0

مقدمه

برای کسانی که مشغله ی زیادی داشته و فرصت پخت غذا پیدا نمی کنند و در عین حال، از خوردن فست فود و غذاهای کنسروی خسته شده اند، غذاهای مناسب و مطلوب سنتی وجود دارد به عنوان مثال کوکو سبزی، کوکوی شیرین، کوکو مرغ بادکوبه ای، کشک بادمجان، حلیم بادمجان، میرزا قاسمی، کوکو سیب زمینی و کوکو هویج همگی غذاهایی از این دست به شمار می آیند که می توان به سرعت آنها را آماده کرد و معمولا همراه با نان مصرف می شود. حلیم بادمجان یک غذای خوشمزه ایرانی است و کمتر پیش می‌آید که کسی آن را دوست نداشته باشد. حلیم بادنجان بیشتر اصالتی شیرازی، کرمانی و اصفهانیدارد، اما امروزه در تمام نقاط کشورمان پخته می‌شود. مواد اصلی تشکیل دهنده حلیم بادمجان شامل بادمجان، گوشت، برنج و عدس است که در شهرهای مختلف موادی به آن اضافه یا کم می‌شوند. حلیم بادمجان غذایی با ارزش تغذیه‌ای بالا است. این غذا مانند میرزا قاسمی و کشک بادمجان طرفداران بیشماری دارد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه حلیم بادمجان این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

پیش نیاز و ملزومات

لوازم مورد نیاز تهیه حلیم بادمجان عبارت است از:

  • کاسه
  • آبکش
  • قابلمه
  • قاشق چوبی
  • حوله کاغذی
  • تابه
  • گوشت کوب چوبی

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • گندم (نیم کوب): یک دوم پیمانه ( ۷۵ گرم)
  • برنج (نیم کوب): یک دوم پیمانه (۴۰ گرم)
  • پیاز (نگینی خرد شده ): ۲عدد (۲۸۰ گرم)
  • قلوه گاه گوسفند: ۵۰۰ گرم
  • زردچوبه (پودر شده): ۱ قاشق سوپ خوری (۶ گرم)
  • استاک گوشت: ۵ پیمانه (۱۲۵۰ میلی لیتر)
  • بادنجان (پوست گرفته، دونیم شده و تلخی گرفته): ۹ عدد (۹۹۰ گرم)
  • کشک (سابیده و جوشانده شده): ۳۰۰ گرم
  • نمک: به میران لازم
  • نعناع داغ: مقداری برای تزیین
  • زعفران (سابیده و حل شده در آب): مقداری برای تزیین
  • مغز گردو ( دو نیم شده ): مقداری برای تزیین
  • پیاز داغ: مقداری برای تزیین
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم


!
استفاده از استاک در تهیه این غذا ضروری نیست اما برای طعم بهتر و قوامبیشتر غذا، می توان از آن استفاده کرد.


!
مصرف غذاهای دارای بادمجان (به دلیل سودازا بودن بادمجان) می تواند منجر به آلودگی و افزایش غلظت خون شود.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | خیس کردن گندم

گندم را به مدت ۱۲ ساعت در مقداری آب خیس کنید (در طول خیساندن ۲ تا ۳ بار آب آن را عوض کنید) سپس هنگام پخت در آبکش بریزید.

سوم | خیس کردن برنج

برنج را به مدت ۳ ساعت در مقداری آب خیس کنید سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید.

چهارم | پختن گوشت به همراه استاک

پیازرا در تابه ای حاوی روغن داغ سرخ کنید تا تغییر رنگ دهد گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید. نیمی از زردچوبه را در تابه ای حاوی مقداری روغن کاملا تفت دهید تا قهوه ای رنگ شود سپس به همراه استاک در قابلمه گوشت بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت حدود ۳ ساعت کاملا پخته شود.

پنجم | سرخ کردن بادمجان

سرخ کردن بادمجان

در ادامه بادنجان ها را روی حوله کاغذی قرار دهید تا کاملا خشک شوند سپس آن ها را در تابه ای حاوی روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی رنگ شود سپس روی حوله کاغذی قرار دهید

ششم | پختن برنج و گندم

گندم و برنج را به صورت جداگانه در قابلمه ای حاوی مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کاملابپزند و آب آن ها تبخیر شود.

هفتم | کوبیدن گوشت، گندم، برنج و بادمجان

گوشت را در آبکش بریزید و آب آن را کنار بگذاربد. استخوان های گوشت را درآورید. سپس گوشت را به همراه بادنجان، گندم و برنج در ظرفی بریزید، با گوشت کوب چوبی بکوبید و همزمان از آب گوشت باقی مانده روی آن بریزید.

هشتم | پخت و تزیین نهایی حلیم بادمجان

حلیم بادمجان

کشک، نمک و بقیه زردچوبه را به حلیم بادنجان بیافزایید و مواد را کاملا با یکدیگر مخلوط کنید و بگذارید بپزد و جا بیافتد سپس در ظرف مورد نظر بریزید و با نعناع داغ، زعفران، گردو و پیاز داغ تزیین و سرو کنید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − یازده =