیل (رنده شده): ۱ قاشق چای خوری (۵ گرم)
  • پودر گل سرخ: به میزان لازم
  • برگ نعنا و گل سرخ: برای تزیین
  • یخ: در صورت تمایل به میزان دلخواه
برای معتدل شدن طبع غذا بهتر است از ماست غیر ترش (شیرین) استفاده نمایید.
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

دوم | پاک کردن سبزی خوردن و خرد کردن خیار

در مرحله بعد باید سبزی خوردن و خیار را به صورت زیر آماده کنید:

  • سبزی خوردن را پاک کرده و بشویید. سپس روی تخته آشپزخانه به صورت ریز خرد کرده و در کاسه بریزید.
  • سپس، خیار را پوست گرفته و روی تخته خرد کنید و در ظرف بریزید.

سوم| افزودن ماست، کشمش، خامه و ادویه جات

آبدوغ

درست کردن آبدوغ

در نهایت، مایه اصلی آبدوغ یعنی ماست را به سبزی اضافه نمایید. بعد از آن می بایست موارد زیر را اضافه نمایید:

  • مخلفات اصلی: کشمش، خامه، سبزی خوردن، ترب، نان خشک، پیاز، یخ و خیار ریخته و باهم مخلوط کنید.
  • ادویه جات: در ادامه برای بهبود طعم و طبع آبدوغ باید، نمک، فلفل، گل سرخ، زنجبیل را افزوده و مخلوط کنید.
  • تزئینات: با برگ نعنا و گل سرخ تزیین کرده و سرو کنید.

نکات کلیدی

نکات مهم تهیه آبدوغ خیار عبارت است از:

  • در صورت تمایل می توانید خامه را حذف کنید.
  • میتوانید مقدار ماست را نصف کرده و به جای نصف دیگر دوغ اضافه کنید.
  • به خاطر داشتن طبع سرد غذا به آن زتجبیل و فلفل اضافه کنید

منابع و ارجاعات

  • کتاب جامع آشپزی ایرانی
  • مشاوره از آشپز حرفه ای
  • وبسایت های محتوایی آشپزی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

2 دیدگاه در “آبدوغ خیار | طرز تهیه غذا آب دوغ خیار + نکات کاربردی

  1. سپند گفت:

    وای چقدر توی تابستون و گرما میچسبه

    1. omid گفت:

      دقیقا! تابستون و آبدوغ خیار. برعکس زمستون نمیچسبه. هههه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − 2 =