هر آنچه لازم است در مورد آلو بدانید

آلو (Garden Plum)| خواص، مضرات، ترکیبات و طبع آلو | 0 تا 100

0

مقدمه

آلو، یک میوه تک ‌هسته‌ای (مانند هلو، زردآلو، آلبالو و …) بوده که از لحاظ رنگ، شکل و اندازه دارای گونه‌های متفاوتی است. آلو ارزش تغذیه‌ای فراوانی دارد. این میوه را هم به صورت خام می‌توان خورد و هم درون انواع خوراک از آن استفاده کرد.

در این مطلب؛ خواص و ویتامین ها، مضرات و موارد کاربرد آلو ارائه می شود. امید است با مطالعه این مطلب شناخت خوبی از آلو به دست آورید.

متن اصلی

مشخصات آلو

مشخصات میوه آلو عبارت است از:

  • نام های دیگر: گوجه برغانی، آلو سیاه، قطره طلا، آلو بخارا، اجاص (آلوبخارایی)، برقوق (آلو زرد)، قلوب الدجج (آلو سیاه)
  • نام لاتین: Garden Plum, Plum
  • آشکال دارویی: میوه، برگ، ریشه، شکوفه، صمغ

خواص آلوچه

مزاج، طبع و مصلح آلو

طبع و مصلحات آلو عبارت است از:

  • مزاج آلو: از نظر طبع، انواع میوه شیرین آلو، سرد و تر و نوع تُرش آن بیشتر سرد است. و برگ آن سرد و خشک است
  • مصلح آلو: عناب، عسل، کندر، روغن زیتون

ترکیبات، ویتامین ها و مواد معدنی آلو

ترکیبات و ویتامین های آلو

ارزش غذایی 100 گرم آلو به صورت زیر است:

انرژی (کالری)

46  کیلوکالری

کربوهیدرات

11.42  گرم

پروتئین

0.70  گرم

چربی

0.28  گرم

آب

87.23  گرم

فیبر

1.40  گرم

قند

9.92  گرم

ویتامین A

17.00 میکروگرم

ویتامین E

0.26  میلی گرم

ویتامین K

6.40  میکروگرم

ویتامین C

9.50  میلی گرم

تیامین (B1)

0.03  میلی گرم

ریبوفلاوین (B2)

0.03  میلی گرم

نیاسین (B3)

0.42  میلی گرم

کولین (B4)

1.90 میلی گرم

پانتوتنیک اسید (B5)

0.14  میلی گرم

ویتامین B6

0.03  میلی گرم

فولات (B9)

5.00 میکروگرم

کلسیم

6.00  میلی گرم

آهن

0.17  میلی گرم

منیزیم

7.00  میلی گرم

فسفر

16.00  میلی گرم

پتاسیم

157.00 میلی گرم

روی

0.10  میلی گرم

مس

0.06  میلی گرم

منگنز

0.05  میلی گرم

خواص و فواید درمانی آلو

خواص آلو

فواید و خواص آلو عبارتند از:

  • تقویت کننده سیستم ایمنی: آلو، ویتامین C دارد و برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است
  • کاهش سردرد: اگر قبل از غذا خورده شود برای سردرد طبع گرم مفید است
  • تنظیم قاعدگی: در هند، آلو بخارا در موارد بی نظمی در عادت ماهانه برای تنظیم قاعده مفید است
  • پیشگیری از مشکلات قلبی: مصرف منظم آلو خشک می تواند به پیشگیری از اختلالات قلبی مانند حملات قلبی، سکته ها و تصلب شرایین کمک کند
  • ضد سرطان: مصرف آلو به دلیل وجود انواع آنتی اکسیدان ها باعث می شود خطر ابتلا به سرطان های شایعی مثل سرطان سینه و سرطان کبد کاهش یابد
  • جلوگیری از پوکی استخوان: آلو خشک دارای اثرات آنابولیک است که مصرف آن ممکن است به سلامت استخوان ها کمک کند
  • مفید برای پوست: آلو سرشار از ویتامین C و سایر آنتی اکسیدان های مفید برای بدن هستند که می توانند به حفظ پوستی سالم، درخشان و جوان به شما بسیار کمک کنند.

عوارض و موارد منع مصرف آلو

با وجو خواصی که آلو دارد، اما مصرف آن برای بعضی افراد، مضر بوده و زیاده روی در خوردن آن نیز باعث عوارض زیر می شود:

  • آلو هم یک میوه اسیدی است و می‌تواند افراد مستعد را دچار ناراحتی‌های معده کند
  • ممکن است ترکیب سوربیتول موجود در آلو، باعث نفخ شود
  • ممکن است مصرف پوست آلو زرد در کودکان باعث دل درد شود
  • آلو برای افرادی که مزاج سردی دارند و نفخ شکم دارند مضر است.

کاربرد و موارد مصرف آلو

موارد مصرف آلو

آلو هم به صورت میوه ی تازه، هم خشک شده و هم پخته و در اشکال مختلف مانند خورشت آلو مسما، رُب آلو، خورشت آلو اسفناج، آش آلو، لواشک و … مصرف می شود.

مشخصات گیاه آلو

مشخصات گیاه آلو

 

درخت آلو درخت کوتاهی است عموماً بدون خار به بلندی ۵-۲ متر، ریشه آن زیاد عمیق نمی‌شود. تنة آن دارای چوب سخت با رگه‌های قرمز تاج درخت در بعضی ارقام کروی و در بعضی از ارقام تخم مرغی دراز است. پوست ساقه‌ها صاف و براق و پوشیده از کرک ظریف و خزی. برگ‌ها بیضی شکل با کشیده، حاشیه برگ‌ها با دندانه و قوسی و زیر و روی برگ خری است.

گلهای آن به قطر ۲٫۵ – ۱٫۵ سانتیمتر و دم گل آن صاف و یا خزی به طول ۲ سانتیمتر. میوة آن تخم مرغی یا گرد و به رنگ‌های زرد، بنفش، سرخ و دارای هستة تخم مرغی کوچک چسبیده به میوه می‌باشد. اراضی با رطوبت دائم و با تلاقی که خوب زهکشی نشود. برای درخت آلو مناسب نیست و باعث خفه شدن ریشه و پوسیدن آن می‌شود. به این جهت خاک قابل نفوذ نسبتاً خشک برای آن مناسب است. تکثیر آلو خیلی ساده است و به آسانی از راه‌ های کاشت هسته، قلمه زدن، خوابانیدن شاخه آن و با پیوند زدن انجام می‌شود. پس از اینکه نهال جوان در خزانه بدست آمد و آماده انتقال به محل اصلی شد. آن را در باغ با فاصله معمولاً ۸-۷ متر می‌کارند. پیوند درخت آلو را معمولاً پیوند شکمی و در سطح خاک می‌زنند.

انواع درخت آلو به طور خودرو در جنگل‌های شمال ایران از بندر گز تا گیلان و همچنین در مناطق کوهستانی اطراف کرمانشاه در بیستون و در آذربایجان غربی و در فارس دیده می‌شود و در اکثر مناطق ایران نیز کاشته و پرورش داده می‌شود. آلوهایی که تازه خورده می‌شوند ارقام مختلفی دارند که از جمله Reine claude یا آلو سبز آبدار یا زرد طلایی که بزرگ و کروی است و Goutte dor یا قطر طلا که زرد بزرگ و تخم مرغی است و Mirabelle یا آلوی زرد کوچک با نقطه‌های قرمز که بیشتر برای کمپوت و کنسرو مصرف می‌شود و Saint Antoine که آلوی سیاه آبی رنگ است.

نام علمی: Prunus  domestica L. درخت آلو از خانواده Rosaceae

منابع و ارجاعات

  • کتاب میوه درمانی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 14 =